Kulturhuse er et oplagt udflugtsmål for byens børnefamilier. De er gratis at besøge og har ofte mange gode aktiviteter, såsom krea-events, teater og bevægelse for ungerne. Derudover er der næsten altid en café med billig kaffe til forældrene. Vi guider til byens bedste kulturhuse lige her.

1. KU.BE

Adresse: Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg

KU.BE er et 3800m2 stort kultur- og bevægelseshus fordelt på hele 4 etager. Her finder I bl.a. et fedt legeområde, performance-sal, café, workshop-køkken, bibliotek og et fint pusleområde til jer med babyer. Stedet åbnede i 2016 og er derfor moderne og lækkert og byder på en fed arkitektur - alt i alt et rart sted at være for både for børn og voksne. Stedet afholder desuden en lang række arrangementer, heriblandt teater og koncerter for børn, foredrag mm. Forår og sommer kan I også besøge KU.BEs egen byhave med træningsstationer, opholdssteder, græs og legepladser. Tjek også disse faste aktiviteter, der afholdes i KU.BE:

Yoga for gravide 
Familieyoga
Babyrytmik
Parkour for børn

Bemærk der er flere forskellige hold for forskellige aldersgrupper - få overblikket over alle aktiviteter og hold HER.

Børnekulturhus Ama2. Børnekulturhus Ama'r

Adresse: Øresundsvej 8 B, 2300 København

Børnekulturhus Ama'r er børnenes helt eget kulturhus - men voksne er selvfølgelig også velkomne. Du behøver ikke være tilmeldt en konkret aktivitet for at benytte huset - I kan bare droppe ind. Gå f.eks. på opdagelse i husets mange kringelkrogede og overraskende rum og oplev stemningen i huset. Lad også ungerne prøve den fede indendørs klatrebakke! Det er desuden muligt at medbringe egen madpakke og købe varm kakao, kaffe og te i cafeområdet. Hvis junior gerne vil gå på et motions- eller kreahold, er der også masser af muligheder - her kan man nemlig gå til alt lige fra ballet, rytmik og teater til digital tegning og tøjdesign. Derudover er der åben legestue hver tirsdag kl. 10-14 for småbørn og deres forældre. Det er gratis at deltage, og så er der altid kaffe på kanden! Der er også åbent hver lørdag (fra den 12. januar) med kunstnerstyrede aktiviteter af forskellige slags.

3. Absalon

Adresse: Sønder Blvd. 73, 1720 København

Absalon på Vesterbro kalder egentlig ikke sig selv for kulturhus, men derimod FOLKEhus. Stedet kan betragtes som borgernes udvidede dagligstue, og byder på masser af spændende kulturelle tilbud for både børn og voksne, hvorfor vi har valgt at tage stedet med i denne guide. I Absalon kan familien f.eks. komme til fællesspisning ved langborde hver aften, alle ugens 7 dage. Det koster kun 50 kr. pr. person, og børn til og med 5 år spiser gratis. Derudover er Absalon fyldt med film, banko, yoga, loppemarkeder, bordtennis, kreaevents og meget mere. For dig med små poder afholdes f.eks.:

Babyrytmik hver tirsdag
Yogatid med din baby hver onsdag
Babydans hver torsdag
Tumlingedans hver torsdag

Alle hold fungerer som drop-in og koster en flad 50'er.

4. Kulturhuset Islands Brygge

Adresse: Islands Brygge 18, 2300 København

Kulturhuset Islands Brygge, også kendt som KIB, har siden 2002 været et skønt samlingssted for både børn, voksne, unge og gamle. Kulturhuset har åbent alle ugens dage, og afholder årligt 300 arrangementer, heriblandt koncerter, børnekultur, fællesmiddage, loppemarkeder, teater, dans, yoga, foredrag mm. I kulturhuset finder I også cafeen Bryggens Spisehus, hvor I kan nyde lækker mad og udsigt til vand. Du kan trygt parkere din sovende baby i barnevognen langs glasvinduerne på den side af caféen, der vender ud mod vandet - så er det fint udsyn til poden. Vågner baby er der både pusleplads og høj stol indenfor. Husk at der også er
Legestue med sundhedsplejerskerne i Lysthuset hver onsdag og Fars Legestue hver torsdag i Undergrunden. Begge dele er gratis og kræver ikke tilmelding.

Tjek også: DE 5 CAFEER MED UDSYN TIL BARNEVOGNEN

Valby kulturhuse5. Valby Kulturhus

Adresse: Valgårdsvej 4, 2500 København

Valby Kulturhus tilbyder kulturaktiviteter til både børn og voksne. I Zone2 kan ungerne tilmelde sig forskellige hold, som f.eks. dans, teater, rollespil og musik, mens forældre kan gå til BabyGroove, hvor de kan danse med deres små poder. Derudover afholdes der legestue for de 0-4 årige hver mandag og torsdag. Det koster 20 kr. pr. familie om mandagen og er gratis om torsdagen. Det kræver ikke tilmelding, I møder bare op. Derudover har Valby Kulturhus deres helt eget keramik værksted, hvor man kan arbejde med ler på hobby-/amatørniveau. Man skal dog gennemføre et introforløb på to trin, hvor man præsenteres for faciliteter, arbejdsgange og ordensregler, inden man kan gøre brug af værkstedet.

6. Osramhuset

Adresse: Valhalsgade 4, 2200 København N

Osramhuset er et aktivt og åbent kulturhus på Nørrebro. Her kan I f.eks. møde andre familier til gratis børnekultur-arrangementer, eller fordybe jer i planternes verden i det udendørs væksthus Bioteket. Derudover arrangeres børneteater, workshops og koncerter for skoler, børnehaver og familier. Hver onsdag kl. 9-15 og torsdag kl. 12-15 afholdes Babusjkas Legestue - et skønt mødested for forældre på barsel. Det er helt gratis at deltage. Derudover er der Fars Klub - en månedlig begivenhed, hvor fædre, kommende fædre og med-mødre kan mødes både med eller uden børn.

Ps: I ferier lægger Osramhuset også hus til FerieCamp. 

7. Kulturstationen Vanløse

Adresse: Jernbane Allé 38, 2720 København

Kulturstationen er Vanløses kulturelle omdrejningspunkt, og rummer både kulturhus, bibliotek, borgerservice og lokaludvalg. Her er masser af faste aktiviteter for børnefamilier, f.eks. er der legestue hver fredag kl. 10-12, tigertræning for børn og forældre hver lørdag og babybongo hver torsdag. Bemærk, at nogle af holdene kræver tilmelding og koster penge. Hvis I ikke er til deciderede hold, kan I også bare smutte forbi biblioteket og læse en god bog med junior. Om sommeren bør I også besøge kulturhusets tagterrasse, som er et dejligt tilflugtssted langt fra osende biler og farlige fortove. Derudover har kulturhuset også sin egen café, Oasen, som dog kun er åben i forbindelse med arrangementer. Her kan købes kaffe, the, varm kakao mm.

 
Tjek også vores video her:
TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.
 
 
Fotos: 1. KU.BE af Gitte Lotinga 2. Børnekulturhus Ama'r 3. Absalon af Ari Zelenko 4. Kulturhuset Islands Brygge 5. Valby Kulturhus 6. Osramhuset