Julen er en traditionsrig tid, og for mange bliver julen først rigtig skudt i gang, når julelysene rundt omkring i byen tændes. Og selv om intet er helt som det plejer i år, og mange har aflyst de årlige optændingceremonier med forventningsfulde og juleglade tilskuere, så kommer København og omegn stadigvæk til at funkle og sprede masser af julestemning. Vi har samlet en lille oversigt over steder med julelys lige her.   

Julelys på Hotel d’Angleterre

Selv om Hotel d'Angleterre i København har valgt at aflyse den traditionsrige optænding af julelys på hotellets facade på grund af Covid-19, vil facaden stadigvæk, i noget mindre omfang, blive pyntet med lys. Datoen for selve optændingen er derfor også hemmeligholdt, men så snart lysene er tændt på hotellets facade, kan I jo altid lægge vejen forbi det gamle hotel og nyde skæret fra de mange julelys, som traditionen tro stadigvæk vil lyse smukt i vintermørket på Kgs. Nytorv.

Hvor: Kongens Nytorv 34, 1050 København
Hvornår: Datoen er hemmeligholdt
Pris: Gratis

Julelys på Angolavej

Også på en af de mest julepyntede veje, nemlig Angolavej på Amager, er planerne for den traditionelle juleoptænding ændret. I år bliver de mange julelys fra de oppyntede huse og haver ikke tændt samtidig, som de ellers plejer den sidste fredag i november, men individuelt. Nogle af husene er så småt begyndt at tænde julelysene, så der er stadigvæk mulighed for at komme i julestemning på Angolavej!

Hvor: Angolavej, 2770 Kastrup
Hvornår: Alle dage fra 16.15 - 22.00.
Pris: Gratis

Lysfestivalen LUMIERER

Gør jer klar til en fortryllende oplevelse udover det sædvanlige, når Ringsted Lystanlæg er som forvandlet til vinter-lysfestivalen LUMIERER – Enchanted Winter Forest. Her kan hele familien slentre i eget tempo gennem den funklende park på en 1,2 kilometer lang rute med 19 forskellige lysinstallationer, der oplyser trækronerne i Lystanlægget. På jeres tur gennem parken støder I på kæmpestore lysende dyr, lasershow med røg, vandshow, interaktive trommer, funklende farver og stemningsskabende musik. Skulle I få lyst til noget at varme jer på, så kan I tage en kop kakao, popcorn eller churros med rundt på turen eller forkæle smagsløgene med mad fra de mange food trucks. 

Hvor: Tværalle 5, 4100 Ringsted
Hvornår: 20. Novmeber til 23. December
Pris: Gratis fra 0-2 år / 75 kr. fra 3-12 år / 165 kr. for voksne.
Vær opmærksom på pristillæg ved køb af billetter i døren.

Læs også: LUMIERER: Årets smukkeste familieoplevelse

Julelys på Strøget

Det kan være en oplevelse i sig selv at slentre gennem de mange butiksgader og stræder i indre by, som hvert år ved juletid er flot oppyntet og fyldt med glimtende julelys. Så skal I alligevel en tur ind til byen for at få julegaverne i hus, så glem ikke at kigge op og nyde den flotte oppyntning på vejen!

Hvor: Indre by
Hvornår: November og december
Pris: Gratis

Julelys på Rådhuspladsen

Når I alligevel har taget turen til indre by, kan I med fordel smutte forbi Rådhuspladsen, hvor det store, ikoniske juletræ pryder pladsen med de velkendte julehjerter og flere hundrede lys. Selv om den årlige optændingceremoni første søndag i advent er aflyst, og træet i år bliver tændt uden publikum, så er det smukke og stemningsfulde træ nu alligvel et besøg værd.

Hvor: Rådhuspladsen
Hvornår: 29. november 
Pris: Gratis

 

Foto: 1) Anne Lylloff Petersen, 2) Angolavej, 3) Caroline Gruth Hemmingsen, 4) Sidsel Buhl, 5) Københavns Kommune