Nu' det jul igen, og nu' det jul igen - og dét betyder at byens teatre opsætter skønne, hyggelige juleforestillinger for hele familien. Vi giver jer et overblik her.

De underjordiske
De underjordiske

Sted: Riddersalen (Frederiksberg)
Dato: 20. november - 22. december
Pris: 40-275 kr.
Alder: Fra 6 år
Oplev årets musikalske juleforestilling "De underjordiske" i Riddersalen. Forestillingen er én stor kærlighedserklæring til Moder Jord, med afsæt i gamle traditioner, ritualer og varsler. Historien handler om Flora og Ebbe, der må drage ud på deres livs rejse for at lede efter den forsvunde Kornmor. De kommer vidt omkring, både til lands, til vands, under jorden og højt til vejrs, inden de atter kan vende hjem til gården til julefest. HUSK: Børn i byens medlemmer sparer 68% på forestillingen.

Når du ser et stjerneskud
Når du ser et stjerneskud

Sted: Anemonen
Dato: 17. november - 23. december 
Pris: 40-145 kr.
Alder:
Fra 4 år
Oplev Jan Mogensens poetiske juleeventyr om den gnavne, gerrige husejer Madsen, den unge gravide Sofie, og den ensomme forfatter Jensen. Under forestillingen møder I også en baggårdskat og en nisse, der med assistance fra englene hjælper miraklerne på vej. Stykket tager ca. 50 minutter. HUSK: Børn i byens medlemmer sparer 28% på forestillingen.

Nisselist og troldefis
Nisselist og Troldefis

Sted: Zangenbergs Teater
Dato: 26. november - 9. december
Pris: 40-135 kr.
Alder:
Fra 4 år
Oplev den skrupskøre julekomedie "Nisselist og Troldefis" af Flemming Quist Møller og Elith "Nulle" Nykjær. Her vil I med garanti komme i rigtig julehumør sammen med julemanden, nissen der er forvandlet til en frø og ikke mindst Ole Opfindersen, der elsker at spille Boogie-Woogie. Stykket varer ca. 45 minutter.

God jul Cirkeline
God jul Cirkeline

Sted: Zangenbergs Teater
Dato: 11.-22. december 
Pris: 40-135 kr.
Alder:
Fra 3 år
Oplev det søde juleeventyr om Cirkeline og hendes musevenner, Frederik og Ingolf, der kaster sig ud i juleforberedelserne. Her skal gaver pakkes ind, hjerter flettes og juletræet fældes. I skoven er det koldt, og sneen falder hvid. Cirkeline og musevennerne møder også den skurkagtige kat, sjove skovnisser og snemusen Knud med den røde tud. Og så bliver det endelig juleaften!

Nøddeknækkeren
Nøddeknækkeren

Sted: Tivolis Koncertsal
Dato: 23. november - 23. december
Pris: 215-515 kr.
Alder:
Fra 6 år.
Ingen jul uden "Nøddeknækkeren" - en ægte juleklassiker for hele familien. I år genopsætter Tivolis Koncertsal fortællingen om den unge Claras drømmeverden, når hun efter en begivenhedsrig juleaften falder i en eventyrlig søvn, og vågner i verdens bedste drømmeland: Tivoli. Dronning Margrethe er igen den kyndige hånd bag forestillingens dekorationer og kostumer.

Et juleeventyr
Et juleeventyr

Sted: Frilandsmuseet
Dato: 17. november – 22. december 
Pris: 40-175 kr.
Alder: Fra 6 år
Traditionen tro opsætter Frilandsmuseet Charles Dickens herlige juleklassiker om den gamle gnier, der ikke forstår sig på julehygge. Spild af tid! Unødigt frås! Og de fattige skal også mærke det er jul, vrænger HUN - i år er stykket nemlig genfortolket, så alle roller er besat af kvinder. Forestillingen er iscenesat med masser af komik, musik, sang og (u)hygge. Forestillingen varer ca. 45 minutter.

Englene i sneen
Englene i sneen

Sted: Folketeatret
Dato:
24. november - 16. december
Pris: 40-135 kr.
Alder: Fra 4 år
Oplev den prisbelønnede forestilling "Englene i sneen" skabt af Meridiano Teatret. En juleforestilling langt fra den traditionelle nisseforestilling, hvor verden er hvid som englenes vinger, og hvor det sorte øje lurer i mørket... Forestillingen handler om søstrene Maja og Babette, der drager afsted for at finde hjælp til deres fødende mor. Men da sneen begynder at falde, mister børnene orienteringen og farer vild.

Julemandens jul
Julemandens jul

Sted: Teatret Zeppelin
Dato:
3.-6. december
Pris: 40-135 kr.
Alder: 2 til 5 år
Oplev Kim Fupz Aakesons historie om drengen fra Rødovre, der ligger helt alene i sin seng juleaften - opført af Teater Lille Hest. Drengens mor er sygeplejerske og har vagt på hospitalet, og hans far er flyttet. Imens flyver Julemanden rundt med rensdyrene for kanen og klemmer sig ned gennem skorstenene og ind gennem kældervinduerne og lægger gaver til børnene. Men i år er noget gået skævt! En  humoristisk og rørende teateroplevelse med dukker og animation.

Sikke mange klokken slår
Sikke mange klokken slår

Sted: Teatret Zeppelin
Dato:
28. november - 2. december
Pris: 40-135 kr.
Alder: 3-10 år
Oplev Louise Schouw Teaters juleforestilling "Sikke mange klokken slår" om Nissepigen Juliane, der får et brev fra selveste julemanden. En både sjov, traditionel og hyggelig julehistorie om at nyde julen i fulde drag, og en rigtig musikalsk og stemningsfuld ”opvarmer” til julen. PS: Har I billet til "Sikke mange klokken slår’" lørdag d. 1. december kl. 13, kan I komme gratis med til Teatret Zeppelins årlige julestue-arrangement. Tilmelding er dog nødvendig, da der er et begrænset antal pladser.

Julekortet
Julekortet

Sted: Glassalen i Tivoli
Dato:
24. november - 16. december
Pris: 225 kr. + gebyr på 20 kr.
Alder: Fra 5 år
I år opfører Eventyrteatret ”Julekortet” - en underholdende julemusical for hele familien af forfatteren Bo Skødebjerg og komponisten Christian Dahlberg. Forestillingen handler om direktøren for Nissepostvæsnet, Normann, og hans to børn Julius og Mandel, der vil gøre alt, hvad der står i deres magt, for at posten kommer ud til jul. Forestillingen spiller i Glassalen i Tivoli, og teaterbilletten giver også fri adgang til Jul i Tivoli!

Til verdens ende
Til verdens ende

Sted: Nørrebro Teater
Dato:
1.-22. december
Pris: 75-305 kr.
Alder: Fra 5 år
Ta’ med Mille på en fantasifuld og musikalsk rejse med kurs mod verdens ende. Mille har bestemt sig for at få svar på, hvor verdens ende ligger. Hendes bedste ven er nemlig forsvundet, og måske er han taget dertil? Derfor pakker hun kufferterne og rejser helt derud, hvor kragerne vender, peberet gror, og tiden går baglæns. Men finder Mille sin bedste ven?


Jul med dyr

Sted: Teater Hund & Co.
Dato:
21. november- 22. december
Pris: 40-135 kr.
Alder: Fra 5 år
Oplev "Jul med dyr" - en øko-thriller om Bjørn, Ulv og Egern samt store katastrofer og større hjerter.  Bjørn tager sin ønskeseddel meget alvorligt, Ulv er mest interesseret i at lære nye dansetrin fra YouTube, mens Egern vil aflyse julen og redde skoven, inden det er for sent. Men vil det mon lykkes dem at redde både julen, skoven og deres venskab?

 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

 

Fotos:
De Underjordiske af Dennis Westerberg
Anemonen
Nisselist og Troldefis af Zangenbergs Teater
God Jul Cirkeline af Thea Løvgreen
Nøddeknækkeren
Et juleeventyr af Pernille Kaalund, Greyscale Gallery
Englene i sneen af Martin Mydtskov Rønne / Meridiano Teatret
Julemandens jul af Teater Lille Hest
Sikke mange klokken slår af
Louise Schouw Teater
Julekortet

Til verdens ende af Büro Jantzen
Jul med dyr / Teater Hund & Co. af
Natascha Thiara Rydvald, grafik af Robin Hart