De næste uger står den på hjemmeundervisning for de danske skolebørn, og vi har derfor gravet en masse digitale læringstilbud frem til jer her. Der noget for både store og små!

Skoletube

Med Skoletube kan ungerne skabe og producere i 22 af verdens mest (aner)kendte online værktøjer! Her kan junior lave et portfolie eller en logbog, redigere videofilm eller billeder, skabe animationsfilm, præsentationer, tegneserier, mindmaps og meget mere! Der simpel og nem adgang til det hele med UNI-login.

Matematikfessor

Matematikfessor er Danmarks mest benyttede matematikportal - og ungerne kender den sikkert allerede. Her finder I lektioner, videoer og spørgsmål til elever fra 0. klasse og helt op til gymnasiet! Obs: kræver UNI-login.

Madkundskab med Lidl

Skolekøkkenerne er lukkede - men bare rolig: Lidl har allieret sig med videoudstyr og det danske kokkelandsholds kaptajn og sender gratis hjemmeundervisning i madkundskab på Facebook og Instagram!  Madkundskabsklasserne varer mellem 10 og 20 minutter.

Biologi med Randers Regnskov

 Randers Regnskov sender LIVE på Facebook her dag. Den står på et kig ind i biologiens verden - og der er selvfølgelig levende dyr med! Når I ikke at fange undervisningen live, kan I finde videoerne her.

Historiekanon

På Historiekanon.com finder I gratis film og undervisningsmaterialer til børn fra 3.-9. klasse. Hver film er ca. 8 minutter lang og belyser kanonpunkter, vha. humor eller gennem historiske personligheder. Perfekt historieundervisning!

Gratisbørnebøger.dk

Gratisbørnebøger.dk er genial, nu hvor alle landets biblioteker holder lukket. Her finder I nemlig, som navnet antyder, gratis børnebøger. Bag sitet står syv af landets sejeste børnebogsforfattere, der tilsammen har skrevet godt 400 titler.

ABC-sange med Sille og PalleSille og Palle leger med alfabetet! Over de sidste par uger har de delt sange fra A-Å, så nu kan de små skolebørn lære alle bogstaverne at kende, og synge med på de glade sange - smart!

Sofaskolen

Sofaskolen byder på gratis virtuel undervisning i dansk og matematik til alle elever i grundskolen. Undervisningen foregår live på YouTube med tilhørende opgaver. Obs: adgang til opgaverne kræver UNI-login.

Villeby

Villeby er et digitalt læremiddel til børn i 0.-6. klasse. Her foregår træningen i spændende, sjove og faglige spil, der intuitivt og legende sætter elevernes faglige kompetencer i spil. Obs: kræver UNI-login.

Denførstelæsning.dk

På denførstelæsning.dk kan børn i 0.-2. klasse tilgå sjove læsespil. Universet er bygget op omkring humoristiske karakterer, flotte illustrationer og vedkommende historier. Kan tilgås med UNI-login.

Hr. Klogemand

Hr. Klogemand tilbyder matematik på abonnement, så ungerne kan blive bedre til matematik. Det tager 20 minutter om dagen, og så er det sjovt på samme tid. Abonnementet koster 79 kr. om måneden, men de første 2 uger er GRATIS! 

Atlantbib

Hos Atlantbib kan børn lytte til små e-fagbøger, som er skrevet af elever og lærere fra Norden og de baltiske lande. Bøgerne er online-bøger med fokus på ligheder og forskelle mellem de nordiske/baltiske lande, både i forhold til historie, geografi, sprog og kultur.

Sjov med Musmatik

Sjov med Musmatik er udvidet tabellæring på en sjov og aktiv måde! Tjek de sjove tabel-videoer på deres YouTube-kanal og deres matematikhæfte med opgaver, som er helt gratis under Corona-krisen! Perfekt til en aktiv og lærerig stund.

Biologi med Kattegatcentret

Bliv klogere på havets dyr, når Kattegatcentret sender live fra deres Facebookside. Dygtige folk fra skoletjenesten står nemlig klar til at lære fra sig om alt fra krabber til hajer. Der sendes live kl. 11 - tjek kommende livestreaminger her.

Live fra Havskolen

Se med, når Fiskeri- og Søfartsmuseet sender live fra museet. Hver live-streaming har fokus på et nyt havdyr, og museumsformidlere står klar til at lære fra sig, så ungerne kan blive klogere på f.eks. sæler og hvaler. I kan se, hvornår de kommende live-streaminger sendes her.

Live undervisning fra Naturama

Bliv klogere på naturen med live undervisning fra Naturama. Her kan børnene bl.a. lære om dyrespor, dyr i vandløb og søer, fugle mm. Perfekt biologiundervisning direkte hjem i stuen. Se hvornår den næste undervisningsgang finder sted, lige her.

Anemonens hjemmeskoleMed udgangspunkt i forestillingen ”Frøken Ignora eksploderer” har teatret Anemonen lavet et undervisningsforløb til børn i 2.-3. klasse. Hjemmeskolen består af en blanding af skrive, tegne-, og teaterøvelser, og kan laves i lige den rækkefølge, I ønsker. I finder forløbet her.

 

HUSK: Der findes mange flere digitale læringstilbud til børn! Tjek f.eks. Romu.dk, Clio.me, grammatip.dk, supermatematik.dk, mattip.dk, og gyldendal-uddannelse.dk mv.