Nu er den her: Årets hyggeligste uge – nemlig efterårsferien. København og omegn bugner af aktiviteter for børn i uge 42. Her kommer vores tips til de bedste familieoplevelser i ferien!


Thomas Winding
FERIESJOV PÅ MUSEERNE

Thomas Winding udstilling på Den Sorte Diamant
Dato: Man-fre kl. 10-19 og lør kl. 10-18.
Pris:
Voksne: 60 kr. / Børn: gratis.
Oplev den store Thomas Winding udstilling for hele familien på Den Sorte Diamant. I efterårsferien vil der være udstillingsværter i udstillingen kl. 10-14, som vil guide børn som voksne i sjove oplevelser og lege. Gå på opdagelse i Den store Thomas Winding udstillings finurlige og skæve børneunivers. Kravl på fjernsyn, tegn en lyd, besøg nissetræet, gå på frikadellejagt, sejl en tur med pigen Kurt, find tegninger i skabe og skuffer eller klæd dig ud og dans. I kan også se film og TV fra kl. 10-18 hver dag.

Efterårsferie på Glyptoteket
Dato: 13.-21. oktober kl. 12-15.
Pris: Børneværksted: 20 kr. pr. barn. Entré: Voksne: 115 kr. / Børn: gratis.
Ta' hele familien med til sjove og finurlige aktiviteter på Glyptoteket i ferien. Oplev bl.a. den nyåbnede særudstilling ”Odilon Redon. Into the Dream” og besøg børneværkstedet, der er inspireret af hans drømmende univers beboet af enøjede kykloper, smilende mikrober og luftballoner med ansigter! Undersøg mikrober i mikroskoper til tonerne af Redons yndlingsmusik, tegn de videnskabelige opdagelser, og byg jeres helt egen luftballon.

Efterårsferie med Eventyrernes Klub på Nationalmuseet
Dato: 13.-21. oktober kl. 10-16.
Pris: Entré: Voksne: 95 kr. / Børn: gratis (skattejagten koster 50 kr. for børn).
Mød Danmarks vildeste opdagelsesrejsende og tag på ekspedition til det ukendte, når Eventyrernes Klub rykker ind på Nationalmuseet. Her skal ungerne bl.a. hjælpe med at finde agenten, børnebogsforfatteren og vovehalsen Walther Christmas, der er forsvundet, og kun har efterladt sig en flaskepost med en seddel i. Prøv også de berygtede Kedsomhedsknapper!


Hør Kim Fupz Aakesons nye fortælling på SMK

Dato: 13.-21. oktober kl. 12 og 13.
Pris: Gratis når entreen er betalt.
Hver dag i efterårsferien kan børn og deres voksne komme med på familieture med oplæsning på SMK. Her kan I høre Kim Fupz Aakesons fantastiske fortælling om Fanden og hans oldemor i hans nye historie Men størst af alt. Sammen med en rundviser skal børnene bære et fortælletæppe op foran de kunstværker på museet, som forfatteren har ladet sig inspirere af. Her vil de få historien læst højt, der handler om hvepse, sladder, ensomhed – og kærlighed! I efterårsferien får I desuden et eksemplar af historien gratis, når I køber billet. 

I lære som spion på Krigsmuseet
Dato: 15.-19. oktober kl. 12-15. 
Pris: Voksne: 75 kr. / Børn: 50 kr.
I efterårsferien kan børn i alderen 6-12 år komme i lære som spion under Den Kolde Krig på Krigsmuseet. På spionskolen skal børnene igennem syv poster, inden de er klar til at arbejde undercover i Sovjetunionen. Her skal de bl.a. ind bag fjendens linjer og snige sig forbi patruljerende soldater, finde en hemmelig sovjetisk militærbaser på et kæmpestort satellitbillede, og fotografere russiske spioner, der har infiltreret Krigsmuseet. Skal I være med?

Frederik 4.s hofskole på Rosenborg
Dato: 13.-21. oktober kl. 11-12.30
Pris: Deltagelse er gratis, når entréen er betalt (gratis adgang for børn under 18 år).
I efterårsferien har Frederik 4. brug for nye adelsfolk til sit hof! Men er ungerne mon klar til at blive optaget ved Frederik 4.’s kongelige hof? Kom med på en sjov familieaktivitet hver dag i efterårsferien, hvor I gennem historiske fortællinger og aktiviteter bliver indviet i, hvad det kræver at blive en del af hoffet. Bemærk: Rosenborg anbefaler at købe billet til aktiviteten i forvejen, da der kan være udsolgt på dagen.

Christiansborg SLot
Saxos Løgn og Latin på Christiansborg Slot
Dato: 15.-19. oktober kl. 11-15 
Pris: Voksne: 80 kr. / Børn: 50 kr.
I efterårsferien har Saxo brug for hjælp fra fantasifulde børn, når historien om verdens stærkeste biskop og Danmarks tapreste konge skal digtes på Christiansborg. Efter forestillingen får børnene udleveret en fjerpen og gennem jagt og gåder i ruinerne af Absalons Borg, skal de selv finde det næste kapitel til Saxos Krønike. Efterårsferiebilletten gælder også til De Kongelige Stalde, hvor man kan besøge de kongelige heste og se Dronningens smukke kareter.

Leg Lego Arkitekt på DAC – Byg STORT
Dato: 13.-17. oktober.
Pris: Voksne: 115 kr. / Børn: 95 kr. / 1 voksen + 1 barn: 210 kr. + gebyr.
Er dine børn også fascineret af kæmpestore bygninger, lange broer, store rutsjebaner og vilde skyskrabere? Så tag dem med til efterårsferiens LEGO® workshop for børn i Dansk Arkitektur Center (DAC), hvor der bygges imponerende bygningsværker bl.a. inspireret af udstillingen om den danske ingeniør Ove Arup. HUSK: Medlemmer af Børn i byen Klubben sparer 52% på billetter.

Arbejdermuseet

Murer for en dag på Arbejdermuseet
Dato: 15.-21. oktober
Pris: Voksne: 75 kr./ Børn: Gratis. Mini-murerskolen med svendeprøve koster 20 kr.
I efterårsferien kan børn komme i lære som murer på mini-murerskolen på Arbejdermuseet. Her skal de trække i den hvide mureruniform og gå til svendeprøve! Mini-murerskolen henvender sig primært til børn fra 5-12 år, men både yngre og ældre børn kan også få sjov ud af murer-aktiviteterne.

Besøg Experimentarium
Experimentarium er det perfekte udflugtsmål på en grå efterårsdag. Her kan børn og voksne eksperimentere og lære på en sjov måde. De mindste (1-5 årige) kan også besøge Miniverset, som består af 7 lærerige verdener. Læs også: 9 grunde til at opleve det nye EXPERIMENTARIUM. HUSK: Medlemmer af Børn i Byen klubben får 20% på indgang til Experimentarium for op til 4 personer. Gælder kun ved køb af billetter i døren!

Dansekapellet
VÆR FYSISK AKTIV

DRØN PÅ DANSEN FERIECAMP i Dansekapellet
Dato: 15.-19. oktober kl. 10-16.
Pris: Gratis.
I efterårsferien kan ungerne være kreative med dans i Dansekapellet. Her kan de nemlig deltage i gratis danseworkshops, såsom Kreativ Dansefabrik, capoeira, hip hop, break dance og afrobeat (bemærk at de henvender sig til forskellige aldersgrupper). Feriecampen afsluttes med et stort show på scenen, hvor børnene kan vise deres sejeste tricks og moves!

Rutsjebaner, trampoliner og arkadespil
Det regner aldrig, og det er (næsten) umuligt at blive væk fra mor og far. En tur i et indendørs legeland er et sikkert hit – og her er rig mulighed for at brænde masser af krudt af. Tjek Børn i byens guide: De 5 indendørs legelande.

KUNST OG KREA

Efterårsferieworkshop på ARKEN
Dato:
16.-20. oktober kl. 14.30-16.30.
Pris:
30 kr. pr. barn.
I uge 42 inviterer ARKEN børn i alderen 6-12 år og deres voksne til efterårsferieworkshop. Børnene skal arbejde kreativt med udgangspunkt i museets aktuelle særudstilling J.F. Willumsen – Farver & striber. Til workshoppen skal der skabes billedmix og billedserier med inspiration fra Willumsens visionære livsværk samt arbejdes med hybrider. Tilmelding er nødvendig: undervisning@arken.dk eller på tlf. 43 57 34 55 tirsdag-fredag kl. 13-16.

Tegnekursus i Cinemateket
Dato:
21. oktober.
Pris: 95 kr.
Den sidste søndag i efterårsferien kan børn lære at tegne japanske figurer og motiver i Cinemateket. Kurset er for begyndere såvel som øvede tegnere, fra 8 år og opefter, som er vilde med manga. Medbring gerne selv tegneredskaber. Det koster 95 kr. inkl. saftevand, kaffe/te, kage, kiks og frugt undervejs. Sandwich m.m. kan købes på stedet.

Åbent efterårsværksted på Gl. Strand
Dato: 16.-19. oktober kl. 11-16
Pris: Gratis når entré til udstillingen er betalt. Børn under 16 år er gratis.
I efterårsferien inviterer Kunstforeningen GL STRAND til åbent efterårsværksted, hvor børn, unge og voksne kan komme og lave flotte collager, skulpturer og tegne foldetegninger (exquisite corpse). Værkstedet afholdes i forbindelse med efterårs-udstillingen 'Kvindernes Surrealisme. Franciska Clausen, Rita Kernn-Larsen og Elsa Thoresen'.

LÆS OGSÅ: De 5 kunstudstillinger i børnehøjde

Husk
HuskMitNavn i Nikolaj Kunsthal
Dato:
Tirs-Fre kl. 12-18, Lør-Søn 11-17, mandag lukket.
Pris: Voksne: 70 kr. / Børn: gratis.
Oplev kunstneren HuskMitNavns farverige fortolkning af verden i den store nye familieudstilling TEGN i Nikolaj Kunsthal. Udstillingen er den hidtil største samlede præsentation af kunstnerens værker - en sanselig, humoristisk og interaktiv udstilling for hele familien, hvor ungerne bl.a. har mulighed for at teste deres tegnefærdigheder. F.eks. kan de male på en togvogn, eller forsøge at forcere en bevogtet og videoovervåget afspærring for at komme ind til en samling af guldrammer, hvor de selv kan skabe motiver til museet.

Oplev Månen på Louisinana
Dato:
Hele efterårsferien, undtagen mandag.
Pris:
Voksne: 125 kr. / Børn: gratis.
Er junior vild med månen? Så skal I besøge Louisianas store efterårsudstilling om netop månen - og dens fascinationskraft, rolle og betydning for mennesket. I Børnenes Hus kan ungerne også prøve astronautdragter, bygge rumraketter, bage snobrød med månestøv, forme måneskulpturer, male måneskin samt udforske de forskellige magiske motiver og teknikker, der knytter sig til Månen. Værksteder og omvisninger gratis.

Familieværksted på Designmuseum Danmark
Dato: 16. oktober kl. 13-16.
Pris:
20 kr.
Byg jeres egen korsdrage på Designmuseum Danmark i ferien. Her vil være alt, hvad I skal bruge af vejledning og materialer: sejlgarn, blomsterpinde, papir til selve dragen og til ”halen”. At bygge dragen er et samarbejde, som man kan være to eller flere om, og der er udfordringer for alle aldre. Det tager omkring 1 time at lave dragen og værkstedet lukker derfor for nye besøgende kl. 15.

TÆT PÅ DYR 

Efterår i Zoo
Dato: 12.-31. oktober.
Pris: Voksne: 180 kr / Børn: 100 kr.
Efteråret byder på masser af arrangementer for både store og små i Københavns Zoo! Mød f.eks. dyrene efter mørkets frembrud på Kulturnatten, hvor de byder på spændende opdagelser. Eller kig forbi til Halloween, hvor der vil være sjove ting på programmet. Mere info følger...HUSK! Børn i byen klubmedlemmer sparer 10% på entré og årskort ved køb i forsalg.

Esrum Kloster
UD AF BYEN

Smag på Middelalderen på Esrum Kloster
Dato: Den 15.-19. oktober kl. 11-16. 
Pris:
Voksne: 75 kr. / Børn 3-14 år: 50 kr. Børn under 3 år er gratis. Billetten giver også adgang til klosterets udstilling og spil.
I efterårsferien kan børn og andre sultne sjæle besøge Esrum Kloster, og lære at tilberede middelalderens retter. I Bondekøkkenet kan I f.eks. lave grøn havregrød, i Klosterkøkkenet kan I bage fladbrød og i Adelskøkkenet kan I eksperimentere med kostbare krydderier. I Klosterets Børnelade kan ungerne bl.a. også klæde sig ud, prøve sværdkamp og skrive med fjer og blæk.

Flyv med drager på Amager Strand
Dato: Hele efterårsferien kl. 10-14.
Pris:
Gratis entré (materialer koster 35 kr.).
På Naturcenter Amager Strand kan du og din familie bygge drager sammen til åbent hus hver weekend i oktober - og i hele efterårsferien! Det koster 35 kr. for materialer til at bygge en drage, men I kan selvfølgelig også medbringe jeres egen. Nogle af dagene vil Sjællands Drageklub komme på besøg og udstille deres store, flotte drager og vise, hvordan man flyver med dem.

Fantasy bogmesse på Herlufsholm
Dato:
19.-20. oktober kl. 12-17.
Pris: Voksne: 70 kr. / Børn: 40 kr. (125 og 65 kr. for adgang begge dage).
Er ungerne vilde med fantasy? Så skal I da til Fantasy bogmesse i smukke Hogwarts-lignende rammer på Herlufsholm Kostskole ca. 1 times kørsel syd for København. Her kan I møde populære forfattere inden for fantasygenren og kæmpe imod orker, designe jeres eget våbenskjold eller deltage i en interaktiv historieworkshop og meget mere. 

Magiske dage i Odense
Magiske dage i Odense

Dato:
19.-20 oktober (enkelte aktiviteter 16.-18. oktober).
Pris: Gratis adgang (nogle aktiviteter koster penge).
Hvis junior ikke kan få nok af fantasy og magi, skal I besøge Odense i efterårsferien. Her bliver Harry Potters univers nemlig foldet ud i den charmerende bys gader, når festivalen Magiske Dage løber af stablen. Lær f.eks. de mange hemmeligheder bag eliksirbrygning, prøv koste-sporten Quidditch, eller find Potters ugle i Ugleriet!

★  Observatorens efterårsferie
Dato: 13.-21. oktober kl. 15-20.
Pris: Voksne: 80 kr. / Børn: 50 kr.
Besøg Brorfelde Observatorium i efterårsferien! Her kan hele familien dykke ned i det videnskabelige værksted, der byder på børnevenlige aktiviteter indenfor astronomi, geologi, natur og teknologi. I kan også gå på opdagelse i den gamle forskerby og zoome ind på en verden langt borte til stjernetime. Det er hver eneste eftermiddag og aften i hele efterårsferien.

En hyggelig dag i skoven
Dato: 19.-20. oktober
Pris: Gratis
Kom med, når Honda inviterer dig og din familie med i skoven til en oplevelsesrig dag med sjove udendørsaktiviteter. I kommer til at bruge dagen i hinandens selskab, hvor dygtige spejdere hjælper med at lave mad over bål og giver jer inspiration til jeres egne friluftture.

Frøsnapper
Frøsnapperfestival på Frilandsmuseet
Dato: 14.-21. oktober.
Pris:
Voksne: 90 kr. / Børn: gratis.
I efterårsferien forvandles Frilandsmuseets stationsby endnu engang til Frøsnapperbyen. Her kan I træde ind i et 70'er univers og opleve Ole Lund Kirkegaards klassiske børnebøger i levende live - denne gang med Otto er et næshorn! Byg jeres eget hus med træbrædder ligesom lille Virgil, mal på plankeværket, skyd på mål efter den svenske målmand, leg dåseskjul med Orla, spil banko i forsamlingssalen og meget, meget mere.

Renæssancefestival på Kronborg Slot
Dato: 14.-19. oktober kl. 10-17.
Pris:
150 kr. pr. billet.
Kom til Renæssancefestival på Nordeuropas mægtigste renæssanceslot, Kronborg, i efterårsferien. Her kan hele familien opleve ridderturneringer, bueskydning, renæssancedans, hekseproces, fægtetræning, historiske børnelege, gøgl, galskab, og meget mere! Der vil også være værksteder for børn, hvor de kan tegne og male tinfigurer.


Besøg hos nabolandene
Hvad med en tur over Øresundsbroen? Sverige har masser af skønne aktiviteter, der både egner sig til en-dags-udflugter og ophold med overnatning. Besøg fx Skånes Dyrepark, hvor I kan komme helt tæt på Nordens vilde dyr og opleve magisk Halloween-stemning 13. oktober - 4. november. Bliv også inspireret til flere udflugter i det svenske her:
- 6 fantastiske getaways i Sydsverige.
- Efterårsro i Småland
- Ta' på getaway i Sverie

Vil I en tur til Tyskland, er der tips her: 3 ture til Tyskland med børn

halloween i tivoli
HALLOWEEN-(U)HYGGE

Halloween i Tivoli
Dato: 12. oktober - 4 november.
Pris: Entré for personer over 8 år: 120 kr. / Barn 3-7 år: 50 kr.
Gå all in på Halloween-stemning i Tivoli – efterårsfavoritten, der ikke er til at komme uden om! Besøg den gamle have og fald i svime over den flotte oppyntning med græskarmænd, lygter, edderkopper og flagermus. Alle forlystelserne kører, og der er shows, teater, optog og masser af boder hver dag. Husk der også er DM i Kæmpegræskar den 13. oktober.

Hallohviin - Skeletternes Fest i BonBon-Land
Dato: 13.-21. oktober kl. 10-17.
Pris:
Voksne: 179 kr. / Børn under 90 cm: Gratis (bemærk: billigere priser online).
Besøg BonBon-Land, der ligger ca. en times kørsel fra København i efterårsferien. Her vil parken være proppet med uhyggelige indslag til Hallohviin: igen i år vender Skeletternes Fest nemlig tilbage. I vil igen i år kunne møde Toke Trold og vove jer ind i de uhyggelige labyrinter. Alle de skøre forlystelser kører selvfølgelig også.

Legohouse
Halloween i LEGO House
Ta' en smuttur til Billund, og besøg LEGO House: et 12.000 kvadratmeter stort oplevelseshus for både store og små LEGO-elskere. I anledning af Halloween kan I bygge skeletter og græskar i Rød Zone, og nyde blodrøde smoothies og Halloween muffins blandt de mange flagermus og LEGO græskar! Derudover vil der være en lille udstilling i LEGO Square med uhyggelige, halloween-agtige LEGO byg, der er lavet igennem tiderne. Kom gerne udklædt. Læs også vores anmeldelse af LEGO House.

Efterårsferie på Bakken
Dato:
12.-21. oktober.
Pris: Gratis entré .
For første gang nogensinde åbner Bakken op for gæster i efterårsferien, og I kan nu opleve parken klædt i gyldne farver! Temaet er høstfest, og derfor er parken fuld af blomsterudsmykninger i efterårets farver, æbleranker, fugleskræmsler, græskar og en halmballe-labyrint opstillet til fri leg. I uge 42 vil Bakken også være fuld af oplevelser og gratis børneunderholdning, oplev f.eks. Onkel Reje optræde på Friluftsscenen hver dag kl. 13, hils på Kalle Kronhjort eller se Pjerrot trylle og underholde foran sit hus. Smut også forbi Korsbæk og se om I kan løse Korsbæk Mysteriet. 

Kom Bamse
TEATER

Byens teatre er spækket med fine forestillinger i ferien. Oplev f.eks.

Amager Børneteaterfestival 2018
Spilleperiode: 14.-21. oktober
For 9. år i træk blændes der op for Amager Børneteaterfestival, der traditionen tro holdes i efterårsferien med en række af de lokale kulturinstitutioner som arrangører og spillesteder.

Kom Bamse, nu balletter vi!
Aldersgruppe: Ikke oplyst.
Spilleperiode:
11.-15. oktober.
Pris:
125-300 kr.
Oplev Bamse i balletten! Sammen med eleverne på Det Kongelige Teaters Balletskole fortæller Bamse historien om dengang, han gik til ballet med sine gode venner Kylling og Ælling.

Den Magiske Maske
Aldersgruppe: Fra 5 år.
Spilleperiode
: 5.-21. oktober.
Pris: 185-325 kr.
Oplev Eventyrteatrets fortryllende familiemusical "Den Magiske Maske" om Kong Christian 7. i Glassalen i Tivoli. Forestillingen byder på imponerende rokoko-kostumer og medrivende sang, dans og skuespil!

Ronja Røverdatter
Aldersgruppe: Fra 7 år.
Spilleperiode: 3. september - 26. oktober.
Pris:
40-175 kr.
Oplev Astrid Lindgrens klassiker Ronja Røverdatter i Zeppelinske klæder.
En mesterlig familiefortælling om venskab fremført med overraskende og fantasifulde sceniske effekter. HUSK: Medlemmer af Børn i byen får 75% rabat på forestillingen.

Få et overblik over alle teaterforestillinger i vores store teaterguide.

Motor Mille
KONCERTER

Motor Mille & De Magiske Venner
Dato: 18.-20. oktober
Pris: 160-220 kr.
Traditionen tro præsenterer DR og Bremen Teater underholdning for de mindste i efterårsferien. I år kan I opleve Motor Mille og hendes magiske venner. Sammen med musik, sang og historier fører Mille børnene igennem sin fantastiske verden, fuld af sokker, dyr, hyggebamser og en magisk kuffert.

Hjemmebag
HJEMME AKTIVITETER

Gå i køkkenet
Smøg ærmerne op, ta' børnene med i køkkenet og bag boller, pandekager, muffins eller andet lækkert bagværk i ferien. Det er altså bare hyggeligere at spise varme boller og kage, når regnen pisker mod ruden på en efterårsdag. Tjek f.eks. vores opskrifter:
- Bananmuffins med fuldkorn og chokolade 

- Lækre kanelsnurrer
- Skøn gulerodskage
TIP: I kan også lave en lækker simpel græskarsuppe til de kolde efterårsdage.

★  Halloween-sysler
Halloween nærmer sig med hastige skridt, så hvorfor ikke bruge feriedagene på lidt Halloween-kreasjov med ungerne? Udhul græskar og skær fine lygtemænd, klip edderkopper, spøgelser osv. Tjek vores guide: sådan laver du en græskar-mand. Søg evt. også inspiration til DIY-projekter på Pinterest.