Er ungerne vilde med adrenalin og action? Så redder denne guide weekenden.

Klar, parat, hop!

1. Airtrix

Airtrix er en spritny og gigantisk stor klatre- og trampolinpark i Nordhavn på Østerbro. Glæd jer til både en freestyle zone, performance trampoliner, interaktive vægge og meget andet. Til de 0-4-årige er der mini-trampoliner, klatrevæg, boldhav mm. Husk: Medlemmer af Børn i byen Klubben får 20% rabat på entreen i hverdagene.

2. Xjump

Xjump beliggende i Skovlunde er den første trampolinpark på Sjælland, den største i Danmark og en af de største i Europa. Hos Xjump finder du over 250 trampoliner fordelt på forskellige baner og forlystelser. Alt i alt 5.500 kvadratmeters sund sjov for hele familien.

Helt til tops  

3. GoMonkey

GoMonkey klatrepark i Søborg er forhindringer højt oppe i træerne i forskellige sværhedsgrader. Opgaven er at komme fra træ til træ gennem forskellige udfordringer som fx en svævebane, gyngende træstave, net og meget andet. Husk: Du får rabat hos GoMonkey med Børn i byen Klubben. 

4. CampAdventure 

Camp Adventure i Haslev er Danmarks største klatrepark og bestemt turen værd.  Her finder I 10 forskellige trætopbaner i op til 25 meters højde. Banerne er bygget i trækronerne og består af fx gangbroer, svævebaner, trapezer og meget andet. Psst! Du får rabat hos CampAdventure med Børn i byen Klubben. 

5. Blocs and walls 

Hos Blocs and walls på Refshaløen kan I udover at gå på deciderede klatrehold (også for børn) købe en éndagsbillet og selv prøve kræfter med klatringen. Det giver jer mulighed for i fred og ro at bruge en dag i hallen - eller så lang tid kræfterne holder.

LÆS OGSÅ: Guide: Byens gratis oplevelser

Fart på

6. Kongelunden

I Kongelunden på Amager kan I få stillet lysten til masser af action. Shoot to Thrill tilbyder bl.a. lasergames - et sjovt og sikkert alternativ til paintball. Det er også muligt at prøve kræfter med f.eks. sumobrydning, rodeotyr, human football, bueskydning og meget mere.

7. Gokart 

Lad ungerne prøve at køre gokart. Få en prøvetime i en af byens Gokart-klubber og se, om det er noget for jer. F.eks. Københavns Gokart Bane, som er en fritids- & ungdomsklub for børn og unge med lyst til fart. Her skrues, køres, pudses, skrues lidt igen, testes - og forberedes til løb. 

8. Mountainbike 

Lej en Mountainbike og kør f.eks. en tur i smukke Hareskoven - her kan I leje cykler og følge de særlige MTB-spor. En hyggelig oplevelse for hele familien, hvor der er fart på, action og smuk natur lige foran jer. Ved Hareskoven udlejes cykler til børn fra 12 år.

9. Copenhill

Copenhill er er for legebarnet, entusiasten, eliten og alt derimellem. Her kan hele familien være aktive sammen - om det er på ski, i løbeskoene, i vandrestøvlerne eller i klatreskoene. Husk: Medlemmer af Børn i byen klubben får 10% rabat på skitid og skiudlejning hos CopenHill.

Til vands & på is

10. Nybro bådudlejning

Ifør familien redningsveste, hop i en kano eller to og sejl ud og nyd stilheden, roen og friheden på Mølleåen. Fra Nybro Båd & Kanoudlejning, som ligger smukt mellem Bagsværd Sø og Lyngby Sø kan lejes kanoer, robåde og kajakker på time - eller dagsbasis og eventuelt aftale et opsamlingssted med udlejer.

11. Copenhagen Cablepark

Copenhagen Cable Park er en overset perle for dem, som elsker friluftsliv og vandsport. Ved Amager Strand mødes seje drenge og piger på wakeboard eller vandski. Stedet lægger stor vægt på sikkerhed og tager hensyn til både børn, uøvede og øvede.

12. Østre skøjtehal

Sus afsted på isen og få røde kinder og pulsen op. Spænd skøjterne og glid ud på isen i f.eks. Østre skøjtehal på Østerbro. Her er der åbent fra september til april - og I kan leje skøjter til bare 30 kr. Tjek åbningstider lige her.

Action for de allermindste

13. Åben hal

Flere steder i byen har de "åben hal" i weekenden - prøv f.eks. Åben hal i Prismen på Amager, hvor der hver anden lørdag åbnes op for hallen med diverse legeredskaber, hvor de små frit kan lege amok i fuldt tempo. Det kræver ingen tilmelding - se mere her. 

14. KU.BE

Prøv KU.BE - et kulturhus på Frederiksberg, hvor der er bunkevis af sjove og udfordrende legefaciliteter og oplevelser for børn og deres voksne. Her er legebakke, en kæmpe rør-rutsjebane og forskellige klatreforbindelser, der forbinder husets etager - perfekt til de små actionglade poder.

15. Legelande 

De indendørs legelande er bestemt et besøg værd, hvis ungerne sukker efter at hoppe og suse rundt og brænde energi af. Her er klatretårne, trampoliner, rutsjebaner, hoppepuder og meget, meget mere. Tjek også: De 5 legelande

Fotos: Airtrix, GoMonkey, Kongelunden, Pixabay, Gitte Lotinga