Hvad skal der ligge under træet til ungerne? Vi guider til 7 anderledes julegaveideer, som med garanti ikke skal byttes.


Den med en oplevelse

Giv ungerne en kulturel oplevelse, der giver minder. Hvad med en tur i Tivoli, ZOO, Den Blå Planet, Experimentarium eller hvad familiens mindste ellers drømmer om? Giver du et årskort, kan I komme igen og igen. 

Tip! Du får 20 % rabat hos Experimentarium og Den Blå Planet med Børn i byen Klubben.

  
Den med genbrug 

Ønsker poden sig en cykel, et dukkehus, en håndfuld udklædningstøj eller noget helt fjerde? Smut på Reshopper eller Dba.dk og find gaven brugt - og billigere. Du kan sagtens finde en næsten ubrugt skat til få penge, som måske lige skal fikses lidt og så er helt perfekt.

Tip! Mærker som BoBles, LEGO og andre store brands kan tit findes brugt til små penge og i rigtig fin stand. 


Den med teater

En magisk tur i teatret er en perfekt gave til ungerne - glæd jeg til en helt særlig dag i mørket. Book billetter f.eks. til Fredericia Teaters opsætning af Disneys Tarzan (fra 7 år), på Anemonen spiller bl.a. Den sultne Larve Aldrig Mæt  (1½-5 år), Zangenbergs Teater inviterer til Cirkelines Fødselsdag (3-5 år) eller hvad med Halfdans Hokus Pokus på Det Kongelige teater (fra 4 år)? 

Tip! Du får rabat på udvalgte forestillinger hos Anemonen med Børn i byen Klubben 

LÆS OGSÅ: Guide: Årets julemarkeder

 
Den krea 

Er ungerne vilde med pailletter, lim, pap og glitter? Så vil et abonnement til Kreakassen være et hit - hver måned får I en kreaboks i postkassen med materialer og guides til magiske krea-projekter. En bunke krea-materialer fra Panduro samlet i en fin kasse vil også være en oplagt gave til krea-glade unger. 

Tip! Prøv Børn i byen Klubben og vælg en gratis krea-gave, når du melder dig ind.

  
Den vilde 

Giv ungerne billetter til en stor oplevelse, de kan glæde sig til. Fx. kan I den 10. - 12. maj 2019 opleve det spektakulære, internationale show Walking with dinosaurs i Royal Arena. Her kan I opleve mekaniske dinosaurer i naturtro størrelse bevæge sig og gå rundt, så I får oplevelsen af, hvordan de levede for 65 millioner år siden. Billetterne er til salg her.

Tip! Er ungerne helt vide med dinoer - så tjek: De 5 med dinosaurer 


Den med DIY

Overrask ungerne med et ægte DIY-projekt. Måske skal deres værelse have en ægte makeover, cyklen en ny farve eller noget helt tredje? En DIY-gave er personlig og magisk - sæt i gang!

Tip! Lige nu kan du spare 25% på alle gavekort fra skaberig.dk, der inspirerer til det fedeste børneværelse og hjælper med at realisere boligdrømme.

Den med et godt formål 

Vis de større unger, at andre i verden også har brug for en julegave. Giv en gave til et godt formål -  hos Folkekirkens Nødhjælp kan du fx. købe fine kort, hvor du giver noget konkret som en fodbold, to kaniner eller en ged til mennesker i nød.

Tip! Hos Røde Kors kan I tilmelde jer som "juleværter" og invitere en juleven, der ikke har noget sted at holde jul, med som gæst til jeres juleaften.

 

Fotos: Den Blå Planet, Pexels, Fredericia Teater, Alberte Cornelius, Walking with Dinosaurs, Leizyb.dk og Shutterstock.