2020 var ikke så skidt, at det ikke var godt for noget! Vi fik blandt andet mulighed for at nyde en sommer i vores dejlige land og bruge en masse tid med vores børn. Se her, hvad I var vildest med at læse om hos os i løbet af året!

1. Vinterens gratis børneoplevelser i København

Det har måske virket nemmest og sikrest at blive hjemme det meste af vinteren, men her hos Børn i byen har vi gerne ville slå et slag for at bruge byen. Mens der stadig var åbent rundt omkring, havde kulturstederne mere end nogen sinde før brug for, at vi kom på besøg. Vi samlede derfor nogle oplevelser for hele familien, der både var trygge og ganske gratis!

2. 35 familie-oplevelser i Danmark

Denne guide er helt tilbage fra sommeren 2019, hvor vi helt uvidende om den kommende pandemi, guidede jer til 35 af Danmarks sjoveste, mest magiske og anderledes familie-oplevelser. Guiden skulle vise sig at være særlig brugbar i sommeren 2020, hvor vi alle var hjemme i Danmark, og manglede idéer til oplevelser med familien. 

3. Børn i byen Prisen 2020

Børn i byen har gennem 10 år afholdt Børn i byen Prisen, og i 2020 var vi klar med det helt store jubilæumsshow, hvor børnekulturen skulle hyldes for deres mange gode initiativer. Det var som altid jer brugere af Børn i byen, der afgjorde, hvem der skulle nomineres, og efterfølgende, hvem der skal vinde i de 16 kategorier. Festen løb af stablen stort set som planlagt, og vi havde den bedste dag i Tivolis Axelborg - tak for det! 

4. Ta' på troldejagt i Danmark: Her finder I de skjulte kæmper

Der er intet som en skovtur med et formål! I var mange, der hoppede med på troldejagt, og gav ungerne en eventyrlig oplevelse. Vi guidede nemlig til de imponerende kæmper og trolde, som kunstneren Thomas Dambo har gemt på smukke spots i hele landet.

5. 5 indendørs oplevelser for børn i Kbh

Der var faktisk perioder i 2020, hvor det var tilladt at færdes indendørs. Og dengang var I mange, der fandt inspiration i vores guide til 5 børnevenlige oplevelser inde i varmen. Og det er også nogle virkelig dejlige steder!

6. Guide: 25 locations til børnefødselsdagen

Børnefødselsdage kunne man også engang fejre med mere end 5 medlemmer fra den allernærmeste familie. Har man ikke lige en stor stue eller en kæmpe baghave, kan det være en god idé at holde fødselsdagen ude af huset. Vi samlede hele 25 mindeværdige fødselsdags-locations i byen! 

7. De 7 hemmelige legepladser

Under den første lockdown tilbage i foråret 2020, var flere børnefamilier ved at få kuller af at sidde derhjemme med børn, der bare gerne ville ud og lege. Men det var svært at holde god afstand på byens populære legepladser. Derfor blev vores guide til hemmelige legepladser meget populær. Har I opdaget dem allesammen?

8. 12 familievenlige glamping-oplevelser i Danmark

Da sommeren bankede på døren, fik vi den idé at guide til glamping-oplevelser i Danmark, så sommeren herhjemme ville byde på lidt nye og anderledes overnatninger. Og det skal vi lige love for, at I var klar på! I var virkelig mange, der havde lyst til en ferie tæt på naturen, men ikke orkede hårde liggeunderlag og klamme soveposer.

9. De 10 gode legepladser

I er altid klar, når vi guider til legepladser! Og der er over 140 af slagsen i København... Nogle er selvfølgelig bedre end andre, så vi har udvalgt 10 af de allerfedeste legepladser til jer - en guide fra 2011, der i den grad vandt tilbage i året, der gik!

10. De bedste GRATIS oplevelser for børn derhjemme

Ingen nedlukning uden gratis hjemme-underholdning! I foråret vrimlede det med online tilbud med daglig højtlæsning, fællessang, virtuelle mueumsbesøg og meget mere. Vi samlede hele molevitten i en kæmpe guide, som er mindst lige så relevant i dag (desværre). 

11. 18 børnevenlige spisesteder i København

Ah ja! Dengang vi kunne spise ude! Efter nedlukningen i foråret, var vi mange, der hungrede efter en tur på café eller restaurant i løbet af sommeren og efteråret. Og selvfølgelig skulle ungerne med! I var mange, der fandt frem til et børnevenligt spisested gennem vores guide. 

12. Guide: 10 børnevenlige museer

Da der stadig var åbent skulle børnene selvfølgelig heller ikke snydes for en tur på museum! Vores guide til 10 børnevenlige af slagsen fik derfor en del besøg, og vi håber, at I havde nogle gode oplevelser sammen i 2020, inden de dejlige museer endnu en gang måtte lukke og slukke i december. 

Vi håber, at der bliver endnu mere at se frem til i 2021, hvad angår sjove familieoplevelser, hyggelige sommerferieminder, restaurantbesøg, museumsbesøg og leg på legepladser over hele landet. Og så håber vi selvfølgelig, at I fortsat kan finde inspiration til det hele her på siden. Tak for 2020, og på gensyn!

 

Fotos: 1) Broens Skøjtebane, PR 2) Frilandsmuseet, Brittany Overgaard 3) Heine Pedersen 4) Thomas Dambo 5) DAC, Casper Vilumsen 6) Dinos Legeland 7) Caroline Meldgaard 8) Eco Beach Camp 9) Kongens Have, Katrine Hemmingsen 10) Adobe Stock 11) KU.BE, Mathias Vejerslev 12) Louisiana