Vil du også gerne shoppe dine dagligvarer med grøn samvittighed? Hvis du er i tvivl om, hvor du kan handle klimavenligt, så læs med her. Vi har samlet 5 forskellige bæredygtige butikker, hvis du vil hente inspiration til, hvor du kan handle dine dagligvarer på en grønnere måde.

Social Foodies: Bæredygtige lækkerier

social foodies

Hvor: Social Foodies har 8 forskellige butikker rundt omkring i landet. Du kan se adresser og åbningstider her.

Social Foodies fungerer både som café og butik, og her kan du sætte tænderne i lækker frisklavet is, håndlavede flødeboller og cookies med chokoladestykker fra virksomhedens egen chokoladefabrik i Sydafrika. Alle ingredienser er nøje udvalgt ud fra smag, økologi og bæredygtighed – og så bruger Social Foodies sit delikatessekoncept til at skabe arbejdspladser og uddannelse til udsatte mennesker i både Danmark og Afrika.

Tip: For at undgå madspild kan du købe Social Foodies' chufaboller til halv pris, dagen efter de er bagt i Social Foodies ved Tivoli. Normalpris: 5 for 50 kr - få dem til 25 kr. dagen efter.

HUSK: Medlemmer af Børn i byen Klubben får 15% hos Social Foodies.

LØS market: Økologiske dagligvarer og nul emballage

Hvor: Saxogade 77, 1662 København V.

Hos LØS market kan du handle både økologisk og bæredygtigt. Alle butikkens dagligvarer er nemlig ikke pakket ind i unødig emballage, og du bestemmer selv, hvor meget af hver enkelt vare, du vil putte i indkøbskurven. På den måde undgår du både madspild og mindsker forbruget af emballage, hvilket både gavner dig, dit køkken og miljøet.

LÆS OGSÅ: De 5 loppesupermarkeder

Stengården: Gårdbutik og øko-café

Stengården

Hvor: Høveltevej 40, Bregnerød, 3460 Birkerød.

Hvis du gerne vil handle bæredygtigt og samtidig helt præcist vide, hvor dine madvarer kommer fra, så slå et smut forbi Stengården. Den hyggelige gård, der ligger i Nordsjælland, er indbegrebet af dansk idyl – køerne græsser på marken og hønsene løber frit omkring. Her kan du handle friske råvarer, der kommer direkte fra marken og samtidig besøge gårdens hyggelige øko-café, hvor du både kan nyde en lækker frokost med Stengårdens egne råvarer og lidt til den søde tand.

LÆS OGSÅ: De 5 økologiske gårdbutikker

Frøken Øko: Bæredygtighed i højsædet

Frøken Øko

Hvor: Heimdalsgade 6A, 2200 København N.

I den hyggelige helsekostbutik Frøken Øko, der ligger i hjertet af Nørrebro, er bæredygtighed i højsædet, og hylderne bugner med alt, hvad du har brug for i din hverdag. Den gør det let at samle sine bæredygtige hverdagsindkøb, og du kan finde alt lige fra økologiske dagligvarer, delikatesser, gourmetslik, kosttilskud eller hud- og hårplejeprodukter.

Nøddebazaren: Økologiske kvalitetsnødder

Nøddebazaren

Hvor: noddebazaren.dk 

Hos Nøddebazaren ønsker man at skabe en sundere og mere klimavenlig madkultur. Her finder du et stort udvalg af økologiske kerner, sprøde nødder og tørrede frugter – til rimelige priser. Nøddebazaren kæmper nemlig for at få sat afgiften på ubehandlede nødder ned. Og så har de lanceret verdens første 100% bionedbrydelige emballage til deres nødder og tørfrugter.

TIP! Hvis du er på udkig efter flere virksomheder, der tager ansvar for mennesker og miljø, så tjek GoGreen ud lige her

 

Fotos: 1) Social Foodies 2) Jim Babonneau 3) Stengården 4) Frøken Øko 5) Nøddebazaren