Slip for den værste stress og jag - tag på ferie i julen! Det eneste, I skal blive enige om er, om I vil have hvid jul eller hvide sandstrande.

Der er mange forskellige muligheder for at flygte fra den hektiske juletid herhjemme uden at aflyse julen fuldstændigt. Børnene vil jo sikkert gerne gå all in på nisser, juletræer og julebag. Men det kan I sagtens gøre uden for landets græser - vi guider her til 5 børnevenlige juledestinationer, hvor hele familien kan nyde en stressfri jul i hyggelige omgivelser!

Tyskland: God, gammeldags julestemning

Er din familie til ægte, hyggelig julestemning, skal I ikke ret langt fra den danske grænse, før der er tysk julefest for alle pengene. I Tyskland er de eksperter i nisser, julelys og farverig oppyntning. Der er garanti for vinterklædte julemænd overalt, og mange af de klassiske traditioner med juletræsdans og hjemmebag, som I kender hjemmefra, går igen. At holde jul i Tyskland må være som at få et stort, langt, varmt julemandskram!

Hawaii: Ho-Ho-Honolulu

Har I brug for at komme noget længere væk hjemmefra, og opleve julen under varmere himmelstrøj, er det oplagt at lade juleturen gå til Hawaii. Østaten er kendt for at fejre traditionel vestlig jul, trods det eksotiske klima og den ellers meget fremmede kultur. I kan være sikre på at finde nissehueklædte hawaiianere så langt øjet rækker, julemænd på vandscootere og julelys derudaf. 

Sverige: Næsten garanti for hvid jul

Drømmer I om at opleve en ægte hvid jul, men tør I ikke at satse på, at det danske hvid-jul-barometer lader sneen falde herhjemme, kan I med fordel smutte over på den anden side af Øresund. I store dele af Sverige er der nemlig over 50% chance for hvid jul hvert år. Vil I være helt sikre, handler det om at komme så langt nord på som muligt. I kan enten leje en idyllisk bjælkehytte og fyre op for brændeovnen eller kombinere den hvide jul med en aktiv juleferie på ski og kælk. Hvadend I er til, er Sverige klar til at diske op med en uforglemmelig jul!

Australien: Julefest på sandstranden

Australien er kendt for at have mange julearrangementer i december måned, selvom den vinterlige højtid falder sammen med en af landets varmeste sommermåneder. I kan altså helt selv bestemme, om I vil besøge julemarkedet eller surfe på de høje bølger. Er det den australske julestemning, I jagter, så træk i badetøjet og nissehuerne og spil pakkeleg under parasollen eller syng med på de engelske julesalmer til den store årlige julekoncert.

New York: Jo større jo bedre

Som bekendt er alting bare lidt større "over there", og det gælder altså også juledekorationerne! Så er I til storby-hygge og farverig oppyntning og lysshow så langt øjet rækker, er New York nok den perfekte juleby for jer. Se det enorme juletræ ved Rockefeller Center og løb en tur på skøjter med hele familien eller besøg vinterlandsbyen i Bryant Park, hvor de over 170 boder kan stille jeres lækkersult og hjælpe jer med de sidste julegaveindkøb på hyggeligste vis. 

 

Glædelig jul og rigtig god tur!

 

Fotos: 1) The Cult 2) Tripster, Thinkstock 3) Visit Sweden 4) Holiday Guru 5) Time Out - Jessica Lin