Læs for Livet er et initiativ, der indsamler bøger for at kunne oprette skræddersyede biblioteker, som er nemt tilgængelige for udsatte børn og unge. Find ud af, hvor du kan donere bøger, samt hvordan du ellers kan støtte op om det gode formål.

INDSAMLINGSSTEDER I KØBENHAVN OG OMEGN

♥ Læs for Livet
Hvor: Bogensegade 2-4, kld., 2100 København Ø

♥ Københavns Hovedbibliotek
Hvor: Krystalgade 15, 1172 København K

♥ Blågårdens Bibliotek
Hvor: Blågårds Plads 5, 2200 København N

♥ Vesterbro Bibliotek
Hvor: Lyrskovgade 4, 1758 København V

♥ Vanløse Bibliotek
Hvor: Frode Jakobsens Plads 4, 1., 2720 Vanløse

♥ Gladsaxe Hovedbibliotek
Hvor: Søborg Hovedgade 220, 2860 Søborg

♥ Bibliotek Kilden
Hvor: Dildhaven 40, 2730 Herlev

♥ Ishøj Bibliotek
Hvor: Ishøj Store Torv 1, 2635 Ishøj

♥ Stadsbiblioteket
Hvor: Lyngby Hovedgade 28, 2800 Kgs. Lyngby

♥ Rødovre Bibliotek
Hvor: Rødovre Parkvej 140, 2610 Rødovre

♥ Dansk Forfatterforening
Hvor: Strandgade 6, st., 1401 København K

Se, hvor i landet, du ellers kan donere bøger HER.

BLIV STØTTEMEDLEM

Er du interesseret i at hjælpe udsatte børn og unge til bedre litterære forhold, og dermed bedre chancer videre i livet, så læs med her. Selv hvis du allerede har doneret de bøger, du ikke bruger, er der nemlig stadig noget at stille op - du kan blive støttemedlem hos Læs for Livet!

Som privat støttemedlem betaler du 250 kr. om året til Læs for Livets store stykke arbejde, og så får du tilsendt en hyggepakke med bogmærker, postkort, klistermærker og så videre, så du kan være med til at sprede ordet om organisationens fantastiske formål. 

Læs mere og tilmeld dig som støttemedlem HER.

GIV ET GAVEBELØB

Vil du gerne yde yderligere hjælp til Læs for Livet og de udsatte børn og unge, kan du sende et valgfrit gavebeløb via MobilePay eller en bankoverførsel. Uanset, om du bare gerne vil give et lille engangsbeløb, eller om du allerede er støttemedlem, men gerne vil bidrage med mere end de 250 kr. årligt - alt tages imod med dyb taknemmelighed!

Ifølge Rachel Röst, stifter af Læs for Livet, er pengene fra både støttemedlemmer og gavebeløb enormt vigtige.

"Det kan betyde rigtig meget - det er for eksempel rigtig dyrt i fragt at få alle bøgerne ud. Og så er det også vigtigt for os at tage ud og besøge stederne og snakke med børnene og de unge selv. På den måde finder vi frem til, hvilke bøger, de godt kunne tænke sig. For det kan vi ikke gætte os til, mens vi sidder bag skrivebordet på Østerbro. Der var for eksempel en dreng, som godt ville have noget om salgsteknikker og lastbiler, fordi han godt kunne tænke sig at få et fragtfirma, når han blev voksen. Og så er det jo vigtigt, at det er nogle bøger, som virkelig interesserer ham. Det kan være om alt fra droner til det gamle Egypten og sådan noget, så de der samtaler er bare rigtig vigtige. Men det betyder jo også, at vi skal have penge til at rejse til Frederikshavn eller Sønderjylland og så videre."

Læs mere og donér penge HER.

LÆS OGSÅ: Rachel Rösts personlige fortælling om tilblivelsen af Læs for Livet

 

Fotos: 1) Læs for Livet 2) Stephanie Lau 3) Læs for Livet 4) Læs for Livet