Byen gemmer på en håndfuld hemmelige spisesteder, som I og ungerne vil elske. Vi guider til byens gemte cafe-oaser lige her.

Cafe Slusen: En godt gemt perle

Hvor? Ved Slusen 34, 2300 København
Tag turen til Sydhavnen, hvor I midt i slusens bådbyggeri finder den charmerende Cafe Slusen. Den lillebitte cafe åbnede i 2018 og ligger i et Christiania-lignende område med små huse med bliktag og egner sig eminent til et besøg i især sommermånederne. Her sidder I med udsigt over hele Sydhavnen. Cafe Slusen lokker med lette lækre retter og endnu mere vigtigt: Sicilansk is.

Tip! To gange om dagen åbner slusen, så forbipasserende kan komme forbi - ungerne vil elske at lege og gå frem og tilbage over slusen. 

Cafe Sylten: Sommerhus-idyl

Hvor? Søndre Strandvej 50, 2791 Dragør 
Lige udenfor Dragør midt mellem hybenblomster og sandklitter finder I Cafe Sylten. En skøn oase, som emmer af vaskeægte sommerhusstemning og idyl - et paradis for børn! Det føles som om at sidde midt i en sandkasse, hvor borde, bænke og liggestole står spredt i klitterne - alle med skøn havudsigt. Her kan I bestille både brunch, frokost og aftensmad og her er selvfølgelig også børnemenu.

Tip! Vandet er lavt, så ungerne trygt kan soppe i sommermånederne.

LÆS OGSÅ: De 5 hemmelige is-oplevelser

La Banchina: Fantastisk udsigt 
Hvor? Refshalevej 141, 1432 København

Engang var La Banchina en ukendt perle. Det er den langt fra længere, da det lille skur ud til vandet er blevet samlingspunkt for hipstere fra nær og fjern. Vi har alligevel La Banchina med, fordi den ligger helt i udkanten af Refshaleøen og har en fantastisk charme og energi. Mad og drikke fra cafeen kan nydes på badebroerne - og I er også velkomne til at snuppe en svømmetur. Området er sjovt at gå på tur i med ungerne og udsigten til de gamle bygninger er noget for sig.

Tip! Undgå aftentimerne, hvor der kan gå fest i den. Kom i stedet midt på dagen og nyd en økologisk sodavand og lidt frokost med fødderne dinglende ned i vandet.

Cafe Nöah: Strand og cafe i én
Hvor? Viggo Kampmanns Plads 5, 2300 København S

Trænger I til at køle ned og samtidig tanke op på mad og drikke? Så sæt kurs mod Cafe Nöah, som ligger i Havnevigen - Islands Brygges nye, skønne strand. Stranden er placeret i et nybygget område, hvor cafeen og stranden ligger gemt mellem husene, som en særlig oase. Her er masser af lækkerier på børnemenuen som pasta og burger.

Tip! Cafeen har udeservering ud til stranden, så I kan sidde og holde øje med de badende børn. 

LÆS OGSÅ: De 5 hemmelige legepladser

Rabes Have: Smørrebrød & god stemning

Hvor? Langebrogade 8 , 1411 København K
København har mange gamle smørrebrødsrestauranter, men Rabes Have på Christianshavn er en af de helt særlige. Den charmerende restaurant ligger ned til Christianshavns kanaler og har rødder helt tilbage til 1678. Et stille og stemningsfuldt sted at tage børnene hen for at introducere dem til dansk smørrebrød. Ejernes hund er sød, men sky for børn, så det er ikke den, der er attraktionen. 

Tip! På menuen er der både fiskefrikadeller og fiskefilet, som vil falde i god jord hos familiens mindste.

 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

 

Fotos: Caroline Meldgaard