Klitter, frisk luft, fiskeri og en sjælden tange i vandet med hav på begge sider. Hvide Sande er Danmarks svar på Florida Keys. Børn i byen har besøgt den skønne fiskerby, der helt klart er et besøg værd, hvis I snart skal på familieferie.

Sjov på vandet

Er I til sjov på vandet, så vil I med garanti får en oplevelsesrig dag, hvis I besøger Danmarks første kabelbane til wakeboard og vandski, der ligger i Ringkøbing Fjord. Kabelparken i Hvide Sande har et begyndervenligt anlæg, så du behøver ikke at være en haj på wakeboard eller vandski - børnene kan starte fra de er 8 år. Hvis det ikke er sommervarmt anbefales det, at I hopper i våddragter, som kan lejes sammen med den obligatoriske hjelm og vest. Husk at vejret kan spille en rolle i forhold til kabelparkens åbningstider. Stærk vind fra øst kan påvirke banens funktionalitet, og i tilfælde af storm vil kabelparken være lukket, så husk at tjekke åbningstider inden i tager hjemmefra.

Hvor? KABELPARK®/ Gytjevej 15, 6960 Hvide Sande

Foto: Caroline Meldgaard

Hvide Sande by

Er du i tvivl om, hvor den næste familieferie skal gå hen? Så skal I slå et smut forbi skønne Hvide Sande på den jyske vestkyst - her er masser af havneliv, lækker mad, klitter, frisk luft og hvide sandstrande. I bymidten er der fritidsfiskeri fra morgen til aften, og byen huser sågar en årlig sildefestival, hvor der bliver fanget fisk på livet løs. Har I bare en anelse interesse for fiskeri, så tag en fiskestang med, smør en lækker madpakke, fyld termokanden og stil jer blandt de lokale - så er I sikre på at få jer en ægte Hvide Sande-oplevelse. Hvis I ikke har mod på selv at fange fisk, er der flere røgerier, hvor I udover fisk kan få færdigretter og de lækreste fiskefrikadeller, som børnene vil elske. Snyd heller ikke jer selv for en gåtur på Sydmolen der strækker sig 700 meter ud i Vesterhavet. I sommerhalvåret er der masser af skønne, hvide badestrande.

Foto: Tirpitz 

Et underjordisk besøg

Skjult i det smukke, vestjyske klitlandskab ligger en kæmpe kolos i sandet. Bag de 3,5 meter tykke betonmure, kan I gå på opdagelse i den mørke kanonbunker fra anden verdenskrig, Tirpitz, der helt klart er et besøg værd! Den rummer nemlig et museum med en skattekiste fuld af spændende og skjulte historier. Det er arkitektfirmaet BIG, der har skabt det flotte bunkermuseum, som du kommer ind i gennem en fascinerende underjordisk tunnel, der forbinder den gamle bunker med den nye arkitektur. I skal selv aktivere udstillingerne ved hjælp af en fjernbetjening, som I får udleveret i indgangen, og alle historierne er indtalt af professionelle skuespillere, hvilket gør oplevelsen mere levende. I finder Tirpitz-bunkeren i Blåvand, der ligger cirka en time fra Hvide Sande - så hvis I holder ferie i Hvide Sande, kan I tage på en hyggelig dagstur, hvor I kan nørde verdenshistorie og få én på opleveren.

Hvor? Tirpitz / Tirpitzvej 1, 6857 Blåvand

Foto: Torben Petersen, Naturkraft

Fokus på naturens kræfter

I oplevelsesparken Naturkraft kan hele familien lege sig til en større bevidsthed om natur, klima og bæredygtighed. Her sættes naturens fascinerende kræfter i spil gennem leg - prøv deres vindmaskine, hvor du kan mærke forskellen på storm, kuling og let vind. Kravl en tur ud på sumpnettet, hvor I kan komme helt tæt på livet i vandkanten eller smut en tur ud på panoramabroen, hvor I kan se adskillige kilometer ud over det flotte, vestjyske landskab. I efterårsferien er der Halloween, uhygge og gåsehud på programmet. Tag på edderkoppejagt eller kom med på den uhyggelige jagt "Mord i mørket", hvor I skal lede efter kuren på en dødelig virus, der spreder sig med lynets hast. Naturkraft ligger i Ringkøbing kun 25 minutter fra Hvide Sande, og I behøver ikke at medbringe madpakke - Naturkrafts fokus på bæredygtighed skinner nemlig også igennem i deres køkken, hvor I kan købe lækre, vegetariske retter, der er lavet af lokale råvarer.

Hvor? Naturkraft / Naturparken 10, 6950 Ringkøbing

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15% hos Naturkraft

Foto: WOW PARK 

Højt op i træernes top

Rutsjebaner, trætop-legehuse og hængebroer i 10 meters højde. Hos WOW PARK i Skjern, kan familiens små og store medlemmer udfordre både mod og balance. Løb i de høje hængebroer helt oppe i trætoppene eller hop afsted på en af de sjove rutsjebaner, hvor I lander blødt i skovbunden. I kan også prøve kræfter med deres svævebaner og hele familien kan udfordre sig selv i skovlabyrinten. WOW PARK arrangerer masser af sjov i efterårsferien til halloWOW, hvor der blandt andet er krible krable-værksted og insektvæddeløb. Hvis I holder ferie i Hvide Sande, skal I helt klart slå et smut forbi WOW PARK, hvis I har brug for en dag fuld af adrenalinkick. Det tager cirka 45 minutter i bil.

Hvor? WOW PARK / Løvstrupvej 1, 6900 Skjern

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% hos WOW PARK

Bonustip: Vandland ved Vestkysten

Glæd dig. I 2022 åbner et spritnyt Lalandia i Søndervig, der forener indendørs oplevelser med den smukke natur ved Vesterhavet. Her kan hele familien hoppe en tur i vandlandet Aquadome, hvor luften altid er 30 grader og ungerne kan slå sig løs i legelandet Monkey Tonky Land. Det er kun 15 minutters kørsel fra Søndervig til Hvide Sande, så feriehusene er et oplagt sted at bo, hvis I skal besøge fiskerbyen og hvis I vil have en ferie, hvor ude- og indendørs oplevelser kombineres.