Ta' familiens mindste i hånden og besøg byens børneteatre - her venter en magisk stund i mørket. Vi guider til sæsonens fineste forestillinger lige her.


Halfdans Hokus Pokus

Oplev digteren Halfdans Rasmussens elskede børnebøger som teater på Skuespilhuset for børn og andre barnlige sjæle. Glæd jer til Halfdans fabulerende verden - for hos Halfdan rimer Mågodtland på kalotmand, fødselsdag på hedeslag, bryllupsfest på sengehest og solskinsvejr på flæskesvær. 

Alder: Fra 4 år

Hvor? Skuespilhuset

Hvornår? 7. februar - 16. marts 2019

Pris: Børn fra 90 kr. Voksne fra 150 kr. - bestil billetter her.


Slut starut

Se stykket, der er en hyldest til børns ukuelige gåpåmod og skabertrang. Pigen Starut bor i et topteknologisk “smarthome”. Her er der ikke rum til starutter, der stritter. Men når mor og far forsvinder "i skyen" for at arbejde, har Starut digital hjemmeundervisning. Her bliver tallene levende, og en dør åbner sig ud til en større virkelighed, hvor intet er givet på forhånd.

Alder: Fra 5 år

Hvor? Anemonen

Hvornår? 17. januar - 27. januar 2019

Pris: Børn fra 65 kr. Voksne fra 135 kr. - bestil billetter her.


Pinocchio 

Hvordan skelner man mellem rigtigt og forkert? Hvad er pligt, og hvornår skal man bare følge sin lyst? Og hvad betyder kærlighed? Se stykket om dukken, der skal lære at blive menneske og hans farefulde færd i en verden fuld af sære skikkelser, forunderlige hændelser og lokkende fristelser. En vild, visuel og musikalsk opsætning med dukkemagi, fysisk ensemblespil og grum og gakket humor.

Alder: Fra 8 år

Hvor? Anemonen

Hvornår? 29. januar - 24. februar 2019

Pris: Børn fra 65 kr. Voksne fra 135 kr. - bestil billetter her.

LÆS OGSÅ - GUIDE: BYENS BEDSTE KULTURHUSE


Æblet falder ikke langt fra stammen 

Din historie er din. Ingen andens! Artisteri, dukker, musik og magi forenes i fortællingen om Samuels dannelsesrejse tilbage i sin slægt. Vi tager med Samuel ud på hans brusende ophav. Her møder han slægtninge fra anetræet. Ikke alle æblerne på træet er lige forgyldte!

Alder: Fra 6 år

Hvor? Riddersalen

Hvornår? 8. februar-16. marts 2019

Pris: Børn fra 125 kr. Voksne fra 196 kr. - bestil billetter her

Foto: Teater V
Karius & Baktus

TEATER V er klar med Pelle Koppels finurlige udgave af historien om de to mikroskopiske og drillesyge tandtrolde, der elsker wienerbrød og søde sager. Historien udspiller sig i en farverig og tegneserieagtig scenografi med sæbebobler, kæmpe kager og tandhuse.

Alder: 4-8 år 

Hvor? Teater V

Hvornår? 12.-28. april 2019

Pris: Børn 65 kr. Voksne 140 kr. - bestil billetter her


Kom dans med mig

Glæd jer til en knaldperle af bevægelse, leg med kroppen og ren danseglæde. Instruktør Charlotte Munksø, som står bag "Okker Gokker" og "Min Mormors Gebis" går sammen med Det Lille Teater på opdagelse i kroppen. Det bliver svært at sidde stille, når de yngste publikummer præsenteres for alt det, kroppen kan.

Alder: 2-5 år

Hvor? Det Lille Teater

Hvornår? 21. februar - 14. april 2019 

Pris: Børn 60 kr. Voksne 135 kr. - bestil billetter her.


Frostbrødre

Oplev nordisk mytologi på Teatret Zeppelin om sagnene om de nordiske guder og nordboerne, som troede på dem. Her vil være stor scenografi, levende skuespil, smukke effekter og livagtige dukker af en af landets bedste dukkemagere. 

Alder: Fra 7 år

Hvor? Teatret Zeppelin

Hvornår? 26. januar - 22. marts 2019 

Pris: Børn 105 kr. Voksne 175 kr. - bestil billetter her.


Vær'Sko

Hvor ville dine sko gå hen, hvis de selv bestemte? I forestillingen Vær’Sko finder pigen Ai en bunke magiske sko, som tager magten og fører hende ud på nye spændende eventyr. Ais forældre har glemt, hvordan man leger, men når de tager skoene på, må de modvilligt følge skoenes vilje og opføre et forrygende cirkusshow til stor begejstring for Ai.

Alder: Fra 3 år

Hvor? Ishøj Teater

Hvornår? 20. februar - 27. marts 2019 

Pris: Børn 60 kr. Voksne 135 kr. - bestil billetter her.


Taynikma - Skyggens vilje 

50% fantasy + 50% manga = 120% action! Taynikma – Skyggens vilje er baseret på den danske bestsellerserie "Taynikma", der er solgt i mere end en halv million eksemplarer, og som nu for første gang er overført til teatret i et eventyrligt univers af tegneserie og pantomime, storslået musik og drømmende dans.

Alder: Fra 7 år

Hvor? Teater Vestvolden

Hvornår? 2. - 24. marts 2019 

Pris: Børn 55 kr. Voksne 125 kr. - bestil billetter her.


Til verdens ende

Hvor langt er der til verdens ende? Og skal man rejse helt dertil for at kunne finde hjem igen? Mille og Youssef er bedste venner. Men en dag da de skændes, kommer Mille til at sige, at Youssef bare kan tage helt til verdens ende. Hun er da ligeglad! Til verdens ende er en sjov og poetisk forestilling om ægte venskab for hele familien med blandt andet Mille Gori. 

Alder: Fra 5 år

Hvor? Nørrebro Teater

Hvornår? 27. april - 5. maj 2019 

Pris: Fra 205 kr. - bestil billetter her.

 

Fotos: Hokus Pokus - Det Kongelige Teater, Slut Starut - Jacob Stage, Pinocchio - Anemonen,  Æblet falder ikke langt fra stammen - Thomas Vinkler, Karius og Baktus - Teater V, Kom dans med mig - Det Lille Teater,  Frostbrødre - Helle Riis, Vær'Sko - Ishøj Teater,  Taynikma - Søren Meisner, Til verdens ende - Nørrebro Teater.

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.