Kan dine børn ikke få nok af højder, fart, loops og sving, der kilder i maven? Så se her, hvilke rutsjebaner i Danmark der bedst tilfredsstiller de adrenalinsultne vovehalse. 

Piraten - den hurtigste

Djurs Sommerland
Med en topfart på 90 km/t er Piraten Danmarks hurtigste rutsjebane og dermed et must for fartbøller. Den snor sig og drejer undervejs på den hæsblæsende tur, men den har ingen loops, så man skal trods alt ikke køre 90 km/t med hovedet nedad. Til gengæld kommer den 32 meter op i luftet, hvilket også gør den til største rutsjebane i de danske forlystelsesparker.

Topfart: 90 km/t
Min. højde: 140 cm

Lynet - den med vild acceleration

Fårup Sommerland
Lynet hedder ikke Lynet for ingenting. På to sekunder bringer denne rutsjebane dig fra 0 til 80 km/t. Så har man lyst til fornemmelsen af acceleration som i en Formel 1 racerbil, er Lynet en oplagt rutsjebane. Man ser måske ikke meget på to første sindssyge sekunder eller i dens loops, men der er toppe undervejs, hvor man har en fin udsigt til resten af Fårup Sommerland.

Topfart: 80 km/t
Min. højde: 120 cm

Dæmonen - den med virtual reality

Tivoli
Fornøjelsen - eller rædslen, om man vil - varer kun 106 sekunder, men man får noget for pengene, så længe det varer. Med en fart på 78 km/t og tre forskellige loops er der knald på hele vejen, og kan man lide at dreje rundt om sig selv, mens man vender på hovedet, er Dæmonen et hit. Dæmonen har desuden som den første i Skandinavien tilført en virtual reality-oplevelse. Med tilkøb af VR-briller kører man, mens man ser kinesisk fyrværkeri og ildspyende drager og dæmoner omkring sig.

Topfart: 78 km/t
Min. højde: 132 cm

Juvelen - den længste

Djurs Sommerland
I en ATV går det løs i høj fart over en strækning på en hel kilometer. Det gør Juvelen til Danmarks længste rutsjebane. Det særlige ved den er, at man kan nå at få et vildt sug i maven, når den starter, ikke én, men to gange. I stedet for at rutsje almindeligt hele vejen venter nemlig et overraskende skub midt på turen. Den har ingen loops, men med farten og længden i top vil den helt sikkert glæde adrenalinafhængige børn.

Topfart: 85 km/t
Min. højde: 120 cm (120-132 cm kun i følge med en voksen)

Orkanen - den undersøiske

Fårup Sommerland
Med fødderne dinglende frit i luften handler det om at hænge på, når Orkanen brager gennem Fårup Sommerland. Man bliver løftet op i 19 meters højde og suser så ned og rundt, så der er masser af dybe fald for de modige. Som den eneste af sin slags tager Orkanen dig også med under vand, når den suser igennem en undersøisk tunnel, inden den fortsætter med at give kilder i maven oven vande.

Topfart: 75 km/t
Min. højde: 105 cm

 

LÆS OGSÅ: De 5 traditionelle forlystelsesparker

Fotos:
1. Djurs Sommerland
2. Fårup Sommerland
3. Tivoli
4. Djurs Sommerland
5. Fårup Sommerland