Byen bugner af gratis oplevelser for hele familien i Kbh. Vi guider jer til de allerbedste lige her!


Copenhagen Street Festival 

Hvem? Hele familien
Hvor & Hvornår? Enghavevej 82D, 2450 København SV / 27. april

Smut til Copenhagen Street Festival på lørdag. Her hyldes streetkulturen, gadeidrætten og mangfoldigheden i København. Igennem åbne workshops, turneringer og battles er der mulighed for at få en smagsprøve på alt det bedste fra gadeidrætten og gadekulturen, som rører sig i København. Det er gratis. 


Science-sjov med ungerne

Hvem? Fra ca. 5 år 
Hvor & Hvornår? Bella Centret / 28.-30. april

Tag dine børn med til Science EXPO og oplev vilde scienceshows og se fremtidens robotter på scenen. Mød også finalisterne i Unge Forskere-konkurrencen, der kan fortælle om deres egne science-projekter, og gå på opdagelse blandt de mere end 30 udstillere som fx Den Blå Planet og Skramloteket, hvor du og dine børn kan blive klogere på naturvidenskaben. Der er gratis entre!


Festival: Gratis teater 

Hvem? Hele familien
Hvor & Hvornår? KU.BE / 1.-5. maj

Kom med, når KUB.BE fyldes med teater fra gulv til loft. Glad Teaterfestival består udelukkende af inkluderende scenekunst, og der er noget for alle, både store og små. Det meste er ganske gratis og kræver ingen billetbestilling - bare kom! Tjek programmet HER

 


Udstilling: En kollapset skov

Hvem? Hele familien 
Hvor & Hvornår? Copenhagen Contemporary / Åbent lør-søn kl. 11-18 

Besøg Copenhagen Contemporary og lad børnene bevæge sig frit omkring mellem træerne, klatre op på de faldne stammer og skue ud over den kollapsede skov. Med tanke på barndommens oplevelser i skoven inviteres de også til at indgravere deres navn eller et budskab i de væltede stamme.


Gratis show: Bastian fra MPG 

Hvem? Fra 3 år
Hvor & Hvornår? Bakken/ 28. april

Oplev Bastian vinder af MGP, der allerede har hits i bagagen - Bastian synger og entertainer, sin unge alder til trods, med indlevelse og charme. Bakken har mange gratis shows gennem hele sommeren.

Husk, du får rabat på miniturbånd med Børn i byen Klubben. 


Tour-de-legeplads

Hvem? Hele familien
Hvor? København

Prøv en anden legeplads, end I kender - Kbh har 123 af slagsen! Det er sjovt og gratis. Så pak snackposen og kom afsted og lad junior gynge, rutsje og løbe igennem, imens mor og far måske snupper en latte og et lille hvil.

Tjek: De 10 gode legepladser  ★ De 5 hemmelige legepladser ★ De 5 svævebaner ★ De 5 naturlegepladser ★ De 5 trampoliner★ Guide: Bemandede legepladser

LÆS OGSÅ: DE 5 HEMMELIGE LEGEPLADSER.


Leg i Alfons Åbergs univers

Hvem? Hele familie
Hvor og Hvornår? Frederiksberg Hovedbibliotek/ 10. februar - 30. april 

Lav mad i Alfons’ køkken, leg sjove lege med hans legetøj i stuen, drøm dig væk i natten på Alfons’ værelse, klæd børn og voksne ud som Alfons og hans far i tykke, brune striktrøjer og meget mere. Alfons Åbergs legeinstallationFrederiksberg Hovedbibliotek er både for børn og voksne. For som Alfons siger: ”Det bedste er, når de voksne leger”.


Ud og se på dyr

Hvem? Hele familien
Hvor? ByOasen og Bondegården

Flere steder i København kan I helt gratis møde alverdens søde dyr. På den bemandede legeplads ByOasen på Nørrebro kan I sige hej til geder, høns, kaniner, marsvin, mus, fugle og bier. På legepladsen Bondegården på Amager, finder I en masse søde dyr som koen Maren, heste, grisen Bertha og masser af geder, der gerne vil klappes. Så kom afsted! 


Byens legestuer
Hvem? Ca. 0-2-årige

Er du på barsel? Så er byens legestuer bestemt et besøg værd. Her kan I helt gratis møde andre forældre og babyer - og ofte har legestuerne besøg af sundhedsplejersker, arrangerer rytmik og meget andet. Tjek: Guide - Byens bedste legestuer.


De 6 glemte kæmper
Hvem? Hele familien
Hvor? Københavns Vestegn

I naturen der grænser op til København ligger seks store, venlige kæmper på lur.  De seks glemte kæmper er lavet af kunstneren Thomas Dambo for at lokke os til at udforske områder udenfor storbyen. Alle skulpturene er lavet af genbrugstræ og har hver deres karakteristika. De er alle store nok til at klatre i, læne sig op ad, sove i og tage selfies med. Så tag på skattejagt efter de 6 kæmper - se mere lige her.


Børnenes værksted
Hvem? Fra 3 år
Hvor og Hvornår? Statens Museum for Kunst / Hver søndag

Tag dine krea-glade unger i hånden og besøg Børnenes Værksted på Statens Museum for Kunst - det er som noget nyt helt gratis at deltage. Her kan I gå krea-amok i alverdens materialer og skiftende temaer - hus-kunstnerne står klar til at hjælpe.


Børnenes brandstation
Hvem? Fra 3 år
Hvor og Hvornår? Vesterbro Brandstation / Tirsdag og lørdag (kl. 10-14)

Besøg det nye brandmuseum på Vesterbro Brandstation - her er et særligt område er blevet indrettet ”Børnenes Brandstation”. Her kan ungerne klæde sig ud og lege brandmænd og ambulancereddere, der slukker ildebrand. Der er gratis entré for alle. 


Tårnet på Christiansborg
Hvem? Fra 3 år
Hvor? Christiansborg Slot 

Ikke alle ved, at det er muligt at besøge tårnet på Christiansborg Slot – som er hovedstadens højeste! Udsigten over de Københavnske tage og tårne er unik og på en klar dag, kan man se helt til Sverige. Det er ganske gratis at besøge Tårnet, men bemærk at man skal igennem en sikkerhedskontrol, hvorfor der kan være ventetid.

Tjek også: DE 5 MED UDSIGT


Besøg Drømmeskibet - 400 m2 stort legeunivers
Hvem? 2- 10 år
Hvor? M/S Museet for Søfart / Tirsdag - søndag

Smut til Helsingør på M/S Museet for Søfart - her venter Drømmeskibet og 400 m2 legeunivers. Kravl ind i motorrummet og tjek, at alt virker. Hjælp kaptajnen med at laste skibet og holde kursen. Sæt gang i maskintelegrafen, når skibet skal op i fart – og prøv at holde balancen i messen, når det hele gynger. . Børn har gratis adgang til Drømmeskibet og resten af museet.

Tjek også DE 5 INDENDØRS LEGEPLADSER


Gratis aktiviteter på Arbejdermuseet
Hvem? Fra 3 år
Hvor? Arbejdermuseet/ Tirsdag - søndag

På Børnenes Arbejdermuseum kan de yngste museumsgæster opleve og lege sig ind i arbejderbørnenes liv fra slutningen af 1800-tallet til 1980, med særligt fokus på 1930’erne. Børnene kan prøve at arbejde som bybud i købmandsbutikken, sortere flasker på bryggeriet eller lege i en lejlighed fra 1930’erne.


Smut gratis i biffen
Hvem? Fra 2 år
Hvor? Cinemateket/ Onsdag-fredag

Cinemateket viser hver uge gratis børnefilm for de mindste (2-5 år og film for de 4-6- og 5-8-årige). Det er små kvalitetesfilm som Rita og Krokodille, Cirkeline og mange andre klassikere, som hitter hos de mindste. I weekenden koster billetten 30 kr. 


Læs & Leg
Hvem? Hele familien
Hvor? København

Smut på biblioteket og lån en stak lækre børnebøger og ta' dem med hjem i sofaen og fordyb jer med popcorn og oplæsning. Bibliotekerne har gode legefaciliteter for ungerne og bedst af alt er det helt gratis. 


Besøg Glyptoteket
Hvem? Fra 3 år
Hvor og hvornår? Glyptoteket / gratis for børn alle dage (gratis for voksne på tirsdage)

Børn kan altid helt gratis besøge Glyptoteket og se mumier, gamle statuer fra Romeriget og meget mere. Samlingen består bl.a. af kunstværker og kulturhistoriske genstande fra historiens begyndelse i Mesopotamien, faraonernes Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien og Romerriget. Deres tagterasse bestemt et kig værd og så har de netop fået en ny, lækker cafe.


Årets Børnehjælpsdag

Hvem? Hele familien
Hvor & Hvornår? Kongens Have/ 5. maj 

Kom til Årets Børnehjælpsdag i Kongens Have og glæd jer til sjove, gratis aktiviteter med ansigtsmaling, kreaværksteder, oplev 500 brevduer, der bliver slupper løs og meget mere. Der er goodiebags til de første 150 børn (2-12 år).

Fotos: 1a) Copenhagen Street Festival 1b) Jakob Vind  2) Glad Teaterfestival - Søren Meisner 3) Claudia Comte på Copenhagen Contemporary 4) DR 5) Romeika Cortez 6) Børn i byen 7) Alberte Cornelius 8) Thomas Dambo 9) Romeika Cortez 10) Vesterbro Brandstation  11) Christiansborg Slot 12) Drømmeskibet - Maria Dønvang 13) Arbejdermuseet 14) Børn i byen 15) Hege Lindberg 16) Glyptoteket - Ana Cecilie Gonzales 17) Børnhjælpsdagen - Kim Agersten

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.