Få det bedste ud af december måned, og nyd at have lidt mere tid til hinanden derhjemme nu hvor mange af årets julearrangementer er aflyst. Med kreative projekter i børnehøjde, kan familien samles om leg og hygge, og skabe skønne minder sammen i en jul, der på mange måder er anderledes end vi kender den. 

ANNONCE FOR GURLI GRIS

Vi har i samarbejde med Gurli Gris kastet os ud i en række projekter, der hverken kræver en tur i hobby-butikken eller de helt store evner. I har formentligt allerede det hele derhjemme, og selv de mindste børn kan være med - og så bliver det hele kun sjovere i selskab med Gurli Gris og hendes farvestrålende univers. Se med her!

GURLI GRIS LEGEHULE

Der findes ikke noget bedre end at bygge huler! Med en masse tæpper, puder, lidt legetøj og en lyskæde, er der garanti for mange timers god leg i de hyggelige omgivelser. Vi har gjort det helt simpelt med 3 spisebordsstole sat op i en trekant, et stort sengetæppe henover, og så ellers bare en masse puder fra sofaen. For at gøre det ekstra hyggeligt her i den mørke tid, har vi sat en lyskæde op langs hulens åbning sammen med Gurli Gris papfiguren, der byder velkommen, og efterfølgende sat Gurli Gris shoppingcenter derind, som vores datter på 2 år er helt vild med at lege med. Der er en masse små dele, som er nemmere at holde styr på inde i hulen, end når de bliver blandet med alle de andre legesager midt på stuegulvet. Og så er det sjovt, at lydene fra elevatoren og shoppingcenterets kalderanlæg forstærkes af hulens tætte akustik. 

Tip! Skal der være plads til forældre, bedsteforældre eller flere børn i hulen, vil det måske være en idé med lidt flere stole og et par ekstra tæpper, så det ikke bliver for trangt. 

JULETRÆ FOR DE MINDSTE

Her i julen er der mange børn, der synes, at det er sjovt at hjælpe med at pynte hjemmet op. Men det kan være nervepirrende at overlade de gamle glaskugler og skrøbelige porcelænsnisser til familiens yngste. Derfor er et juletræ helt for dem selv en virkelig skøn idé! Vi klippede et juletræ af en gammel rulle gavepapir, og bankede den fast på væggen med små søm. Lad sømmene stikke lidt ud, så der kan hænges julepynt på. Pynten har vi lavet med perlerne fra Hama gaveboks +5 år. Gurli og Gustav er lavet ud fra de medfølgende skabeloner, mens julehjerter, julekugler og julestok er lavet med inspiration fra Google og Pinterest. Efter at have lavet og strøget perlepladerne, er der blot sat et lille stykke garn igennem en af perlerne, så pynten kan hænges op. Vi var overraskede over, hvor længe vores datter var optaget af at hænge pynt op, tage pynt ned, hænge pynt op, tage pynt ned og så videre. 

Tip! Hvis ikke I har lyst til at sømme huller i væggen, der skal dækkes, når december er omme, kan juletræet eventuelt tapes fast på væggen, og pynten kan hænge på knappenåle eller tegnestifter, der ikke efterlader så store og dybe huller. 

GURLI GRIS BIBLIOTEK

Vi elsker at bruge eftermiddagene på at kigge i bøger og læse højt - særligt her i vintermånederne. Så for at gøre decembers mørke ulvetimer ekstra hyggelige, har vi forvandlet en papkasse til et lille bibliotek med alt godt fra Gurli Gris. Vi har skåret vinduer på siderne og tegnet et lille skilt på toppen, og så ellers bare fyldt kassen og boghylderne udenfor med Gurli Gris huskespilsbog, Gurli Gris magnetbog, Gurli Gris får besøg af lægen, Gurli Gris på cykeltur og Gurli Gris og de gyldne gummistøvler. Vi har også sat en lille skål med juleskum ind i biblioteket, så der inviteres til ægte julehygge og gode stunder med højtlæsning og spil for hele familien. Alle figurer i vendespillet er blevet gennemgået op til flere gange, og inden sengetid fandt den 2-årige ud af, at brikkerne var sjove at smide ud gennem bibliotekets små vinduer. 

Tip! Med et par store, bløde puder på gulvet foran biblioteket, kan de voksne - som har lidt svært ved at sidde inde i selve biblioteksbygningen - også hygge med. 

Vores oplevelse med Gurli Gris-universet

Vi har virkelig hygget os med de små projekter, der er så nemme og hverdagsagtige, at de fint kan klares på en eftermiddag efter institution - og derefter skabe rum for mange timers hygge og leg i dagene efter. Det er vores erfaring, at inddragelsen af Gurli Gris-universet gør oplevelsen særligt sjov for de små, da de mange figurer efterhånden er meget velkendte herhjemme og dermed gode og trygge omdrejningspunkter både i forhold til leg, spil, bøger og kreative udfoldelser. 

 

Fotos: Stephanie Mielnicki