Læs med her, og fyld kalenderen med fede indendørs januar-aktiviteter, så du kan hygge med ungerne inde i varmen, mens foråret kommer nærmere og nærmere - helt gratis!

En tur på biblioteket

★ Det kreative bibliotek - Cykler, cykler, cykler
Hvor: Den Sorte Diamant
Hvornår: Den 25. januar kl. 15
Hvem: Alle børn
På Den Sorte Diamant bliver kreativiteten sluppet løs, når billedkunstner Ann Louise Andersen inviterer til workshop, hvor børnene kan lave deres egne kunstværker. Denne gang er temaet cykler, og med inspiration fra gamle cykelreklamer, laves der tryk af mosgummi og maling.

★ Banko for børn
Hvor: Dyssegård Bibliotek
Hvornår: Den 28. januar kl. 15
Hvem: De 6-9-årige
Der er gaver på spil, så det handler om at være vågen! Banko på Dyssegård Bibliotek er en meget børnevenlig billedlotteri-udgave af det klassiske tallotteri, hvor billeder af kendte figurer som Pippi og Vitello skal krydses af på spillepladen, før der er gaveregn - selvfølgelig med sidegevinster til de heldiges naboer!

★ Fredagsbio
Hvor: Ordrup Bibliotek
Hvornår: Den 24. januar kl. 10
Hvem: De 2-5-årige
Thomas Winding har skrevet flere bøger om den frække hund Mester, som dine børn nu også kan få glæde af på det store lærred, når Ordrup Bibliotek bliver forvandlet til en lille fredagsbio. Hugo, der næsten ikke kan se noget og Alfons Åberg og vennerne finder også vej til lærredet, så sid klar, når lyset slukkes og weekenden skydes igang.

★ Sjov med ord
Hvor: Gentofte Hovedbibliotek
Hvornår: Løbende
Hvem: Fra 3 år
Der er et hav af forskellige Sjov med ord-events i kalenderen på Gentofte Hovedbibliotek med ordlege for børn i alle aldre. Alle aktiviteterne har et tema og en legende tilgang til sproget, så det er sjovt at lære nye bogstaver og ord. Bliv desuden inspireret til, hvordan leg og sprog kan blive en del af jeres travle hverdag.

★ Pimp dit LEGO
Hvor: Dyssegård Bibliotek
Hvornår: Den 25. januar kl. 11
Hvem: Fra 8 år
Har dine børn bygget noget sejt i LEGO, som kun vil blive endnu sejere med lidt ekstra lir? Så kig forbi Dyssegård Bibliotek og få hjælp til at sætte LED-lys i, så der kommer ild ud af munden på den farlige drage eller blinkende udrykning i toppen af brandbilen. 

En tur på museum

★ Børnenes Værksted
Hvor: Statens Museum for Kunst
Hvornår: Lør-søn kl. 10-18
Hvem: Fra 3 år
De voksne skal lige betale for at komme ind på museet, men derudover er det helt gratis for de små at finde kreativiteten frem og fremstille spændende kreationer i Børnenes Værksted, som holder åbent hver weekend. Få hjælp af de kunstuddannede huskunstnere og skab jeres egne små kunstværker!

★ Brætspil for hele familien
Hvor: Statens Museum for Kunst
Hvornår: Tirs-søn kl. 10-18, ons kl. 10-20
Hvem: De 6-10-årige
Kig forbi udstillingen Europæisk Kunst 1300-1800, hvor familiens store børn og voksne kan battle i at fortælle de bedste historier ud fra kunsten i familiespillet Match-SMK. 

★ Tegnesalen
Hvor: Statens Museum for Kunst
Hvornår: Tirs-søn kl. 10-18, ons kl. 10-20
Hvem: Hele familien
Tegnesalen finder I i museets Sal 226 i forbindelse med udstillingen Dansk og Nordisk kunst 1750-1900. Her er sat blyanter og papir frem i håb om, at de besøgende vil tegne deres personlige udgaver af rummets mange skulpturer. 

★ Drømmeskibet
Hvor: M/S Museet for Søfart
Hvornår: Tirs-søn kl. 11-17
Hvem: Hele familien
Har junior en lille sømand i maven, så tag en tur forbi Drømmeskibet, som er et 400 m2 stort legeunivers med maritimt tema. I kan udforske det store legemotorskib, synge og blive klædt ud som rigtige sømænd og besøge sømandsværkstedet, hvor I kan lave jeres helt eget drømmeskib. 

En tur i kirke

★ Tumlingemusik
Hvor: Kristkirken
Hvornår: De sidste to mandage i januar kl. 10
Hvem: De 1-4-årige
Kirken er ikke kun et højtideligt hus, hvor man skal sidde ordentligt og være stille. Til Kristkirkens tumlehold er det nemlig meningen, at sanserne skal aktiveres gennem sang og bevægelse i det smukke kirkerum. Giv den gas, og nyd efterfølgende jeres medbragte madpakke i menighedssalen. 

★ Babysalmesang
Hvor: Frederiksholm Kirke
Hvornår: Hver mandag kl. 10 og 11
Hvem: De 0-1-årige
Giv din baby en god kirkeoplevelse ved at tage til babysalmesang, hvor sanserne kommer i spil hos både børn og voksne. Der bliver sunget og lavet fagter til den store guldmedalje, og bagefter er der kaffe, the og hyggesnak for de voksne, mens de små kan tage sig en god lur oven på de mange indtryk.

★ Junior Gospel Singers
Hvor: Københavns Frikirke
Hvornår: Hver torsdag kl. 16:30
Hvem: De 9-16-årige
Alle drenge og piger mellem 9 og 16 år er velkomne, når Junior Gospel Singers mødes hver torsdag i Københavns Frikirke. Så har dit barn en indre gospelsanger, kan I jo prøve at kigge forbi.  

★ Barselslæsegruppe
Hvor: Vor Frue Kirke
Hvornår: Hver tirsdag eller torsdag kl. 10
Hvem: Forældre på barsel og deres babyer
Er du på barsel, og kunne du godt tænke dig at tale om noget andet end baby? Så tilmeld dig Vor Frue Kirkes læsegruppe for dig på barsel, og snak om de ugentlige noveller eller andre korte skønlitterære tekster af høj kvalitet. Baby er selvfølgelig velkommen!

★ Natkirke
Hvor: Vor Frelsers Kirke
Hvornår: Den 24. januar kl. 20
Hvem: Større børn og deres voksne
Giv ungerne lov til at være længe oppe, og tag forbi Vor Frelsers Kirke, hvor der er natkirke flere fredage om måneden. Denne gang er det med tegneworkshop, hvor I under kyndig vejledning fra Suzette Gemzøe, kan fordybe jer i skyggerne i det vintermørke kirkerum.

En tur på restaurant

Gratis børnebuffet på Dalle Valle
Hvor: Alle Dalle Valle-restauranter
Hvornår: Hele januar og februar 2020
Hvem: Børn til og med 12 år
Januar er grå og kedelig, men I kan nemt spice den regnvåde hverdag op med et godt måltid mad! Tag familien med på Dalle Valle, og spis junior af helt gratis. Det kræver bare fremvisning af et gyldigt Børn i byen Klubben-kort, for at 1 barn får gratis adgang til buffeten med det brede udvalg.  

En tur på indendørs legeplads

★ KU.BE
Hvor: Dirch Passers Allé 4
Hvornår: Man-fre kl. 9-21, lør kl. 10-20, søn kl. 10-15
Hvem: Hele familien
I Frederiksbergs kultur- og bevægelseshus er der sjov og leg for børn i alle aldre. Kast jer for eksempel ud i den vilde bjergbestigning på den høje klatrevæg, og rutsj ned igen, når I har nået toppen - sejt!

★ Remisen
Hvor: Blegdamsvej 132A
Hvornår: Man-fre kl. 9-12:30
Hvem: De 0-6-årige
På Remisen på Østerbro er der åben legestue for forskellige aldersgrupper på forskellige dage, så legekammeraterne I møder, er jævnaldrende med jeres egne poder. 

★ Kulturhuset Islands Brygge
Hvor: Islands Brygge 18
Hvornår: Hver onsdag kl. 13:30
Hvem: Forældre og babyer på barsel
For de allermindste er der legestue med sundhedsplejerske i Lysthuset i Kulturhuset Islands Brygge. Der er god plads til leg og tumlen, samt mulighed for at tale med andre nybagte forældre og få svar på spørgsmål af Sundhedsplejerskerne på Amagerbro. 

En tur i Børn i byen Klubben

★ Børn i byen Klubben
Hvor: Børn i byen Huset
Som medlem af Børn i byen Klubben har du mulighed for at deltage i et hav af forskellige events helt gratis. Det kunne for eksempel være VIP-lagersalg over hele landet, barselsworkshops til babyonsdag, filmpremierer og meget andet. 

 

Fotos: 1) Det Kongelige Bibliotek, Niels Hougaard 2) Statens Museum for Kunst 3) Jumpstory.dk 4) Kristkirken 5) KU.BE, Gitte Lotinga 6) Alberte Cornelius