Savner du underholdning, når du triller rundt med barnevognen? Eller hungrer du blot efter sjove og inspirerende historier om børn og forældreskab? Så prøv at lytte til en af disse podcasts til forældre.

Fødselsberetninger

Hvad enten du er gravid, har født for mange år siden, eller bare er interesseret i fødselsberetninger, er podcasten “Fødselsberetninger” fantastisk at gå og lytte til. Du kan lytte til 12 kvinders vidt forskellige fødsler, alt fra dem på 2 timer, hvor alt er gået som det skulle - til de fødsler, der ender i akut kejsersnit. Fælles for dem alle er, at de har fået sunde, dejlige børn ud af det! Fortællinger om et af de mest overvældende øjeblikke i en mors liv, som du ikke vil gå glip af at høre. Find den her.

Helt ærligt mor!

“Helt ærligt mor” tager dig med på rejsen fra de første spæde tanker om at ville skabe nyt liv, til de to streger på testen og helt frem til om børnene bruger for meget tid foran skærmen. Sisse Sejr-Nørgaard er den seje radiovært, der interviewer forskellige kendte danske kvinder, som Andrea Rudolph og Petra Nagel. Hvis du føler dig en smule alene i din barsel, er denne podcast virkelig et oplagt valg. Sisse Sejr-Nørgaard er fantastisk til at skabe en meget intim stemning, og du får følelsen af at være i selskab med gode veninder. Lyt til podcasten her.

LÆS OGSÅ: Sisse Sejr-Nørgaard: Tips til København i børnehøjde


Når 2 bliver til 3

Når 2 bliver til 3 er magasinet Vores Børn's podcast om alle de glæder og udfordringer, der hører med, når man bliver forældre. Podcasten sætter f.eks. fokus på, hvordan man bevarer gnisten til sin partner midt i bleskift og natteroderi, og hvordan man får job og familieliv til at gå op. Podcasten har bl.a. haft besøg af Sebastian Klein, Thomas Blachman og Pelle Hvenegaard. Kan findes på Itunes eller høres HER.

Plus en

Politikens podcast Plus en er virkelige og intime historier om de bekymringer og reflektioner, man gør sig, når man får børn og derfor pludselig er ”plus en”. Podcasten tager store emner op som børns kønsidentitet, fødselsdepression og det at miste et barn, men også mere lette emner som amning og navngivning bliver diskuteret. Vært Hanne Budtz-Jørgensen taler ofte med udgangspunkt i sine egne erfaringer som forælder, og dette blandes i podcasten med interviews og gæsters rørende historier fra det virkelige liv. Podcasten kan høres på Politikens Podcast app, eller på Politikens hjemmeside.

Forældreintra

Programmet Forældreintra er Radio24syvs humoriske debatprogram om børn og forældre, og det fås, ligesom alle Radio24syvs programmer, som podcast. Værterne Kirstine Vinderskov og René Fredensborg har forskellige eksperter i studiet, og diskuterer aktuelle emner såsom skideballer, deleforældre og digitaliserede børn. Som et sjovt indspark har de altid børn med i studiet, så det ikke kun er de voksnes meninger, der bliver hørt. Podcasten kan findes på Itunes eller høres på Radio24syvs hjemmeside.


Voksen ABC 

Vi kender alle sammen børne-ABC'er med A for abe og B for banan, men findes der på samme måde en voksen-ABC, og hvad ville der i så fald skulle stå i den? Det har de to veninder Rachel Lewin Rukov og Cecilie Falgren Rubini (aka Sneglcille) sat sig for at finde ud af med podcasten Voksen ABC. Her går de igennem alfabetet fra A til Å med et bogstav pr. afsnit, og taler med udgangspunkt i det enkelte bogstav om alle de ting, der definerer voksenlivet. I voksen-ABC'en kommer A fx til at stå for angst, B for børn, og C for cigaretter og chancer. Podcasten kan findes her.


The FAR side 

Er du nysgerrig på, hvad mænd tænker om forældrerollen og det at være far? Så skulle du prøve at lytte til podcasten The Far Side, hvor de to aarhusianske førstegangsfædre Christoffer Ward og Jesper Breining på humoristisk og ærlig vis deler ud af både deres gode og dårlige erfaringer med rollen som far. Emnerne spænder vidt, og der bliver både diskuteret kønsroller, parforhold, fertilitetsbehandling, farrollen før i tiden, og det at bevare sit indre legebarn som far. De to venner startede podcasten, fordi de savnede et sted, hvor forældrerollen blev beskrevet fra farens synsvinkel, og fordi de gerne ville have fædre til at reflektere over forældrerollen. Podcasten kan findes på Itunes eller høres på deres hjemmeside. Er du blevet bidt af podcasts om fædre, så tjek også Farmænd Podcast ud.

 

Sådan kommer du i gang med podcasts:

Der findes et hav af forskellige gode podcasts på nettet, hvad end du er til gode historier, videnskabelige programmer, satire, spændende true crime eller noget helt femte. Det er bare med at slå ørerne ud, og gå i gang med at lytte.

Hvor finder jeg podcasts? 
Du kan både lytte til podcasts på din smartphone og din computer. På computeren finder du podcasts på Itunes ved at søge i butikken under kategorien Podcasts. Mange podcasts har samtidig deres egen hjemmeside, hvor du også kan lytte til programmerne. 

Har du en Iphone, kan du finde og lytte til podcasts i den indbyggede lilla podcast app, som gør det nemt og overskueligt at finde og søge efter podcasts. Har du en Android telefon, kan du i Google Play Store downloade forskellige podcast-apps, bl.a. Pocket Cast, Podcast Republic eller Player FM, som alle stort set kan det samme.

Hvordan lytter jeg til dem?
Når du har fundet og downloadet app'en, søger du blot efter den podcast du vil finde, vælger en episode og trykker play.

Koster det noget?
Stort set alle podcasts er gratis at lytte til, så det er bare med at komme i gang med den gratis underholdning.

Fotos: 1. Mama Fødselsberetninger 2. Helt ærligt mor! 3. Vores Børn 4. Politiken 5. Radio24syv 6. Voksen ABC. 7. The Far side, Jesper Breining. 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.