Hvis din familie er vild med dansk jul, men trænger til at prøve noget nyt, kan I her finde inspiration til 5 nye steder og måder at holde jul på herhjemme. 

Jul på slottet

Julen er magisk, slotte er magiske - hvorfor ikke kombinere de to for den ultimative juleoplevelse? På Kokkedal Slot Copenhagen i Nordsjælland kan I fejre jul på fineste manér i smukke omgivelser. Både menu, pynt og stemning vil være helt i top, og der er formentligt ingen medlemmer af familien, der nogensinde vil glemme det år, I fejrede jul på slottet i bedste julekalenderstil!

Jul på godset

Midt på fine Fyn ligger Gelskov Gods, der med sine storslåede bygninger byder på de flotteste lokaler, som din familie kan flytte ind i over julen. Tilbage i 1848 skrev Peter Faber "Højt fra træets grønne top" på godset, så julestemningen burde ikke fejle noget i de historiske omgivelser. Der er desuden stor fleksibilitet i forhold til, hvor meget service, I ønsker under opholdet, så I kan skræddersy den perfekte jul for netop jeres familie. 

Jul på gården

Er I til rolige og idylliske omgivelser på landet, er Birkelygaard på Sydfyn måske det helt rette sted for jer. Det skæve, charmerende bindingsværkshus med udsigt over de bredde vidder, byder i den grad ind til julehygge og funklende julelys. Bliver julen hvid, kan I bygge flotte snemænd i den store have, og ellers kan I gå på opdagelse og se, om der mon bor en nisse et sted på den gamle gård?

Obs: Gården er optaget julen 2019, men kontakt stedet og hør om mulighederne for 2020.

Jul med nye venner

Julen er hjerternes fest, og handler først og fremmest om at give. Så hvorfor ikke give jer selv og nogle andre en uforglemmelig juleaften? Som julevenner, kan I gennem Røde Kors' samarbejde med Boblberg enten invitere en julegæst med hjem om julebordet eller selv blive inviteret ud til en julevært et sted i landet. Når I har tilmeldt jer som enten gæster eller værter og fundet årets nye juleven, er det bare at glæde jer til en hyggelig juleaften på en ny og spændende måde. Tilmeld jer lige her.

Jul i kirken

En anden slags jul i den gode sags tjeneste, finder I hos Den danske folkekirke. Har I ikke noget sted at holde jul, eller vil I bare gerne opleve en stor, fælles juleaften, hvor mange forskellige mennesker juler sammen, kan I deltage i - eller melde jer som frivillige til - en af Folkekirkens åbne juleaftener. Flere kirker over hele landet inviterer nemlig til jul med mad, drikke, gaver og hygge. Giv børnene én på opleveren og tal sammen om, hvor vigtigt det er at bekæmpe ensomhed og fattigdom med arrangementer som dette. Læs mere og tilmeld jer her

 

Glædelig jul!

 

Fotos: 1) Kokkedal Slot Copenhagen 2) Gelskov Gods 3) Birkelygaard 4) Røde Kors og Boblberg, julevenner 5) Folkekirken.dk, Gorm Olesen