Send ungerne på sommerskole, og giv dem en sjov og anderledes ferieoplevelse. Vi giver vores bedste bud på lærerige sommerophold lige her!

Hvad er en sommerskole?

En sommerskole er en slags ferieskole, hvor undervisningen står på sjove aktiviteter, ofte af sportslig eller kreativ karakter. Meningen med sommerskoler er at give ungerne en social oplevelse med et planlagt forløb, der udvikler og udfordrer dem. Sommerskoler ligger oftest i skoleferier og kan være både med og uden overnatning. De varer typisk en uges tid.

MAD

KREA & KØKKEN

Hvor: Medborger huset Indre by, Charlotte Ammundsens Plads 3, 1354 København K
Hvornår: Uge 27 Tirsdag d. 2. juli - fredag d. 5. juli, hver dag kl 10-15
Alder: Fra 7 år
Pris: 1300 kr. pr. barn
Helle & Charlotte fra BUGIstudio & Papero holder igen byens lækreste 4 dages sommerskole - i år udvidet med en time, der både involverer kreativitet og bagning. Glæd jer til at mærke og smage de mange spændende ting, "Modelbyg & Madelaines”, "Krympeplast og Kokoskugler”, "Silkclayfigurer & Sprøde Småkager” og "Folie T-shirts & Franske kiks".

Meyers Cook Camp

Hvor: Meyers Madhus på Nørrebrogade 52 C, 2200 København N
Hvornår: Uge 27, 28, 31 og 32 
Alder: 8-11 år og 12-15 år
Pris:
2495 kr. pr. barn
Meyers Madhus inviterer igen i år til Cook Camp for børn - fem madglade og sjove dage i sommerferien. Her skal børnene bl.a. plukke vilde spiselige sager, lave mad i det fri og arbejde i køkkenet med alt fra hele fisk med skæl, finner og øjne til godt kød, friskhøstede sommergrøntsager, lave bagværk og søde sager. Bemærk: Ugerne 27 + 31 er for 12-15 årige og 28 + 32 er for 8-11 årige.

Karoline Trier Sommermadskole

Hvor: Raffinaderivej 20, bygning E, 2300 København S
Hvornår: Uge 27, 31 og 32
Alder: 8-12 år
Pris: 2095 kr. pr. barn

Lad dit barn gå på opdagelse i madens forunderlige verden, bruge sæsonernes bedste råvarer, smage, eksperimentere og have det sjovt! Løbende lærer børnene grundlæggende køkkenteknikker, råvarer og smage at kende. Dagen afsluttes altid med en hyggelig stund rundt om bordet og spisning af den mad, de har tilberedt. Den sidste dag trylles madskolen om til restaurant, hvor forældre og søskende kan komme på besøg.

TJEK OGSÅ: Madskoler.dk

KREATIVITET

Købkes SommerTegneSkoler

Hvor: Galleri Nybro, Nybrogade 30, 1203 København
Hvornår: Uge 31 og 32
Alder: 8-12 år
Pris:
1950 kr. pr. barn
Få alle Kasper Købkes seje tegnetricks gennem denne sjove og kreative SommerTegneSkole. Lær at tegne de fedeste skygger, og få din tegning til at hoppe ud i hovedet på dig som en anden 3D-film! Købke kan lære dig alt det, du gerne vil kunne med en blyant. Én af de fem dage skal I også besøge et af Københavns museer, hvor du skal lære at tegne skulpturer, malerier og andre fortidsgenstande.

Designmuseum Danmarks sommerskole

Hvor: Designværkstedet på Designmuseum Danmark
Hvornår: Uge 32
Alder: Fra 10 år
Pris: 2500 kr.

På Designmuseum Danmarks sommerskole skal børnene designe deres egen skammel af træ med et betrukket sæde. Alle kan være med, og det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage. Det eneste børnene skal medbringe er nysgerrighed og lyst til at lære og eksperimentere – og måske kaste dig ud i noget helt nyt. Hvert barn får individuel sparring ud fra egne idéer og ønsker.

sommerskole designKreativt Sommer Campus

Hvor: Stockholmsgade 33, København
Hvornår: Uge 27, 28, 31 og 32
Alder: 8-16 år
Pris:
2490 kr. pr. deltager
Kreativt Sommer Campus i skolernes sommerferie for børn og teenagere kombinerer læring med leg og oplevelser med kunst og design. Skolen består både af tegneundervisning og udflugter i det københavnske miljø, hvor børnene skal inspireres af byens arkitekter, designere og kunstnere.

Scene Kunst Sommercamps

Hvor: Store Klaus, Almagerbakke 28, 3660 Stenløse
Hvornår: Uge 27, 31 og 32
Alder: Ikke oplyst
Pris:
3400 kr.
Hvis dit barn er vild med at danse, synge og spille skuespil, skal I helt sikkert se nærmere på Scene Kunsts sommercamp. Her får dit barn seks overnatninger fra søndag-lørdag med daglig undervisning i drama, sang, dans og masser af andre aktiviteter.

MOTION

Københavns Kommunes FerieCamp

FerieCamp er Københavns Kommunes gratis tilbud om kultur- og idrætsaktiviteter i skoleferierne for alle børn og unge mellem 6-17 år i København. I 2019 er der FerieCamp i områderne Amager Øst, Bellahøj og Sydhavnen.

Børneyoga sommerskole

Hvor: Blå himmel YOGA på Strandboulevarden 75, 2100 København
Hvornår: Uge 32
Alder:
Alle skolebørn, dvs. barnet skal have gået i 0. kl.
Pris:
1300 kr.
Blå himmel YOGA arrangerer sommerskole for alle skolebørn i uge 32. Temaet er Yoga og Kreativitet og hver dag startes med yoga, afspænding, åndedræts- og koncentrationsøvelser, alt sammen i børnehøjde og med masser af sjov. Derefter arbejdes kreativt i grupper og alene.

Nike X Sparta Atletikskole

Hvor: Østerbro Stadion
Hvornår: Uge 27-32
Alder:
7-9 år og 10-15 år
Pris:
650 kr. pr. barn
Send ungerne på Nike X Sparta Atletikskole på Østerbro Stadion. Her kan børn inddelt i aldersgrupper få lov til at prøve kræfter med atletikkens discipliner, sprinte, kaste med bold, springe i længdespringssandkassen, lave akrobatik og sjove lege. Man får undervisning af dygtige atleter, diplom og en Nike T-shirt. Man behøver ikke at have prøvet atletik før.

Nike x sparta atletik

TJEK OGSÅ: Sportscamps.dk og StreetX

 

Fotos: 1. Krea & Køkken 2. Design Museum Danmark 3. Nike X Sparta Atletikskole

 

OBS! De fleste idrætsforeninger og undervisningssteder har sommerskoler af den ene eller den anden art - så tjek din lokale forenings hjemmeside eller forhør dig, når du afleverer ungerne næste gang.

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.