Savner dit barn et alternativ til den kirkelige konfirmation? Fortvivl ikke - I har mulighed for at sætte rammerne på en ikke-religiøs måde, vi guider lige her.


Borgerlig konfirmation: En særlig fest

Selv om dit barn ikke bliver konfirmeret i en kirke, kan I stadig vælge at markere familiens unge med en fin fest. Hold en borgerlig konfirmation - også kaldet nonformation. Landsforeningen DUI - LEG og VIRKE afholder årlige nonfirmationer for unge, hvor de står for et særligt og festligt program. Det foregår over hele landet. Programmet er rettet mod de unge, men er en begivenhed for hele familien. Læs mere her

Hvor & Hvornår?  I København foregår nonfirmations-events i maj måned i LO-huset på Islands Brygges Kulturhus.

Pris? Arrangementet kræver tilmelding og koster 500 kroner (inkluderer 10 personer). Her vil være taler, hygge, fællessang, gaveoverraskelse, musikindslag, forfriskninger og meget mere, som gør dagen særlig for de unge. 

LÆS OGSÅ:  Byens gratis oplevelser

Humanistisk konfirmation: Ungdomskursus & ceremoni

Vil dit barn markere overgangsfasen fra barndom til ungdom på en ikke-religiøs måde? Så er en humanistisk konfirmation måske en ide. De unge kan vælge at forberede sig på et kursus over to weekender i foråret f.eks. gennem Humanistisk Samfund. Her undervises i livssyn og etik på et humanistisk grundlag – de unge bliver klogere på identitet, tolerance, seksualitet, menneskerettigheder og kritisk tænkning. Hele forløbet afsluttes i maj med en smuk og højtidelig ceremoni. Herefter kan I fortsætte dagen med en fest for familien. Læs mere her.

Hvor og hvornår? Der bliver afholdt kurser og ceremonier flere steder i landet - få overblikket lige her. Kurserne foregår i foråret og selve ceremonien i maj. 

Pris? Ceremoni og kursus koster samlet cirka 4000 kr. 

Verdensborger-konfirmation: Ceremoni i naturens tegn

Med think.dk's Verdensborger-forløb skabes der et rum for de unge, hvor de i trygge og frie rammer kan blive bedre forberedt på livet som lidt mere voksen. I forløbet taler og oplever de unge sig gennem emner som selvforståelse, kommunikation og relationer, krydret med globale udfordringer, personlige virkemidler, naturoplevelser og kendte ansigter. Læs mere her

Hvor og hvornår? Undervisningen er forankret i København K, men byder på ture ud i naturen. Forløbet starter i oktober, og ceremonien finder sted i maj. 

Pris? Forløbet koster 7500 kr. 

 

Vidste du… 

...at i København bliver kun 40 % af byens unge konfirmeret i kirken? 
Kilde - Danmarks Statistik.

...at du kan finde inspiration til fine locations til jeres alternative kofirmationsfest lige her og her?

 

Foto: Pexels

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.