Festivaler er ikke kun for voksne! Foråret og sommeren byder på masser af festivalsjov for familiens mindste medlemmer - vi guider jer lige her.

SløngeldageSløngeldage
Tid og sted: 21. maj kl. 10-16 i Skanderborg
Kom med til Store Sløngeldag i Byparken og Kulturhuset Skanderborg - der er gratis adgang, men billetter kræves dog til udvalgte arrangementer. I kulturhuset kan der bl.a. opleves koncerter, viden om dyr, skattejagter, værksteder, bogsalg og signeringer, mens man i byparken kan opleve markedsstemning med levende dyr, cirkus, teater, trillebørsræs mm.

Apple Flower Festival
Tid og sted: 26.-28. maj på Lilleø
Apple Flower er en fejring af frugttræernes blomstring på Lilleø, der ligger i Smålandsfarvandet nord for Lolland. Apple Flower samler voksne, børn, kokke og kunstnere blandt frugttræerne, og opbygger en lille landsby med teltlejre, feltkøkkener, mad- og drikkeområde, barer, et cirkustelt, to scener, et strandområde, boder og en fodboldmark.

FRBDAGE 2022Tid og sted: 3.-5. juni på Frederiksberg
Vær med, når sommeren skydes i gang med FRBDAGE 2022! Der vil være masser af musik, gadeteater, kunstworkshops, madlavning mm. - også specifikt til børn. Programmet for dagene opdateres løbende, så tjek det ud på deres hjemmeside her.

BørnedistortionBørneDistortion
Tid og sted: 2. juni i Enghaveparken
I år skifter Børnedistortion gear, skruer aktivitetsniveauet op og har sammen med kunstorganisationen Rum for Æstetik udviklet en ekstra udvidet udgave af BørneDistortion! Derfor forvandles Enghaveparken i år til en miniature festivalplads med koncerter, djs, talks, kunstværksteder, yoga, pop up bibliotek og meget mere! Fokus for BørneDistortion er børns rettigheder, og formålet er at lære børn om deres rettigheder og deltage i aktiviteter, der udøver disse rettigheder.

Rasmus Klump Festival
Tid og sted: 4.-6. juni i i Tivoli
Kom med til 3 dage, hvor alt handler om Rasmus Klump! På plæneområdet i Tivoli vil det summe med forskellige aktiviteter for de yngste. Der dufter af pandekager, og på plænescenen kommer Rasmus Klump, Pingo og Flora og laver sjov.

Bloom
Tid og sted: 27.-29. maj i Søndermarken
På festivalen Bloom, der tager udgangspunkt i natur og videnskab, kan I komme med på opdagelse i det høje græs med naturvejledere og lede efter seje og sjove smådyr. I kan også tage børnene med på besøg hos raketværkstedet, hvor lege-astronauter fra Brorfelde Observatorium står klar ved affyringsrampen. Derudover kan man smage fremtidens mad i form af vilde planter med Cirkus Naturligvis og lege med lys og rum med Copenhagen Contemporary. Det er helt gratis at deltage!

BørnefestibalBørnefestiBAL
Tid og sted: Flere datoer, Frederiksberg, Lolland, Hedehusene, Odense, Aarbenraa og Aarhus
Gå ikke glip af BørnefestiBAL, der traditionen tro skaber et brag af en fest for ungerne. I år kan I bl.a. opleve MGP show, Hipsomhap, Disney show med prinsesse Frederikke, trafikskole og meget mere. Tjek hvornår BørnefestiBAL kommer til jeres by på hjemmesiden.

HUSK: Medlemmer af Børn i byen Klubben sparer 20 kr. på entrébilletter (normalpris pr. stk. 105 kr.) til BørnefestiBAL i hele landet.

FestiVélo - gul cykelfest for alle
Tid og sted: 1.-2. juli i Fælledparken på Østerbro
Ta' familien med til FestiVélo, som afholdes i forbindelse med, at Tour de France starter i København den 1. juli 2022. Oplev Tour de France enkeltstart på byens største storskærm, prøv kræfter med sjove cykel- og motionsaktiviteter for børn i alle aldre, nyd musik og underholdning fra scenen, og fyld mave og gane med god mad og kolde drikke fra byens bedste food trucks og bryggerier. Det er gratis at deltage!

Hjerteland på Heartland FestivalHeartland Festival
Tid og sted: 2.-4. juni ved Egeskov Slot på Fyn
Heartland Festival vender stærkt tilbage i 2022 med masser af musik, kunst, talks og mad i verdensklasse. Derudover kan I besøge det magiske børneområde Hjerteland, der uden tvivl vil begejstre de mindste med alverdens sjove og fantasifulde påfund. Hjerteland henvender sig til børn i alderen 3-13 år, og på Hjertelandsscenen kan de bl.a. opleve talks og musikalske indslag, ligesom de kan deltage i masser af workshops og aktiviteter rundt omkring på området.

Summer Bloom
Tid og sted: 14. juli i Geopark Odsherred
På festivalen Summer Bloom, der bl.a. byder på koncerter, talks og fællesspisning, kan I tage børnene med på tangsafari i fjordens klare vand og gå på jagt efter havets salte grøntsager med Dansk Tang. I kan også tage på insektjagt i geoparkens istidslandskab eller bygge en raket og sende den afsted mod julimånen. Billetter til festivalen koster 390 kr. for voksne og 190 kr. for børn. Børnebilletter er til børn under 15 år. Børn under 3 år er gratis.

Odsherreds Børnefestival
Tid og sted: 18. juni i Nykøbing Sjælland
Vær med, når Odsherreds Børnefestival indtager Kongeengen i Nykøbing Sjælland med alt fra Paw Patrol show, Mek Pek og Ramasjang Mysteriet. Der er lagt op til masser af familiehygge, kreativitet og leg - så skynd jer at købe billetter.

Passage FestivalPassage Festival
Tid og sted: 25.-30. juli i Helsingør og Helsingborg
Oplev Passage Festival - en af Europas største internationale gadeteaterfestivaler!  Fra morgen til sen aften, kan I opleve teater i gader, baggårde og på kajer og torve i Helsingør og Helsingborg. Passage Festival har ikke offentliggjort et program endnu, så hold øje med deres website.

Langelandsfestival
Tid og sted: 27.-30. juli på Langeland
Gi' den gas til Langelandsfestival, der i år kan fejre 30 års jubilæum! Festivalen byder selvfølgelig på masser af musikoplevelser, såsom Rasmus Seebach og Malte Ebert, men også et sejt børneområde, kaldet "Børneland". Her venter 30 fede aktiviteter med alt fra krea til action for børn i alle aldre.

Couleur Café 
Tid og sted: 11. juni kl. 12.00-20.00 ved Skt. Hans Torv og Nørre Allé 
Couleur Café er en 1-dags afrikansk festival der afholdes for 18. gang på Nørrebro d. 11. juni. Der er stor fokus på at det skal være en familiebegivhed -og ikke mindst for børnene. Der er planlagt livemusik, børneworkshop med egyptisk tema, babyBongo, danseteater, historiefortælling og meget mere.

Skarøfestivalen
Tid og sted: 3.-6. august på Skarø
Foruden fri entré til børn under 13 år, byder Skarøfestivalen på en tryg og hyggelig stemning samt forskellige børneaktiviteter og hoppeborg for ungerne. Man kan desuden også overnatte i en særlig Familiecamp, der tager hensyn til de mindste gæster. På musikscenen kan I bl.a. opleve kunstnere som Katinka og Alex Vargas, og sulten kan stilles blandt lækre foodtrucks og udvalgte gourmetoplevelser.

Stella Polaris
Tid og sted: 6. august i Frederiksberg Have
Tag hele familien med til en ren chillout-dag med fed musik i lækre grønne omgivelser. Det er helt gratis at deltage, og Stella Polaris sørger altid for børnevenlig underholdning. Husk at Stella Polaris også gæster Sønderborg (29/7), Aarhus (30/7) og Silkeborg (31/7).

Tomorrow FestivalTomorrow Festival
Tid og sted: 26.-27. august i Valbyparken
Sidste år indtog Tomorrow Festival for første gang Valbyparken i København med stor succes - og i år bliver festen for en mere bæredygtig fremtid endnu større, også for børnene! Udover fed musik og spændende talks, kan I nemlig opleve festivalområdet Children Utopia, hvor man i øjenhøjde – og børnehøjde – kan blive inspireret og lære mere omkring bæredygtighed.

Aarhus Festuge
Tid og sted: 26. august-4. september i Aarhus
Med 1000 arrangementer på 10 dage er Aarhus Festuge en af Nordeuropas største kulturbegivenheder, med internationale kunstnere, lokale artister, samt oplevelser for både børn og voksne! Tjek programmet ud, der løbende opdateres på hjemmesiden.

Kulturhavn Festival
Tid og sted: 27.-28. august i København 
Vær med, når Kulturhavn Festival for 21. gang hylder Københavns havn med aktiviteter, musik og leg i det blå byrum. I år sættes der særligt fokus på Nordhavn og Sydhavn med festivalpladser på Orientkaj og Frederiksbrygge.

Sydhavsøernes Frugtfestival
Tid og sted: 17.-18. september i Sakskøbing
Sydhavsøernes Frugtfestival er en årlig tilbagevende fejring af frugtavlen i Danmark med særligt fokus på Lolland, Falster, Fejø og Lilleø. Festivalen henvender sig til alle, der interesserer sig for frugt. 

 

Guiden opdateres løbende...

 

Fotos: 0) Sløngeldage af Per Bille 1) Caroline Hemmingsen 2) Børnefestibal af Sune Toft 3) Hjerteland 4) Passage Festival 5) Couleur Café 6) Tomorrow Festival