Heartland FestivalEn oase fuld af kreativitet, leg og magi. Børnefamilierne er prioriteret højt på Heartland Festival, der i 2018 løber af stablen den 31. maj - 2. juni ved Egeskov Slot.

Børn i byen ser tilbage på sidste år Hjerteland, læs med, og glæd dig til dette års magiske festival for børn og voksne, hvor Børn i byen igen i år vil være at finde i børneområdet. 

I et roligt hjørne af den smukke festival, der mest af alt minder om en kæmpe havefest, var børneområdet Hjerteland etableret. Her var der skabt et vidunderligt helle, hvor fantasi og nysgerrighed var i centrum. Allerede fra de første skridt gennem Hjertelands guld-glitrende lametta-port blev Børn i byen redaktionen blæst bagover af benovelse. På den anden side af den fortryllende entré åbenbarede sig et rent slaraffenland med sjove og gennemtænkte aktiviteter.

Heartland FestivalSkrotbiler og himmelske hotdogs

Vores øjne fangede straks pølsevognen i trætoppene. Ja, du læste rigtigt. Højt oppe i træerne blev der lavet himmelske hotdogs, som efterfølgende blev hejst ned med reb til de små, ventende kunder, der selv kunne krydre sagerne med friske krydderurter fra badekarret.
På den modsatte side af pølsevognen i træerne var parkeret et par skrotbiler, som Hjertelands små gæster kunne udfolde sig kreativt på med spraymaling. Hvor tit må man lige ridse og male på en bil??

I det fjerneste hjørne af området fandt vi VRANGquetten – børnenes pendant til Heartland Banquet. Her kunne de små gæster booke bord ved hvide duge og trearmede lysestager for at få serveret skøre menuer som fx flæsk og koldskål!

Heartland Festival

I Hjertelands centrum var skumpoolen placeret – et kæmpemæssigt træ-badekar proppet med skumgummi-stykker, som ungerne lystigt kastede sig rundt i og drillende gokkede hinanden i hovederne med. Over skumpoolen hang rækker af transparente badebolde på snore og gav et underfundigt og legende udtryk.

Udsmykningen i Hjerteland er i det hele taget et kapitel for sig. Her er ingen grimme hoppeborge, plastic-figurer eller larmende karusseller. Æstetikken og originaliteten er i højsædet, ligesom på resten af festivalen, hvilket er med til at gøre Hjerteland til noget helt særligt. Det bliver anderledes og indbydende for børnene, og afslappende og nærende for de voksne. 

LÆS OGSÅ: 5 fede Jazz for Kids koncerter

Et helt særligt univers

De originale idéer, aktiviteter og udsmykningen i Hjerteland 2017 var udtænkt og udført af elever fra PRO-klassen på Vesterdal Efterskole i samarbejde med kunstnergruppen De Sceneste. Børn i byen er dybt imponerede over deres kreativitet og evne til at skabe et så fantastisk og særligt univers. De har virkelig formået at lave en helstøbt mini-festival i festivalen, som er en oplevelse, man ikke finder tilsvarende andre steder.
Hjerteland er med til at gøre Heartland Festival særligt attraktiv for børnefamilier, da der her er et tilbud, som tiltaler både børn og forældre. Som voksen gider man nemlig også godt at hænge ud i Hjerteland - på grund af roen, nærværet, legen og nysgerrigheden, som områdets aktiviteter faciliterer.

Børn i byen glæder sig meget til at opleve Hjerteland på dette års Heartland Festival, den 31. maj – 2. juni 2018. 

Læs mere

Køb billetter til dette års Hjerteland og Heartland festival HER

Følg med på Hjertelands Facebookside

Heartland FestivalFotos: Vesterdal Efterskole og Katrine Hemmingsen

Se video fra Hjerteland 2017