Børn i byen har igen i år besøgt Heartlands minifestival, Hjerteland, og må endnu engang konstatere, at alt er ligeså gakket og skønt, som det plejer.

En trojansk træhest

Gemt i en af Hjertelands grønne kroge, tårner en kæmpestor træfigur sig op. Festivalens små gæster gør store øjne, da de ser den, og sætter straks i løb, da de opdager, at figuren gemmer på en overraskelse. Figuren, der til forveksling ligner Odysseus' Trojanske Hest, gemmer dog ikke på græske soldater, men en rutsjebane, som børnene gladeligt rutsjer ned af i fuld fart. Hesten er bygget af børn og Dansk Hulebyg, som igen i år er en del af Hjerteland. Her kan børn kigge forbi for at bygge, save og hamre - selvfølgelig med hjælp fra de seje hulebyggere.

Fra graffiti til lampeworkshop

Dansk Hulebyg er dog langt fra det eneste sted, hvor ungerne kan slippe fantasien løs og bruge hænderne. Overalt i Hjerteland kan børn nemlig deltage i sjove og anderledes krea-workshops: her kan de lave alt fra animationsfilm, t-shirt tryk og graffiti til sjove lamper. Da jeg kigger forbi lampeværkstedet, er en lille pige f.eks. i gang med at lave en lampe ud af gamle cd'er og dvd'er. Dybt koncentreret limer hun hver enkelt disc på med limpistol, så lampen får et spacy og disko-agtigt look. På bordene står gammelt emballage, bl.a. yogurtdåser og toiletruller, og brugt legetøj - altsammen genbrugsmaterialer, som får nyt liv i workshoppen.

Lidt derfra pryder den store, farverige graffitivæg også minifestivalen. Her kan børn med jævne mellemrum komme og give den gas med spraydåser, som ægte graffitimalere. Wauw, der sker meget for ungerne i Hjerteland - faktisk foregår der så meget, at man næsten ikke ved, hvor man skal kigge hen. Overalt er der gang i sjove workshops, gakkede påfund og ikke mindst underholdning på scenen. Her optræder seje dansere, der spilles flere koncerter og så kigger astronauten Andreas Mogensen også forbi til en snak med børnene. En ting er ihvertfald sikkert: børn kommer ikke til at kede sig i Hjerteland!

Råb pølse!

Hjerteland

Selv når sulten melder sig, og frokosten skal indtages, er det med et ekstra skørt twist. Når der skal bestilles en hotdog, får børnene nemlig først en serviet hejst ned fra et tårn, hvorefter de skal "båtte" på et horn for at få brød, og til sidst råbe "pølse", for at få rakt en pølse ud af et hul. Som prikken over i'et er pølsebrødet kulsort (formentlig pga. maltmel eller aktivt kul) - helt igennem fjollet og skørt, men ungerne er vilde med det.
Alt i alt må vi konstatere, at Hjerteland er akkurat ligeså gakket og fantastisk, som det plejer. Her er farverigt, glimtrende og fjollet, og stort set alt er twistet og vendt hovedet for børnenes skyld: Hjerteland ER magisk!

Se en lille stemningsfilm fra minifestivalen her

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.