Med foråret og påsken kommer også små nuttede påskelam, mæææh! Vi guider jer her til 5 steder i København og omegn, hvor børn kan hilse på de søde og bløde dyr.


1. Tivoli

OBS: åbning af Tivoli er udskudt pga. Corona
Traditionen tro kan I opleve bløde påskelam, når Tivoli slår dørene op til påske i Haven. Kig forbi og hils på de fire får og deres fire søde påskelam, som går og hygger sig i Pergola-området foran Koncertsalen i perioden 3.-13. april. Bemærk: Den 10. april er der ingen får i Tivoli grundet Fredagsrock.

2. Grantoftegaard

Hvor og hvornår: Grantoftegaard (Ballerup) / 22. marts kl. 10-16
Besøg økologiske Grantoftegaard, når de i anledning af læmmedag åbner staldene op, så I kan hilse på køer, får og deres nyfødte lam og kalve. I kan også tage en tur med hestevognen kl. 11-14, det koster 20 kr. pr. person. På gårdspladsen vil grillen desuden være tændt, og der vil være salg af mad og drikke. Bemærk: landsbyen er lukket for biler, så tag cyklen eller det offentlige (ligger 20 min. gang fra Ballerup st.) Arrangementet er gratis.

3. Ishøj Dyrepark

Hvor og hvornår: Ishøj Dyrepark / 4. april kl. 10-14
Kom med, når Ishøj Dyrepark og Ishøj Naturcenter inviterer til en dag med lam og uld som tema! Her kan I se Ishøjs lam og høre om dyrepassernes arbejde. Fårene er blevet klippet, og I kan derfor prøve at karte og spinde jeres egen snor af ulden, eller forsøge jer med plantefarvning af ulden.

4. Toftegården

Hvor og hvornår: Toftegården Dyregården Albertslund / 11. april kl. 10-14
Også Toftegården inviterer hele familien til læmmedag, hvor I kan se og opleve alle de dejlige lam. Her kan I også se et får blive klippet eller lave et nuttet påske-uld-lam i kreahjørnet i drivhuset. Der vil være salg af kaffe og kakao ved bålet - så kom og nyd en dejlig dag på gården og bliv klogere på får og lam.

5. Frilandsmuseet

Hvor og hvornår: Frilandsmuseet i Lyngby / 9.-13. april
Frilandsmuseet er kendt for sine nuttede dyr, og der vil selvfølgelig være rig mulighed for at møde dem til påske! Få en træktur med ponyerne, mød det famøse muldyr, Kirsten Birgit, se de nye gedekid - og så krydser vi selvfølelgi også fingre for, at de søde påskelam melder deres ankomst inden påsken er ovre!

 

Fotos: 1. Tivoli: Lasse Salling 2. Frilandsmuseet