Kulturhuse er et oplagt udflugtsmål for byens børnefamilier. De er gratis at besøge og har ofte mange gode aktiviteter, såsom krea-events, teater og bevægelse for ungerne. Derudover er der næsten altid en café med billig kaffe til forældrene. Vi guider til byens bedste kulturhuse lige her.

1. KU.BE

Adresse: Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg

KU.BE er et 3800m2 stort kultur- og bevægelseshus fordelt på hele 4 etager. Her finder I bl.a. et fedt legeområde, performance-sal, café, workshop-køkken, bibliotek og et fint pusleområde til jer med babyer. Stedet åbnede i 2016 og er derfor moderne og lækkert og byder på en fed arkitektur - alt i alt et rart sted at være for både for børn og voksne. Stedet afholder desuden en lang række arrangementer, heriblandt teater og koncerter for børn, foredrag mm. Forår og sommer kan I også besøge KU.BEs egen byhave med træningsstationer, opholdssteder, græs og legepladser. Tjek også disse faste aktiviteter, der afholdes i KU.BE:

Babyrytmik
Parkour for børn

Bemærk der er flere forskellige hold for forskellige aldersgrupper - få overblikket over alle aktiviteter og hold HER.

Børnekulturhus Ama2. Børnekulturhus Ama'r

Adresse: Øresundsvej 8 B, 2300 København

Børnekulturhus Ama'r er børnenes helt eget kulturhus - men voksne er selvfølgelig også velkomne. Du behøver ikke være tilmeldt en konkret aktivitet for at benytte huset - I kan bare droppe ind. Gå f.eks. på opdagelse i husets mange kringelkrogede og overraskende rum og oplev stemningen i huset. Lad også ungerne prøve den fede indendørs klatrebakke! Det er desuden muligt at medbringe egen madpakke og købe varm kakao, kaffe og te i cafeområdet. Hvis junior gerne vil gå på et motions- eller kreahold, er der også masser af muligheder - her kan man nemlig gå til alt lige fra ballet, rytmik og teater til digital tegning og tøjdesign. 

3. Absalon

Adresse: Sønder Blvd. 73, 1720 København

Absalon på Vesterbro kalder egentlig ikke sig selv for kulturhus, men derimod FOLKEhus. Stedet kan betragtes som borgernes udvidede dagligstue, og byder på masser af spændende kulturelle tilbud for både børn og voksne, hvorfor vi har valgt at tage stedet med i denne guide. Absalon er fyldt med film, banko, yoga, loppemarkeder, bordtennis, kreaevents og meget mere. For dig med små poder afholdes f.eks.:

Babyrytmik - hver tirsdag
Yogatid med din baby - hver onsdag
Baby sansemotorik - hver torsdag

4. Kulturhuset Islands Brygge

Adresse: Islands Brygge 18, 2300 København

Kulturhuset Islands Brygge, også kendt som KIB, har siden 2002 været et skønt samlingssted for både børn, voksne, unge og gamle. Kulturhuset har åbent alle ugens dage, og afholder årligt 300 arrangementer, heriblandt koncerter, børnekultur, fællesmiddage, loppemarkeder, teater, dans, yoga, foredrag mm. I kulturhuset finder I også cafeen Bryggens Spisehus, hvor I kan nyde lækker mad og udsigt til vand. Du kan trygt parkere din sovende baby i barnevognen langs glasvinduerne på den side af caféen, der vender ud mod vandet - så er det fint udsyn til poden. Vågner baby er der både pusleplads og høj stol indenfor. Husk at der hver torsdag er Fars Legestue i Undergrunden - det er gratis og kræver ikke tilmelding. 

Tjek også: DE 5 CAFEER MED UDSYN TIL BARNEVOGNEN

Valby kulturhuse5. Valby Kulturhus

Adresse: Valgårdsvej 4, 2500 København

Valby Kulturhus tilbyder kulturaktiviteter til både børn og voksne. I Zone2 kan ungerne tilmelde sig forskellige hold, som f.eks. dans, teater, rollespil og musik, mens forældre kan gå til BabyGroove, hvor de kan danse med deres små poder. Derudover afholdes der legestue for de 0-4 årige hver mandag og torsdag. Det er gratis og kræver ikke tilmelding. 

6. Osramhuset

Adresse: Valhalsgade 4, 2200 København N

Osramhuset er et aktivt og åbent kulturhus på Nørrebro. Her kan I f.eks. møde andre familier til gratis børnekultur-arrangementer, eller fordybe jer i planternes verden i det udendørs væksthus Bioteket. Derudover arrangeres børneteater, workshops og koncerter for skoler, børnehaver og familier. Hver mandag og onsdag afholdes der legestue fra kl. 10.00-13.00 - et skønt mødested for forældre på barsel. 

 

 
 
Tjek også vores video her:
TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.
 
 
Fotos: 1. KU.BE af Gitte Lotinga 2. Børnekulturhus Ama'r 3. Absalon af Ari Zelenko 4. Kulturhuset Islands Brygge 5. Valby Kulturhus 6. Osramhuset