Hold sommerferie med grøn samvittighed - her kommer en håndfuld tips til en klimavenlig familieferie.

Sluk & luk!  

Familien er pakket sammen, og I er klar til at tage afsted på ferie, men husk lige at slukke lyset i alle rum - også for elektroniske enheder og sluk for varmen. Så skåner du miljøet og din pengepung, imens I er på ferie. 

Pak grønt

Når kufferten skal pakkes så overvej at købe miljøvenlige produkter til rejsen, så  affald på ferien minimeres. Pak f.eks. genanvendelige sugerør, bambusbestik, kop og drikkeflaske, bambustandbørster og meget mere. På fx Mio-bio.dk kan I shoppe en bunke miljøvenlige, lækre produkter til turen - og hverdagen.

Bliv i Danmark

Spar massevis af CO2-udledning - drop flyturen i år og hold sommerferien i smukke, smukke Danmark, som bestemt ikke skuffer. Prøv f.eks. 

★ Guide: 13 tips til Bornholm med børn

★ Guide: Det skal du opleve i Skagen

★ Byens bedste badesteder

★ Hven: En sejltur fra storbyen

★ Guide: Fanø frisk

Tip! Husk også at downloade Børn i byens app og få tips til sommeraktiviteter i København med børn.

Shop mindre

Overvej, om I kan skrue ned for shoppingen på ferien. Det kan være fristende at smutte ind i en ny bys tøjbutikker og finde et fint outfit til dig selv og ungerne, men måske behøver I slet ikke at købe så meget og stadig ha' en fed ferie. Især fremstillingen af tøj belaster miljøet meget, så jo mindre shopping, jo gladere planet.

 

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Emily Salomon (@emilysalomon) den

Saml skrald

Tag 10 minutter hver dag i ferien med ungerne og saml skrald på stranden, i parken eller hvor I nyder ferien. I kan nå at samle ret meget skrald på få minutter og samtidig med, at I passer på planeten, så lærer ungerne, at det er god stil at smide affald i skraldespanden. Tjek hashtags som #fiveminutebeachcleanup og #take3fortheSea for inspiration. 

Genbrug 

Skal ungerne ha' nyt badetøj, sommertøj, kuffert og legetøj til stranden? Find sagerne brugt fx på appen Reshopper og spar både på ressoucerne og på pengene, smart! 


Ta' toget

Måske er det en ide at snuppe toget i stedet for flyet på ferie? Det er tit dyrere, men mere skånsomt for miljøet. Turen er længere, men indbyder også til mere nærvær med dine børn. At se landskabet ændre sig ud af vinduet og måske stå af midt på rejsen og opleve en ny by er en stor gevinst for ferien. Planlæg jeres togrejse her.

Tjek...  Så meget CO2 udleder du, når du rejser.

Bo miljøvenligt 

Når I skal vælge indkvartering på rejsen så gå efter et sted, hvor der er køkken - så kan I lave madpakke til om dagen og spise morgenmad hjemmefra - billigt og godt for miljøet. Nogle hoteller har miljøbevidsthedscertifikat, og ellers er Airbnb, hvor I lejer private menneskers hjem en god og grøn ide. En anden ide er camping - hyggeligt og sjovt for ungerne.

 

Fotos: 1+2) Shutterstock 3) Emily Salomon - Instagram 4) Jumpstory

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.