Hvordan mon politiker Ida Auken bruger byen med sine børn? Få Idas tips til København i børnehøjde lige her!

Hvad har du sidst lavet med dine sønner i byen? 

- Vi tog metroen ud til Amager Strandpark, badede, spiste is og så på alle de flotte kite surfere, der øver sig derude. Det er luksus at have en strand så tæt på byen. 

Er der en særlig børnevenlig cafe, der hitter hos jer?

- Vi er meget vilde med det nye anlæg Sløjfen, der er lavet på Peter Bangsvej ud for Lindevangsparken. Her kan man cykle, stå på skøjter eller løbehjul i de kolde måneder og lege med springvandet i de varme måneder, mens mor og far hænger ud på cafeen ved siden af. Og så kan det endda være med til at redde bydelen fra oversvømmelser, når der er monsterregn. 

Hvad laver I, når I skal slappe helt af i familien?

- Om vinteren går vi i biografen, når der skal slappes helt af. Om sommeren elsker vi at hænge ud i vores have og spille fodbold eller gynge. Og så er tegning og perleplader utroligt afslappende - også for små drenge. 

LÆS OGSÅ: SISSE SEJR-NØRGAARDS TIPS TIL KBH I BØRNEHØJDE  

Har du et tip til en rejsedestination, der fungerer godt med børn?

- Bornholm, hvor vi holder vores sommerferie hvert år. Vores børn begynder at spørge til Bornholm allerede i september måned. Øen er fuld af små fine byer med masser af Danmarks kultur, landbrug med spændende madoplevelser, gåture og spektakulære naturoplevelser, sejlture og badning. 

Har du et "hemmeligt" børnekultur-tip til byen

- Har lige opdaget legepladsen på bagsiden af BLOXhub. Her kan man klatre, rusje og lege uden på bygningen. Det er så genialt, at det nok ikke bliver ved med at være hemmeligt ret længe. 

 Ida Auken, 40 år, er politiker og bor i København med hendes mand og deres to drenge. Hun er netop aktuel med bogen "Dansk". 

Foto: Ida Auken, amagerstrand.dk og Blox/Søren Svendsen.