Jeg ville ønske, Klaverleg havde eksisteret, da jeg som barn gik til klaverundervisning. Systemet gør klaverspil til en sjov og selvstændig oplevelse, og giver børn den særlige stolthed det er, når de kan lære at spille en melodi - uden hjælp fra en voksen.

Klaverleg“Jeg elskede at spille klaver som barn. Klaveret var som en legeplads og som en ven. Musikken var et helt særlig rum at bevæge sig i. Den mulighed vil jeg elske at give videre til mine egne og andres børn”, fortæller kvinden bag systemet, Pernille Holm Kofod, som er cand. mag. i musik og har i mange år arbejdet med musikpædagogik.

Musikglæden og den solide erfaring skinner igennem hele serien, som er både pædagogisk og musikalsk godt gennemtænkt.

Ikoner i stedet for noder

Ikoner

Systemet består af en strimmel som lægges på klaveret og giver de forskellige toner symboler, som børnene let aflæser selv. Ikonerne har de rigtige værdier og ligger korrekt på nodelinjen, så børnene hurtigt fornemmer rytme, om tonerne går op eller ned og derved introduceres til nodelære. Ikonerne hjælper børnene hurtigt ud af starthullerne og garanterer succesoplevelser fra starten.

Melodier børnene kender

Et andet pædagogisk trick er, at gøre brug af sange børnene kender:
Musik er bare sjovest, når du kan genkende og har et forhold til dét, du spiller. De kendte sange hjælper til at få forståelse og øre for musikkens form, retning og mål, og det er meget lettere at rette sig selv, hvis man spiller forkert.”, fortæller Pernille Holm Kofod. På den måde bliver Klaverleg så intuitivt, at børn helt ned i fireårsalderen kan begynde - og så overskueligt, at selv travle voksne kan lege med og få pudset stilen af.

Samler familien

I første bind findes en lille udfordring til de voksne, som Pernille gerne vil gøre til “egne hyggepianister”. Klaveret må gerne være et uforpligtende sted, hvor man kan koble af og hygge sig med at spille ægte, levende musik - og dermed dele glæden og oplevelsen med børnene.

Klaverleg er udgivet i fire bind. “Klaverleg for børn, forældre og bedsteforældre”, “Klaverleg for to hænder”, “Klaverleg: fra ikoner til noder” og “Klaverleg: til jul og januar”. Som ekstra hjælp findes desuden et videobibliotek med hjælp til samtlige sange i bøgerne. På den måde hjælper serien på alle måder med at få passet musikundervisning ind i en travl hverdag.

Klaverleg gør det enkelt at introducere børn for musik og forvandle klaverspil til en hyggelig og sjov aktivitet, som samler familien.

noder

Fem flotte stjerner til Klaverleg ★★★★★
Klaverleg kan købe her.
Pris: 325 kr. pr. bog.

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.