Send ungerne på sommerskole, og giv dem en sjov og anderledes ferieoplevelse. Vi giver vores bedste bud på lærerige sommerophold lige her!

Hvad er en sommerskole?

En sommerskole er en slags ferieskole, hvor undervisningen står på sjove aktiviteter, ofte af sportslig eller kreativ karakter. Meningen med sommerskoler er at give ungerne en social oplevelse med et planlagt forløb, der udvikler og udfordrer dem. Sommerskoler ligger oftest i skoleferier og kan være både med og uden overnatning. De varer typisk en uges tid.

DYR


Zoocamp for børn

Er dit barn vild med dyr og natur? Så skal han/hun da på Zoocamp! Her får dit barn en unik oplevelse i ZOOs fascinerende verden, og kommer helt tæt på både dyr og dyrepassere. Vær med til at muge ud, fodre, aktivere og berige ZOOs mange dyr. Zoocamps tilbydes – afhængig af alder – som endagscamp, tredagescamp eller femdagscamp. Læs mere her.

MAD

KREA & KØKKEN

Hvor: Medborger huset Indre by, Charlotte Ammundsens Plads 3, 1354 København K
Hvornår: Uge 27 Tirsdag d. 2. juli - fredag d. 5. juli, hver dag kl 10-15
Alder: Fra 7 år
Pris: 1300 kr. pr. barn
Helle & Charlotte fra BUGIstudio & Papero holder igen byens lækreste 4 dages sommerskole - i år udvidet med en time, der både involverer kreativitet og bagning. Glæd jer til at mærke og smage de mange spændende ting, "Modelbyg & Madelaines”, "Krympeplast og Kokoskugler”, "Silkclayfigurer & Sprøde Småkager” og "Folie T-shirts & Franske kiks".

Meyers Cook Camp

Hvor: Meyers Madhus på Nørrebrogade 52 C, 2200 København N
Hvornår: Uge 27, 28, 31 og 32 
Alder: 8-11 år og 12-15 år
Pris:
2495 kr. pr. barn
Meyers Madhus inviterer igen i år til Cook Camp for børn - fem madglade og sjove dage i sommerferien. Her skal børnene bl.a. plukke vilde spiselige sager, lave mad i det fri og arbejde i køkkenet med alt fra hele fisk med skæl, finner og øjne til godt kød, friskhøstede sommergrøntsager, lave bagværk og søde sager. Bemærk: Ugerne 27 + 31 er for 12-15 årige og 28 + 32 er for 8-11 årige.

Karoline Trier Sommermadskole

Hvor: Raffinaderivej 20, bygning E, 2300 København S
Hvornår: Uge 27, 31 og 32
Alder: 8-12 år
Pris: 2095 kr. pr. barn

Lad dit barn gå på opdagelse i madens forunderlige verden, bruge sæsonernes bedste råvarer, smage, eksperimentere og have det sjovt! Løbende lærer børnene grundlæggende køkkenteknikker, råvarer og smage at kende. Dagen afsluttes altid med en hyggelig stund rundt om bordet og spisning af den mad, de har tilberedt. Den sidste dag trylles madskolen om til restaurant, hvor forældre og søskende kan komme på besøg.

TJEK OGSÅ: Madskoler.dk

KREATIVITET

Design-og iværksættercamp på Reffen

Hvor: Reffen
Hvornår: Uge 27, 28 og 32
Pris: 1200 kr.  Gemmer der sig en lille designer eller iværksætter i dit barn? Alle hverdage i en hel uge, kan junior prøve design-og iværksættercamp på Reffen! Her kan børn udforske, skabe og lære at iværksætte deres gode idéer til produkter. Man kan vælge mellem to temaer: "SKAB DIT EGET TØJBRAND" (uge 27 + 32) og "FRA SKROT TIL TRENDY DESIGN!" (uge 28).

Designmuseum Danmarks sommerskole

Hvor: Designværkstedet på Designmuseum Danmark
Hvornår: Uge 32
Alder: Fra 10 år
Pris: 2500 kr.

På Designmuseum Danmarks sommerskole skal børnene designe deres egen skammel af træ med et betrukket sæde. Alle kan være med, og det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage. Det eneste børnene skal medbringe er nysgerrighed og lyst til at lære og eksperimentere – og måske kaste dig ud i noget helt nyt. Hvert barn får individuel sparring ud fra egne idéer og ønsker.

sommerskole designKreativt Sommer Campus

Hvor: Stockholmsgade 33, København
Hvornår: Uge 27, 28, 31 og 32
Alder: 8-16 år
Pris:
2490 kr. pr. deltager
Kreativt Sommer Campus i skolernes sommerferie for børn og teenagere kombinerer læring med leg og oplevelser med kunst og design. Skolen består både af tegneundervisning og udflugter i det københavnske miljø, hvor børnene skal inspireres af byens arkitekter, designere og kunstnere.

Købkes SommerTegneSkoler

Hvor: Galleri Nybro, Nybrogade 30, 1203 København
Hvornår: Uge 31 og 32
Alder: 8-12 år
Pris:
1950 kr. pr. barn
Få alle Kasper Købkes seje tegnetricks gennem denne sjove og kreative SommerTegneSkole. Lær at tegne de fedeste skygger, og få din tegning til at hoppe ud i hovedet på dig som en anden 3D-film! Købke kan lære dig alt det, du gerne vil kunne med en blyant. Én af de fem dage skal I også besøge et af Københavns museer, hvor du skal lære at tegne skulpturer, malerier og andre fortidsgenstande.

Scene Kunst Sommercamps

Hvor: Store Klaus, Almagerbakke 28, 3660 Stenløse
Hvornår: Uge 27, 31 og 32
Alder: Ikke oplyst
Pris:
3400 kr.
Hvis dit barn er vild med at danse, synge og spille skuespil, skal I helt sikkert se nærmere på Scene Kunsts sommercamp. Her får dit barn seks overnatninger fra søndag-lørdag med daglig undervisning i drama, sang, dans og masser af andre aktiviteter.

TEATER sommerskole

Hvor: Teatret Riddersalen
Hvornår: Uge 29 d. 16.-19. juli
Alder:
8-13 år
Pris: 1000 kr.

Kan dit barn lide at optræde, og drømmer om at lære mere om, hvordan man laver teater? Så skal du tilmelde ham/hende til Teater Sommerskolen i uge 29. I løbet af ugen skal der tegnes, skrives og laves teaterøvelser. Sammen skabes små scener og tekster ud fra personlige oplevelser og fortællinger. Børnene får redskaber til at kunne stille dig op foran et publikum, og forløbet afsluttes med en offentlig visning på Frederiksberg Hovebibliotek.

MOTION

Københavns Kommunes FerieCamp

FerieCamp er Københavns Kommunes gratis tilbud om kultur- og idrætsaktiviteter i skoleferierne for alle børn og unge mellem 6-17 år i København. I 2019 er der FerieCamp i områderne Amager Øst, Bellahøj og Sydhavnen.

Sommercamp X

Hvor & hvornår: Game på Vesterbro i uge 30, Hafnia-Hallen i Valby i uge 31, Ørestad skole i uge 31 og skolen i Sydhavnen i uge 32
Alder: 1.-7. klasse
Pris:
1499 kr
Sommercamp X kommer igen til København i Sommerferien. Her vil der være fokus på bevægelse, fælleskab og kreativitet. Aktiviteterne indeholder bl.a streetart/grafitti, hiphop/breakdance, panna, calisthenics, beachvolley, rulleskøjter, løbehjul og skate. Prisen er inkl. morgenmad , frokost, frugt og en Sommercamp X t-shirt.

Børneyoga sommerskole

Hvor: Blå himmel YOGA på Strandboulevarden 75, 2100 København
Hvornår: Uge 32
Alder:
Alle skolebørn, dvs. barnet skal have gået i 0. kl.
Pris:
1300 kr.
Blå himmel YOGA arrangerer sommerskole for alle skolebørn i uge 32. Temaet er Yoga og Kreativitet og hver dag startes med yoga, afspænding, åndedræts- og koncentrationsøvelser, alt sammen i børnehøjde og med masser af sjov. Derefter arbejdes kreativt i grupper og alene.

Nike X Sparta Atletikskole

Hvor: Østerbro Stadion
Hvornår: Uge 27-32
Alder:
7-9 år og 10-15 år
Pris:
650 kr. pr. barn
Send ungerne på Nike X Sparta Atletikskole på Østerbro Stadion. Her kan børn inddelt i aldersgrupper få lov til at prøve kræfter med atletikkens discipliner, sprinte, kaste med bold, springe i længdespringssandkassen, lave akrobatik og sjove lege. Man får undervisning af dygtige atleter, diplom og en Nike T-shirt. Man behøver ikke at have prøvet atletik før.

Nike x sparta atletikXJUMP SOMMER JUMP-CAMP 2019

Hvor: Skovlunde
Hvornår: Uge 29 + 30
Alder:
8-16 år
Pris: 995 kr. pr. barn

Elsker dit barn at hoppe på trampolin, og ønsker at blive god til at lave nogle seje tricks? Så skal han/hun da prøve årets sommer JUMP-CAMP i Xjump! Med træningsforløbet får deltagerne teknikker til at udføre de bedste spring af 2 uddannede instruktører. Inkluderet i prisen er også en Xjump T-shirt, drikkedunk, gymnastikpose og sokker. Det er muligt at tilkøbe frokost.

Blocs & Walls sommercamp

Hvor: Blocs-Walls, Refshalevej 163D
Hvornår: Uge 29, 30 + 31
Alder:
8-17 år
Pris:
1.750 kr. pr. barn for 4 dage (inkl. udstyr)
Blocs & Walls sommercamp er for alle, der har lyst til at udfordre sig selv med en uge i klatringens verden. I løbet af de 4 dage skal børnene arbejde med forskellige workshops omkring bouldering, rebklatring, sikringsteknikker, abseil, tyroler travers og meget mere. Der vil være aktiviteter og lege både for store og små, begyndere og øvede, samt arbejde i grupper, så de får mulighed for at klatre med andre på deres eget niveau og alder.

BOUNCE SOMMERCAMP

Hvor: Bounce
Hvornår: Uge 27 + 28
Alder: Fra 8
år
Pris: 1800 kr.

På Bounces "All Stars Sommer Camp" kan alle være med, uanset om man har brugt meget eller ingen tid på trampolin og freerun, og uanset om man kan tricks eller ej. Få en actionfyldt uge fyldt med trampolin, parkour, freerun, x-Park, wall-running – og mange andre sjove aktiviteter. Instruktørerne er uddannede og har erfaring med at træne børn.

 

TJEK OGSÅ: Sportscamps.dk og StreetX

 

Fotos: 1. Krea & Køkken 2. Design Museum Danmark 3. Riddersalen 4. Nike X Sparta Atletikskole

 

OBS! De fleste idrætsforeninger og undervisningssteder har sommerskoler af den ene eller den anden art - så tjek din lokale forenings hjemmeside eller forhør dig, når du afleverer ungerne næste gang.

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.