Ta' familiens mindste i hånden og besøg byens børneteatre - her venter en magisk stund i mørket. Vi guider til sæsonens fineste forestillinger lige her.


Dyrene i Hakkebakkeskoven

Til maj opsættes den elskede børnebogsklassiker "Dyrene i Hakkebakkeskoven" i Glassalen i Tivoli. Glæd jer til et gensyn med alle de kendte karakterer: Klatremus, Morten Skovmus, Mikkel Ræv, Bagermester Harepus og de skønne sange: ”Når en peberkagebager”, ”Den som spiser gulerødder” m.fl. Forestillingen er et samarbejde mellem Teater-V og Tivoli.

Alder: Fra 5 år 

Hvor? Glassalen i Tivoli

Hvornår? 10. - 19. maj

Pris: Fra 200 kr. inkl. gebyr og adgang til Tivoli - bestil billetter her.

Foto: Teater V
Karius & Baktus

TEATER V er klar med Pelle Koppels finurlige udgave af historien om de to mikroskopiske og drillesyge tandtrolde, der elsker wienerbrød og søde sager. Historien udspiller sig i en farverig og tegneserieagtig scenografi med sæbebobler, kæmpe kager og tandhuse.

Alder: 4-8 år 

Hvor? Teater V

Hvornår? 12.-28. april 2019

Pris: Børn 65 kr. Voksne 140 kr. - bestil billetter her


Lyt

Vagabonden Spugna lever på planeten E, hvor der ikke er flere træer eller blomster tilbage, og kun få naturlige frø har overlevet. Sammen med vennen, robotten OMG, tager Spugna ud på en farlig mission for at redde naturen. LYT er en hjertevarm forestilling fuld af komik og musik.

Alder: Fra 8 år 

Hvor? Teatret Zeppelin

Hvornår? 9.-13. april 2019

Pris: Børn fra 60 kr. Voksne 135 kr. - bestil billetter her

LÆS OGSÅ - GUIDE: BYENS BEDSTE KULTURHUSE


Når jeg lukker øjnene

Zangenbergs Teater præsenterer gæsteforestillingen Når jeg lukker øjnene - en poetisk forestilling. "Vi har begravet farfar. Men det var kun hans krop vi begravede. Farfar er stadig lyden af kontrabas, store ru hænder, kogt torsk med sennepssovs og duften af hav. Når jeg lukker øjnene, er farfar her stadig."

Alder: Fra 8-11 år 

Hvor? Zangenbergs Teater

Hvornår? 23.-30. marts 2019

Pris: Børn fra 60 kr. Voksne 135 kr. - bestil billetter her


Kom dans med mig

Glæd jer til en knaldperle af bevægelse, leg med kroppen og ren danseglæde. Instruktør Charlotte Munksø, som står bag "Okker Gokker" og "Min Mormors Gebis" går sammen med Det Lille Teater på opdagelse i kroppen. Det bliver svært at sidde stille, når de yngste publikummer præsenteres for alt det, kroppen kan.

Alder: 2-5 år

Hvor? Det Lille Teater

Hvornår? 21. februar - 14. april 2019 

Pris: Børn 60 kr. Voksne 135 kr. - bestil billetter her.


Freddy og far

Hvordan Freddy fandt en næsten rigtig far. Freddy er en forældreløs cirkustjener – uden cirkus. Cirkus er lukket. Freddy går ud i verden. Alene. Men med åbent sind og cirkus i hjertet. Historien om at følge sin stjerne, verden og livet rundt, til lands og til vands, og finde en søn. En varm og finurlig forestilling om de store spørgsmål og længsler for børn.

Alder: 4-10 år

Hvor? Teater Vestvolden

Hvornår? 13.-14. april 2019 

Pris: Børn 55 kr. Voksne 125 kr. - bestil billetter her.


Sound of music

Tag dine store unger med til den klassieks musical Sound of Music i de smukke udendørs naturrammer på Hedeland Amfiteater ved Hedehusene tæt på København, hvor musikken og forestillingen for alvor kommer til sin fulde ret og udfoldelse!

Alder: Fra 7 år

Hvor? Hedeland Amfiteater

Hvornår? 20.-29. juni 2019 

Pris: Fra 255 kr. - bestil billetter her.


Diagnose utilpas

Hvordan er det at tænke anderledes og få at vide, at det er forkert? Hvordan føles det at leve op til alles forventninger i konstant frygt for at falde igennem? Hvordan er det at have ADHD, når der bliver krævet, at man sidder stille? Diagnose Utilpas handler om den danske folkeskole og om det at føle sig anderledes og om ikke at passe ind.

Alder: Fra 9 år

Hvor? Teatret Zeppelin 

Hvornår? 2.-8.maj 2019 

Pris: Børn 105 kr. Voksne 175 kr. - bestil billetter her.


Natten 

Giv din baby og dig selv en oplevelse, der knytter jer endnu tættere sammen, i et magisk nat-univers med dansende månelys og glitrende stjerner. Natten er både en danseforestilling og installation i ét, der vækker alle sanser med duft, dans, lys og musik. 

Alder: Fra 0,5 - 1 år

Hvor? Zangenbergs Teater 

Hvornår? 24. april - 4.maj 2019 

Pris: 160 kr. - bestil billetter her.


Vær'Sko

Hvor ville dine sko gå hen, hvis de selv bestemte? I forestillingen Vær’Sko finder pigen Ai en bunke magiske sko, som tager magten og fører hende ud på nye spændende eventyr. Ais forældre har glemt, hvordan man leger, men når de tager skoene på, må de modvilligt følge skoenes vilje og opføre et forrygende cirkusshow til stor begejstring for Ai.

Alder: Fra 3 år

Hvor? Ishøj Teater

Hvornår? 20. februar - 27. marts 2019 

Pris: Børn 60 kr. Voksne 135 kr. - bestil billetter her.


Til verdens ende

Hvor langt er der til verdens ende? Og skal man rejse helt dertil for at kunne finde hjem igen? Mille og Youssef er bedste venner. Men en dag da de skændes, kommer Mille til at sige, at Youssef bare kan tage helt til verdens ende. Hun er da ligeglad! Til verdens ende er en sjov og poetisk forestilling om ægte venskab for hele familien med blandt andet Mille Gori. 

Alder: Fra 5 år

Hvor? Nørrebro Teater

Hvornår? 27. april - 5. maj 2019 

Pris: Fra 205 kr. - bestil billetter her.


Fucking Åmål

Fucking Åmål er en forestilling om den første kærlighed, om at finde sig selv og om at turde stå ved, hvem man er. Historien handler om teenagepigerne Agnes og Elin, der er vidt forskellige, men begge fyldt af længsel. Agnes kæmper en indre kamp med resignation, trods, skuffelse og glæde til følge, og så er hun hemmeligt forelsket i Elin, skolegårdens sejeste, smukkeste og mest eftertragtede pige, som savner en dybere mening.

Alder: Fra 12 år

Hvor? Folketeatret

Hvornår? 27. marts - 11. april

Pris: 75 - 220 kr

 

Fotos: Dyrene i Hakkebakkeskoven, Karius og Baktus - Teater V, Lyt - Teatret Zeppelin, Når jeg lukker øjnene - Søren Meisner, Kom dans med mig - Det Lille Teater, Freddy of far - Teater Vestvolden, Sound og music - Hedeland Amfiteater, Diagnose utilpas - Kristian Holmen, Natten - Zangenbergs Teater, Vær'Sko - Ishøj Teater, Til verdens ende - Nørrebro Teater, Fucking Åmål - Teater Vestvolden. 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.