Din baby er pludseligt blevet så stor, at tålmodigheden hos jer begge hurtigt slipper op, hvis I befinder jer et sted, hvor man ikke lige kan tumle rundt eller kravle om kap. Kig med her, og find inspiration til, hvor du kan hænge ud med din lille krudtugle i København.

KULTURHUSE

★ Absalon
Hvor: Sønder Boulevard 73, 1720 København V
Den gamle kirke, som er blevet forvandlet til et farverigt og levende folkehus, rummer en masse sjov for hele familien, en hyggelig café og fællesskab for alle pengene. Kig forbi med din baby, som helt sikkert vil have en masse spændende at kigge på, hvis I bare hænger ud i de flotte lokaler, eller giv den gas sammen til et af de mange hold for baby - babyrytmik, babydans, akro baby og så videre. Der er rigeligt med muligheder for at tumle løs uanset!

★ Osramhuset
Hvor: Valhalsgade 4, 2200 København N 
Mød andre babyer og deres forældre i Osramhuset, som er et kulturhus med aktiviteter til børn og voksne i alle aldre. Til dig med baby vil det være oplagt at kigge forbi Babusjkas Legestue, som er et populært tilbud for de mindste. Der er fri leg med bolde, trommer og sanselegetøj i alle afskygninger hele tre gange om ugen. De andre dage kan I selvfølgelig også bruge huset - enten på egen hånd eller ved at deltage i nogle af kalenderens spændende hold og events. Babymusik eller Fars Klub for eksempel. 

★ Kulturhuset Islands Brygge
Hvor: Islands Brygge 18, 2300 København S 
Kulturhuset, som ligger i store, lyse lokaler lige ved vandet på Islands Brygge, er et perfekt sted at hænge ud, hvis din baby gerne vil kunne brede sig lidt. Kig forbi den åbne legestue hver onsdag, hvor sundhedsplejersken også kigger forbi eller få noget at spise i Bryggens Spisehus, hvor der er både børneretter, en masse højstole og masser af plads.

LÆS OGSÅ: Guide: Byens bedste kulturhuse

BIBLIOTEKER

★ Biblioteket på Rentemestervej
Hvor: Rentemestervej 76, 2400 København NV
Er din baby ikke meget for at sidde stille, er biblioteket et rigtig godt sted at hæng ud. Selvom du måske forbinder det med et sted, hvor man skal være stille og fordybe sig, er der efterhånden mange steder, hvor børneafdelingerne i høj grad er indrettet som et slaraffenland for tumlebabyer. På Rentemestervej finder du biblioteket, der med sin farverige indretning, gode gulvplads og store udvalg danner gode rammer for dig og din baby. 

★ Nørrebro Bibliotek
Hvor: Nørrebrogade 208, 2200 København N 
For nyligt er Nørrebro Bibliotek rykket ind i Nørrebrohallen, hvor der blandt andet er blevet indrettet en afdeling til de små. Der er god mulighed for at boltre sig blandt bøger og legetøj, samt få lidt at spise på den tilstødende café Send Flere Krydderier, som desuden også er babyvenlig med eget børnehjørne, hvor de små kan hygge, mens de voksne spiser og drikker eller læser i de bøger og aviser, der selvføllgelig er tilgængelige på caféen. 

Københavns Hovedbibliotek
Hvor: Krystalgade 15, 1172 København K
Hovedbibliotek byder velkommen til byens guldklumper på den nye børneetage LÆS. Her kan børn helt fra 0 år udforske de 10 aktivitetszoner, der hver især styrker barnets nysgerrighed. Tag forbi, og få en på sanseoplevelsen i zonerne. 

★ Biblioteket på Godthåbsvej
Hvor: Godthåbsvej 85A, 2000 Frederiksberg
På Godthåbsvej ligger der et lille bibliotek, som er særligt tiltænkt de mindste biblo-gæster. Halvdelen af det lille bibliotek er indrettet som et tumlegulv, der altid er fyldt med legetøj og småbørn i alle aldre. Der er selvfølgelig også massevis af bøger - billedbøger til de mindste, og letlæselige børnebøger til de lidt større, der har lært at læse selv. Det er desuden tilladt at spise sin medbragte frokost, men der er kun en enkel højstol, så vær forberedt på lidt ventetid, hvis ikke dit barn bare spiser på gulvet eller på skødet. 

LÆS OGSÅ: De 6 hyggelige børnebiblioteker i København

BARSELSHUSE

★ Little house
Hvor: Viborggade 70B, 2100 København Ø og Strandlodsvej 5, 2300 København S
Little house er et hyggeligt barselshus, der med sin lyse og moderne indretning er tiltalende for både børn og voksne. For selvom der er skruet ned for pangfarverne, er huset meget børnevenligt. Der er gynger, temarum og legetøj overalt, så de små krudtugler har nok at tage sig til, mens du får en kop kaffe eller lidt at spise. Der er desuden mulighed for at blive medlem i huset, hvilket giver adgang til alt fra babyrytmik og babytegn til tumlastik og tumlefodbold. 

★ Børneboblen
Hvor: Bremensgade 3, 2300 København S
Er du interesseret i at lade din baby fise rundt et sted, hvor du samtidigt kan møde et netværk af gravide og forældre til børn i 0-10-årsalderen, bør du kigge forbi Børneboblen på Amager. Udover at være et samlingssted for ligesindede, er det også et barselshus med en masse tilbud i form af rytmik, babymassage, tumletid og meget andet. 

LÆS OGSÅ: Guide: De 6 barselshuse

CAFÉER

★ Mælk & Honning
Hvor: Gammel Køge Landevej 22M, 2500 Valby
Selvom du har en baby, der skal underholdes størstedelen af din dag, har du stadig brug for lidt mad, kaffe og hygge. Så det handler om at kende til nogle caféer, hvor baby kan komme med uden at kede sig efter halvandet sekund. Hos Mælk & Honning i Valby er der indrettet et hyggeligt børnehjørne med sjove og farverige vægdekorationer, som din bebs med garanti vil være betaget af. Der er god plads til at kravle rundt, mens du får stillet sulten. 

★ Café Sweet Surrender
Hvor: Dybbølsgade 49, 1721 København V 
På Vesterbro finder du flere gode barselscaféer - blandt andet Café Sweet Surrender, som udover at have godt udsyn til barnevognen udenfor, også har legehjørne indenfor og op til flere højstole. Desuden byder caféen på arrangementer som babyrytmik og babytegn, så husk at holde øje med, hvornår jeres cafébesøg kan byde på lidt udover det sædvanlige. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du gratis the eller kaffe til din brunch

★ Café Sonja
Hvor: Saxogade 86-88, 1662 København V 
Café Sonja har ikke bare et hjørne, hvor børnene kan tumle rundt, men et helt rum dedikeret til de små café-gæster. Her kan du eksempelvis hænge ud med din mødregruppe, da der er rigeligt med plads til jer alle, uden at I skal bekymre jer om, børnenes larm generer de andre besøgende. Der er både højstole og legetøj, og stemningen er meget afslappet og uformel. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10%

LEGEPLADSER

★ Remisen
Hvor: Blegdamsvej 132, 2100 København Ø 
Fri leg og knald på farverne er hvad I får på Remisen. Der er daglige åbne legestuer, som henvender sig til børn på forskellige alderstrin, hvilket sikrer, at I altid møder jævnaldrende legekammerater. Det er det ultimative sted for små krudtugler, der bare gerne vil boltre sig på masser af plads sammen med andre.
OBS: Remisen holder i øjeblikket lukket, men forventer at genåbne omkring 1. november 2021.  

★ KU.BE
Hvor: Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg
Det vrimler altid med mennesker i KU.BE, som både huser et kæmpe klatreområde til de større børn, små tumleområder for de 0-3-årige og Café Glad, der serverer god kaffe og sunde retter - selvfølgelig med masser af højstole. Du kan uden problemer hænge ud alene med din baby eller invitere hele mødregruppen med til leg. 

★ Dinos Legeland
Hvor: Asger Jorns Allé 4, 2300 København S
Tag din baby med i legeland, og slip jer løs i de mange farverige aktiviteter, der både styrker dit barns motorik og giver jer nogle sjove stunder sammen. Vidste du, at voksne og børn under 1 år ofte kommer gratis i legeland? Så der er ingen grund til ikke at prøve det af - det kan jo være, at det er et hit hos din lille tornado med fart over feltet. 

LÆS OGSÅ: De 5 legelande

KOM MED I BØRN I BYEN KLUBBEN
& FÅ RABAT PÅ ... 


★ SHOPPING: Se alle rabatter


★ OPLEVELSER: Se alle rabatter

Social foodies 1200x800
★ SPISESTEDER: Se alle rabatter 

Fotos: 1) Hege Lindeberg 2) Hege Lindeberg 3) Alberte Cornelius 4) Mælk & Honning 5) Børn i byen 6) DILLING 7) Experimentarium 8) SOCIAL FOODIES