Byen bugner af gratis sommeroplevelser for hele familien. Vi guider til de allerbedste lige her!


Ta' på troldejagt

Hvem? Hele familien
Hvor? København

I kender måske Thomas Dambos 6 store venlige kæmper, der holder til på Københavns Vestegn. Nu har Damsbo bygget to helt nye trolde, som I kan tage på jagt efter i København via et interaktivt skattekort. Troldene, der er lavet af genrbugsmaterialer er så store, at I kan kravle på dem - en kæmpe oplevelse for børnene. Se mere her.

Vagtskifte på Amalienborg

Hvem? Alle
Hvor? Amalienborg

Hver dag kl. 12 kan man opleve Den Kongelige Livgardes vagtskifte på Amalienborg. De rød-blå tinsoldater, der marcherer i takt med store pelshuer og geværer, er et andægtigt syn, der gør børn mundlamme, når man møder dem på tæt hold for første gang.

Gratis cirkusforestilling

Hvem? Hele familien
Hvor? Lindevangsparken / d. 9. august kl. 13

Plutselig Sirkus tilbyder en lille, gratis cirkusforestilling for alle der elsker cirkus. Efter forestillingen er der mulighed for selv at prøve kræfter med cirkus-discipliner som jonglering, diabolo, hulahop og meget mere.

Dræsine og skinnecykling

Hvem? Hele familien
Hvor? Uplandsgade/Laplandsgade / Søndage i ulige uger kl. 12-16

På søndage i ulige uger kan I køre på skinnecykel på den gamle Amagerbane. Banen er 1,2 km lang hver vej og det er gratis. I tilfælde af vedvarende regn kørers der ikke. Startsted: Vermlandsgade 33b

Natursjov på Amager Strand

Hvem? Hele familien
Hvor? Naturcenter Amager Strand - hver lørdag og søndag i august

Smør en madpakke og sæt kursen mod Amager Strand. Her står Naturcenter Amager Strands dygtige undervisere klar til at lære jer om strandens natur og dyreliv. Så brug en sommerdag i vandkanten og klap en krabbe, undersøg vandkantens spændende dyr og meget mere  

Tour de legeplads

Hvem? Hele familien
Hvor? Byens legepladser

Prøv en anden legeplads, end dem I allerede kender - København har over 125 af slagsen, så det er bare at tage dem fra en ende af! Det er sjovt og gratis, bare pak snackposen og kom afsted, så junior kan gynge, rutsje og løbe derudaf, mens mor og far måske snupper en latte og et lille hvil på en bænk.

Her kan I starte: 

De 5 legepladser på byens skolerDe 5 legepladser, der er værd at køre efter De 10 gode legepladser  ★ De 7 hemmelige legepladserDe 5 svævebaner De 5 naturlegepladserDe 5 trampoliner De 7 seje temalegepladser

Idyl og gamle dage

Hvem? Hele familien
Hvor? Frilandsmuseet / Tjek åbningstider her / Fri entre for børn

På Frilandsmuseet er der masser af idyl og oplevelser for hele familien. Det ligger nord for København og er et af de største og ældste åbne museer i verden. Frilandsmuseet huser mere end 50 gamle gårde, som er blevet genopbygget, og i ferierne er der masser af aktiviter for børnene. 

Smut på stranden

Det er altid en god ide at tage på stranden - her kan ungerne løbe frit og roen sænke sig. I kunne måske prøve en strand, I ikke har oplevet før. Så sæt kurs mod sand, strand, vand og nogle timers nærvær med hele familien. Tjek fx: 

De 3 hemmelige strande

De 5 strande, der er en køretur værd

Byens bedste badesteder

Rustjebane og regnbuetrappe

Hvem? Hele familien
Hvor? København / Kører frem til 18. oktober / Fri entre for børn

Oplev udstillingen "Kids' City" på DAC. Her kan ungerne gå på opdagelse i et sanseligt univers med omvendte huse, kæmpe stole og cykelslanger. Oplev, hvordan god arkitektur kan gøre livet i byen sjovere for alle, imens ungerne kan bruge kroppen og kravle rundt i udstillingen. Husk også at prøve deres nye 40 meter lange rutsjebane og gå en tur på regnbuetrappen! Her er gratis adgang for børn.


Se på kunst i børnehøjde

Hvem? Hele familien
Hvor? Arken (frem til 10. januar) / Fri entre for børn

Der er flere gode grunde til at lægge vejen forbi Arken med børnene - I kan nemlig opleve kunstner Paola Pivis' fjerklædte isbjørne i naturtro størrelse i kunstaksen. Lad ungerne stå ansigt til ansigt med de sjove dyr, og lad dem nærstudere og måle dem med deres egne kroppe som målestok. Udstillingen kan ses frem til den 10. januar 2021. 

Tjek også: Udendørs kunst med ungerne og 5 kunstudstillinger i børnehøjde


Ud og se på dyr

Hvem? Hele familien
Hvor? ByOasen og Bondegårdslegepladsen

Flere steder i København kan I helt gratis møde alverdens søde dyr. På den bemandede legeplads ByOasen på Nørrebro, kan I sige hej til geder, høns, kaniner, marsvin, mus, fugle og bier. På Bondegårdslegepladsen på Amager finder I en masse søde dyr som koen Maren, grisen Bertha, heste og masser af geder, der gerne vil klappes. OBS: På grund af Corona er der måske ikke ligeså stor adgang til dyrene.

Tjek også: De 5 med dyr


Bliv matros på drømmeskibet

Hvem? 2- 10 år
Hvor? M/S Museet for Søfart / Fri entre for børn

Smut til Helsingør på M/S Museet for Søfart - her venter Drømmeskibet og det 400 m2 store legeunivers. Kravl ind i motorrummet og tjek, at alt virker. Hjælp kaptajnen med at laste skibet og holde kursen. Sæt gang i maskintelegrafen, når skibet skal op i fart – og prøv at holde balancen i messen, når det hele gynger. Børn har gratis adgang til Drømmeskibet og resten af museet. OBS: Der er særlige retningslinjer på museet grundet Corona.

Tjek også: De 10 børnevenlige museer


Oplev livet i gamle dage

Hvem? Fra 3 år
Hvor? Arbejdermuseet / Fri entre for børn

På Børnenes Arbejdermuseum kan de yngste museumsgæster opleve og lege sig ind i arbejderbørnenes liv fra slutningen af 1800-tallet til 1980, med særligt fokus på 1930’erne. Børnene kan prøve at arbejde som bybud i købmandsbutikken, sortere flasker på bryggeriet eller lege i en lejlighed fra 1930’erne. OBS: Husk at booke billlet, så du ved, der er god plads til at udforske.


Mumier og marmorstatuer

Hvem? Fra 3 år
Hvor? Glyptoteket

Børn kan altid helt gratis besøge Glyptoteket og se mumier, gamle statuer fra Romeriget og meget mere. Samlingen består bl.a. af kunstværker og kulturhistoriske genstande fra historiens begyndelse i Mesopotamien, faraonernes Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien og Romerriget. Deres tagterasse er bestemt et besøg værd - og ikke mindst deres lækre cafe.


Gratis BabyOnsdag

Hvem? Barsel
Hvor? Vesterbro

Smut til gratis babyhold hos Børn i byen Klubben på VEsterbro, her kan I som medlemmer helt gratis hver onsdag smutte til alt fra babyrytmik og zoneterapi til førstehjælp og foredrag. Kom med her. P.S. Husk at vælge en gratis babypakke som velkomsttilbud.

Børnebiffen 

Hvem? Fra 3 år
Hvor? Cinemateket 

I hverdagene åbner Cinemateket op for Børnebiffen, der byder på gratis kortfilm for de mindste. Filmene skifter en gang om måneden og er et sikkert børnehit. Smut en tur i Kongens Have bagefter, som ligger lige overfor - der finder I blandt andet en fin legeplads og et godt kig til Rosenborg Slot og alle soldaterne. 

Fotos:  

0) Thomas Damsbo 1) Unsplash 1a)Cirkus Vista  2) Naturcenter Amager Strand 3) Legeplads - Maria Eilsø GoMonkey 4) Frilandsmuseet - Brittany Overgaard 5) Caroline Meldgaard 6) DAC Carsten Höller 7) Paola Pivi – We are the Alaskan tourists. ARKEN. Foto: David Stjernholm 8) Caroline Meldgaard 9) Drømmeskibet, Maria Dønvang 10) Arbejdermuseet 11) Glyptoteket, Ana Cecilie Gonzales 12) Alberte Cornelius 13) Jørgen True

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.