Vinteren er over os, og med julen i sigte er der særlig god grund til at give den mørke og kolde tid et ekstra lille drys magi. Så tag familen med en tur ind i det fortryllende teatermørke, for vi har nemlig samlet de sjoveste og mest dragende juleeventyr i København og omegn.

OBS: Efter seneste udmelding i forhold til Covid-19-situationen, vil teatre i Hovedstadsområdet være lukket fra på onsdag den 9. december til og med søndag den 3. januar.

Vintersilhuetter

Når kulden bider og mørket sænker sig, er det tid at samles om kakkelovnen med saks, papir og en bog fuld af eventyr. Teatrets magi vækker historierne til live og snart fyldes rummet af karakterer fra en svunden tid: Et længselsfuldt grantræ, en forelsket snemand, og et slot fuld af dansende blomster. En lille forfrossen pige tænder lys, imens poesiens fugl synger om alt det, der ender og begynder. For alt må forandres og blive til noget nyt, og snart bliver det atter forår. Akkompagneret af nyfortolkede sange og salmer, skyggespil og dukker flettes nogle af H. C. Andersens smukkeste eventyr sammen til en julefortælling for hele familien.

Alder: Fra 5 år
Hvor: Teatret Riddersalen
Hvornår: 24. november til 20. december 2020
Varighed: 60 minutter uden pause
Pris: 100-170 kr.

Psst: Hvis du er medlem af Børn i byen klubben, får du rabat på billetterne til forestillingen Vintersilhuetter.

Når du ser et stjerneskud

Den højgravide Sofie lejer et usselt værelse af Madsen, der til jul vil klæde sig ud som den rare julemand og sælge plastikjuletræer foran sin ejendom. På kvisten bor den verdensfjerne forfatter, og på loftet bor Nissen, der ikke har fået risengrød i 77 år. Baggårdskatten Hannibal klager over udvalget i skraldebøtten, og alt er temmelig trist. Men så lander to engle i baggården og får sig en lille snak om stjerneskud. Da Nissen hører det, kommer der gang i miraklerne.

Alder: Fra 4 år
Hvor: Anemonen
Hvornår: 18. november til 22. december 2020
Varighed: 60 minutter
Pris: 65-135 kr.

Psst: Hvis du er medlem af Børn i byen klubben, får du rabat på billetterne til forestillingen Når du ser et stjerneskud.

Nisser til søs

Nis og Nisse Sisse skal fejre jul hos deres Tante Hanegal, men da de når frem, er Tante Hanegal slet ikke hjemme. Hun er taget ud på de syv verdenshave for at finde de helt rigtige julekrydderiet til alle julekagerne og ved ikke, hvornår hun er tilbage. Det bliver begyndelsen på et løjerligt og fantasifuldt eventyr for de to nisser, som beslutter sig for at finde Tante Hanegal. Tag hele familien med og oplev en skør og sjov juleforestilling.

Alder: Fra 3 år
Hvor: Teatret Zeppelin
Hvornår: 4. december til 10. december 2020
Varighed: 40 minutter
Pris: 60-135 kr.


Englene i sneen

En magisk, smuk og rørende julefortælling begynder, da søstrene Maja og Babette må begive sig af sted for at finde hjælp til deres fødende mor. Da sneen begynder at falde, mister de to piger orienteringen og farer vild i mørket. Under den fortryllende stjernehimmel er en magisk julekugle fuld af overraskelser og hemmeligheder, og nu er spørgsmålet, om Maja og Babette når frem i tide. Lad jer henføre af live cellomusik og en fin fortælling om noget, der er større end os.

OBS: Efter forestillingen åbner det Kunstneriske Laboratorium, der er inkluderet i billetten, som et tilbud, der giver børn og voksne tid og plads, til at den smukke forestilling kan lagre sig – og vare længe efter tæppefaldet.

Alder: Fra 4 år
Hvor: Folketeatret
Hvornår: 26. november til 17. december 2020
Varighed: 50 minutter
Pris: 60-135 kr.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: "Englene i sneen" på Folketeatret

God jul Cirkeline

Oplev den klassiske og stadig populære Cirkeline, som vi kender hende fra tegnefilmene, når hun tager på juleeventyr med musevennerne Frederik og Ingolf. Det er juleaftensdag, så gaverne skal pakkes ind, julehjerterne skal flettes og så skal de tre venner i skoven efter et juletræ. Her møder de den skurkagtige kat, sjove skovnisser og snemusen Knud med den røde tud. Den syngende og legende forestilling vækker julestemning og genkendelsens glæde for både de yngste og ældste.

Alder: Fra 3 år
Hvor: Taastrup Teater & Musikhus
Hvornår: 21. november 2020
Varighed: 45 minutter
Pris: 60-80 kr.

Psst: Hvis du er medlem af Børn i byen klubben, får du 15 % rabat på billetterne til forestillingen God jul Cirkeline.

Drengen der ville være nisse

Det er juleaftensdag, og Aksels højeste juleønske er at blive en rigtig, ægte nisse. Hans mor og far har aldrig hørt noget så fjollet, for de tror slet ikke på, at der findes nisser. Men oppe på loftet møder Aksel nissepigen, Annie, der modvilligt går med til at hjælpe ham med at blive nisse, for nissernes verden skal helst forblive hemmelig for mennesker. Gennem sang, leg og drillerier forsøger Annie at oplære Aksel i at være en vaskeægte nisse, men er det mon nok, og vil mor og far nogensinde komme til at tro på ham?

OBS: Efter forestillingen får børnene en lille billedbog om julefortællingen med hjem.

Alder: Fra 3 år
Hvor: Ishøj Teater
Hvornår: 7. november til 22. december 2020
Varighed: 45 minutter
Pris: 55-125 kr.

Ramasjang Mysteriet – og det top hemmelige julemysterium

Hold på hat og lakridspiber, for der er lagt op til gak og løjer, når det tophemmelige julemysterium skal løses med publikum som hjælpedetektiv! Det er som sædvanligt en af de syv forbrydere, men om det er Hanne Riffel, Ronni Roligan, Danse Staffan, Camping Vagn, Preben Pølsesnak, Fru Pudderkvast eller den tandløse Reichardt Thomsen, ved vi ikke endnu. Så puds forstørrelsesglasset og hjælp Kristian med at fange skurken, så det kan blive jul. Sammen med sit orkester spiller Kristian julen ind med både julehits og alle de velkendte sange fra Ramasjang Mysteriet.

Alder: 3-8 år
Hvor: Taastrup Teater & Musikhus
Hvornår: 5. december 2020
Varighed: 60 minutter
Pris: 135-150 kr.

Baldoni's julecirkus

Få en anderledes, festlig og uforglemelig oplevelse med Danmarks eneste julecirkus.
De to drillenisser, Nis og Nisseline, har haft god tid til at udtænke nye planer og drillerier, og så står artisnisserne klar i kulissen til at give den gas som akrobater, jonglører, cirkusprinsesser og meget mere. Se eller gense også den glade julegris Anton Antonius, som altid er klar med frække og sjove påfund. Det skøre julecirkus samler hele familien og er med garanti et hit hos både store og små.

Alder: For alle
Hvor: Taastrup Teater & Musikhus
Hvornår: 6. december 2020
Varighed: 90 minutter
Pris: 170-230 kr.

Mig og bedstefar - og så Nisse Pok

Der ligger et brev fra en nisse. Eller er det måske i virkeligheden bedstefar? Ole Lund Kirkegaards klassiske fortælling om en dreng, der hvert år tilbringer december måned på landet hos sin bedstefar, hvor han får fortalt historier og møder drillepinden Nisse Pok, er taget under kærlig behandling og har fået tilsat lidt ekstra sprængstof. Der er masser af krudtrøg i luften, når jagten går ind på at finde ud af, om nisser er noget, de voksne har fundet på.

OBS: Grundet coronakrisen vil juleforestillingen foregå udendørs i et stort overdækket telt.

Alder: Fra 5 år
Hvor: Bernhard Olsen Teatret, Frilandsmuseet
Hvornår: 16. november til 20. december 2020
Varighed: 30 minutter uden pause
Pris: 105-175 kr.

Askes jul

Askes jul er en sød og sjov fortælling om, hvordan barnet gennem sangtekster prøver at forstå julens magi. For hvad handler julens sange egentlig om, hvis man spørger et barn? Hvorfor må man ikke røre ved DEN rosin? Varer julen virkelig lige til påske, og hvorfor står rotterne om nissen Teddy Ring? Forbered jer på at få gang i lattermusklerne med en humoristisk og uhøjtidelig juleforestlilling.

Alder: Fra 8 år
Hvor: Ishøj Teater
Hvornår: 1. december til 19. december 2020
Varighed: 45 minutter
Pris: 55-125 kr.

BONUS-TIP!

Lyslevende december

Den traditionsrige og sanselige julevandring 24 hemmeligheder, som hvert år arrangeres af ZeBU og Børnekulturhus Ama’r, bliver i år erstattet af en ny beginvenhed, nemlig Lyslevende december, som byder på en kavalkade af december-oplevelser for hele familien. Her kan I opleve et festfyrværkeri af koncerter, eller lade kreativiteten få frit løb i de sjove værksteder. I kan også sætte jer til rette i teatermørket, hvor der er hele fire forestillinger på programmet. Se blandt andet den søde og musikalske dukkeforestilling om musen Frederik, der hellere ville opstræde for venner og familie end at samle ind til vinterens forråd. Hele december måned vil I også kunne lade jer overraske af fire smukke og skiftende advents-vinduesudstillinger skabt af fire forskellige kunstnere.

Lyslevende december kan opleves fra 26. november til 13.december 2020. Læs mere om det fulde program her.

 

OBS: Vær opmærksom på teatrenes retningslinjer og eventuelle aflysninger i forbindelse med Covid-19.

 

Fotos: 1) Thomas Winkler/Teatret Riddersalen, 2) Scenen.dk/Anemonen 3) Mike Reuter/Teatret Zeppelin, 4) Martin Rønne Mydtskov/Folketeatret, 5) Taastrup Teater & Musikhus, 6) Tilde Aagaard/Ishøj Teater, 7) DR/Taastrup Teater & Musikhus, 8) Cirkus Baldoni/Taastrup Teater & Musikhus, 9) Brittany Overgaard/Bernhard Olsen Teatret, Frilandsmuseet, 10) Tilde Aagaard/Ishøj Teater, 11) Hannah Anbert/AniMaNi

 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.