Savner du underholdning, når du triller rundt med barnevognen? Eller hungrer du blot efter sjove og inspirerende historier om børn og forældreskab? Så prøv at lytte til en af disse podcasts til forældre.

Fødselsberetninger

Hvad enten du er gravid, har født for mange år siden, eller bare er interesseret i fødselsberetninger, er podcasten “Fødselsberetninger” fantastisk at gå og lytte til. Du kan lytte til 12 kvinders vidt forskellige fødsler, alt fra dem på 2 timer, hvor alt er gået som det skulle - til de fødsler, der ender i akut kejsersnit. Fælles for dem alle er, at de har fået sunde, dejlige børn ud af det! Fortællinger om et af de mest overvældende øjeblikke i en mors liv, som du ikke vil gå glip af at høre. Find den her.

Når 2 bliver til 3

Når 2 bliver til 3 er magasinet Vores Børn's podcast om alle de glæder og udfordringer, der hører med, når man bliver forældre. Podcasten sætter f.eks. fokus på, hvordan man bevarer gnisten til sin partner midt i bleskift og natteroderi, og hvordan man får job og familieliv til at gå op. Podcasten har bl.a. haft besøg af Sebastian Klein, Thomas Blachman og Pelle Hvenegaard. Find den lige her.

Plus en

Politikens podcast Plus en er virkelige og intime historier om de bekymringer og reflektioner, man gør sig, når man får børn og derfor pludselig er ”plus en”. Podcasten tager store emner op som børns kønsidentitet, fødselsdepression og det at miste et barn, men også mere lette emner som amning og navngivning bliver diskuteret. Vært Hanne Budtz-Jørgensen taler ofte med udgangspunkt i sine egne erfaringer som forælder, og dette blandes i podcasten med interviews og gæsters rørende historier fra det virkelige liv. Podcasten kan høres på Politikens Podcast app, eller på Politikens hjemmeside.

Helt ærligt mor!

“Helt ærligt mor” tager dig med på rejsen fra de første spæde tanker om at ville skabe nyt liv, til de to streger på testen og helt frem til om børnene bruger for meget tid foran skærmen. Sisse Sejr-Nørgaard er den seje radiovært, der interviewer forskellige kendte danske kvinder, som Andrea Rudolph og Petra Nagel. Hvis du føler dig en smule alene i din barsel, er denne podcast virkelig et oplagt valg. Sisse Sejr-Nørgaard er fantastisk til at skabe en meget intim stemning, og du får følelsen af at være i selskab med gode veninder. Lyt til podcasten her.

LÆS OGSÅ: Sisse Sejr-Nørgaard: Tips til København i børnehøjde

Forældreintra

Programmet Forældreintra er Radio24syvs humoriske debatprogram om børn og forældre, og det fås, ligesom alle Radio24syvs programmer, som podcast. Værterne Kirstine Vinderskov og René Fredensborg har forskellige eksperter i studiet, og diskuterer aktuelle emner såsom skideballer, deleforældre og digitaliserede børn. Som et sjovt indspark har de altid børn med i studiet, så det ikke kun er de voksnes meninger, der bliver hørt. Podcasten kan findes på Itunes eller høres på Radio24syvs hjemmeside.

Voksen ABC

Vi kender alle sammen børne-ABC'er med A for abe og B for banan, men findes der på samme måde en voksen-ABC, og hvad ville der i så fald skulle stå i den? Det har de to veninder Rachel Lewin Rukov og Cecilie Falgren Rubini (aka Sneglcille) sat sig for at finde ud af med podcasten Voksen ABC. Her går de igennem alfabetet fra A til Å med et bogstav pr. afsnit, og taler med udgangspunkt i det enkelte bogstav om alle de ting, der definerer voksenlivet. I voksen-ABC'en kommer A fx til at stå for angst, B for børn, og C for cigaretter og chancer. Podcasten kan findes her.

1+1=3

Følg blogger og influencer Helse Matildes graviditet fra den spæde start - faktisk helt fra hendes seneste spontane abort - og lad dig inspirere af de mange interessante gæster, hun har med i studiet. Der er blandt andre en tvillingemor, en solomor, en ufrivilligt barnløs - og en frivillig, en læge, en sygeplejerske, flere jordemødre og en sundhedsplejerske. Der lægges altid op til ærlig snak om det at være gravid og være mor i det hele taget. Lyt til podcasten her.

The FAR side

Er du nysgerrig på, hvad mænd tænker om forældrerollen og det at være far? Så skulle du prøve at lytte til podcasten The Far Side, hvor de to aarhusianske førstegangsfædre Christoffer Ward og Jesper Breining på humoristisk og ærlig vis deler ud af både deres gode og dårlige erfaringer med rollen som far. Emnerne spænder vidt, og der bliver både diskuteret kønsroller, parforhold, fertilitetsbehandling, farrollen før i tiden, og det at bevare sit indre legebarn som far. De to venner startede podcasten, fordi de savnede et sted, hvor forældrerollen blev beskrevet fra farens synsvinkel, og fordi de gerne ville have fædre til at reflektere over forældrerollen. Podcasten kan findes på Itunes eller høres på deres hjemmeside. Er du blevet bidt af podcasts om fædre, så tjek også Farmænd Podcast ud eller Fårking Far, som du kan læse mere om lidt længere nede på denne side.

Jeg er mor

Podcasten, der er helt nede i gear og nede på jorden. Laura og Julie taler vidt og bredt om alt mor-relateret. Der bydes både på guides til konkrete ammeteknikker og dybe snakke om ikke at føle sig lykkelig i rollen som nybagt mor. Der er plads til at grine, blive rørt og relatere til de ting, der kan gøre tilværelsen som mor svær og udfordrende. Bliv lukket ind i det hyggelige mor-univers her

Fårking Far

Mattias Hundebøll byder kendte fædre ind til en snak om at være far. Han tager hjem til fædrene og møder dem på deres hjemmebane, mens de snakker om alt fra de første bleskift til far-barn-aktiviteter og sjove anekdoter. Kom blandt andet hjem til Kristian Humaidan på Ærø og Silas Bjerregaard i Helsingør. Selv er Mattias far med stort F til de to drenge Carl-Egon og Ejner Bob, som selvfølgelig har inspireret ham til at starte Fårking Far. Lyt til podcasten lige her

 

Sådan kommer du i gang med podcasts:

Der findes et hav af forskellige gode podcasts på nettet, hvad end du er til gode historier, videnskabelige programmer, satire, spændende true crime eller noget helt femte. Det er bare med at slå ørerne ud, og gå i gang med at lytte.

Hvor finder jeg podcasts? 
Du kan både lytte til podcasts på din smartphone og din computer. På computeren finder du podcasts på Itunes ved at søge i butikken under kategorien Podcasts. Mange podcasts har samtidig deres egen hjemmeside, hvor du også kan lytte til programmerne. 

Har du en Iphone, kan du finde og lytte til podcasts i den indbyggede lilla podcast app, som gør det nemt og overskueligt at finde og søge efter podcasts. Har du en Android telefon, kan du i Google Play Store downloade forskellige podcast-apps, bl.a. Pocket Cast, Podcast Republic eller Player FM, som alle stort set kan det samme.

Hvordan lytter jeg til dem?
Når du har fundet og downloadet app'en, søger du blot efter den podcast du vil finde, vælger en episode og trykker play.

Koster det noget?
Stort set alle podcasts er gratis at lytte til, så det er bare med at komme i gang med den gratis underholdning.

 

Fotos: 1) Mama Fødselsberetninger 2) Når 2 bliver til 3, Vores Børn 3) Plus 1, Politiken 4) Helt ærligt mor!, Sisse Sejr-Nørgaard 5) Forældreintra, Radio24syv 6) Voksen ABC 7) 1+1=3, Helse Matilde 8) The FAR side, Jesper Breining 9) Jeg er mor 10) Fårking Far, Vores Børn

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.