I år er det 10 år siden, at Børn i byen Prisen blev afholdt for første gang. Vi har taget en snak med Caro om, hvordan det hele startede, og hvordan Prisen blev taget imod dengang i 2010, samt hvordan den har udviklet sig frem til i dag.

Hvordan startede Børn i byen Prisen? 

Det er 10 år siden, at jeg fik idéen om et prisshow, der hylder børnevirksomheder. Dengang var der slet ikke så meget gang i sociale medier som i dag, og Børn i byen var i høj grad brugerdrevet med kommentarer og anbefalinger mellem byens forældre. Jeg syntes, at det ville være fedt, hvis alle de anbefalinger fra forældre til forældre blev mere synlige - og så syntes jeg, at alle dem, der gør et kæmpe stykke arbejde for alle børnefamilierne derude, fortjente at blive fejret. Der var masser af priser inden for film, musik og den slags, men dengang fandtes der ingen priser inden for børneområdet. 


Hvor blev den første Børn i byen Prisen afholdt?

Tilbage i 2010 havde børnemesserne under modeugen delt sig op i 2, så der var den traditionelle ude i Bella Center, og så en sej udbryder med et mega cool image ude i Tap1. De havde en innovativ tilgang til messer med masser af gode vibes under modeugen med koncepter og aktiviteter, så besøget blev en helhedsoplevelse. Jeg tog en snak med folkene bag, og de ville gerne lægge hus til vores prisuddelingsshow. Det blev til en super fed aften med musik og fest til langt ud på natten!

Hvordan gik den allerførste afstemning?

Selve afstemningen gik faktisk virkelig godt - der var rigtig mange stemmer lige fra starten. Og hele børnebranchen modtog også prisen med stor interesse, netop fordi det var brugernes stemmer, der afgjorde det hele, og ikke en eller anden jury. Det er jo altid fedt for en virksomhed at kunne sige, at de har vundet en pris - eller er blevet nomineret til én - fordi folk sætter pris på det, de laver. Og da der ikke fandtes noget lignende på daværende tidspunkt, var timingen god i forhold til at etablere en årlig prisuddeling på området.

 

Hvad har Børn i byen Prisen med modeugen at gøre?

Dengang for 10 år siden, var der som sagt mindre fat i sociale medier, og derfor var Børn i byen det mest opdaterede site, når det kom til lagersalg og nye børnebrands. I dag er der blogs, influencers og sociale medier, som formidler inden for det område, men fordi vi var samlingspunktet dengang, var det naturligt at holde prisen i samarbejde med modeugen. Vi holdt Børn i byen Prisen sammen med modeugen de første 4 år - først 2 år i Tap1, og efterfølgende 2 år i Bella Center. 

Hvorfor holdes prisen et nyt sted hvert år?

For 6 år siden besluttede vi os for at trække prisen over i en mere oplevelsesorienteret retning. Vi fik flere kategorier inden for oplevelser, og færre inden for mode. Samtidigt udviklede vi en ny strategi for afviklingen af prisshowet, som vi valgte at lave i samarbejde med Glyptoteket. Siden da har vi afholdt showet på en ny lokation hvert år, for at vise alle de fantastiske kultur- og oplevelsessteder frem, som vi kan besøge med vores børn. Siden showet på Glyptoteket, har vi været i Rundetaarn, på Experimentarium, på Arbejdermuseet og på Nationalmuseet. Med både Kalle, Bubber og Camilla Bang som skønne værter. I år afholder vi så vores 10 års jubilæumsshow på oplevelsesstedet over dem alle - Tivoli - endnu engang med Kalle i front. Det glæder vi os rigtig meget til, og planlægger en glamourøs dag, hvor man blandt andet kommer til at møde Rasmus Klump og andre kendte børnestjerner. Det bliver en fest uden lige!

 

Børn i byen Prisen 2020

Stem på dine favoritter blandt de 5 nominerede i årets 16 kategorier lige her

Vind lækre præmier, når du afgiver dine stemmer - se dem alle lige her


Fotos:
Børn i byen