Den 12. oktober 2018 myldrer København med oplevelses-hungrende børn til Kulturnatten - vi guider jer her til de sjove, anderledes og særlige aktiviteter på årets hyggeligste aften i byen.


Anemonen: De Smås by

Smut forbi Anemonen og gå på opdagelse i De Smås By. Et sanseunivers, hvor 120 børn og fire kunstnere har skabt deres helt egen fantasiby med 60 huse i børnestørrelser. I kan frit vandre rundt og besøge de enkelte huse, lytte til børnenes historier på høretelefoner og opleve et helt univers af fantasiplaneter. 


ZOO: Oplev dyrene by night 

Brug Kulturnatten i ZOO, hvor I kan opleve dyrene om aftenen, være med, når de fodres og selv stille sulten, når dele af ZOO bliver omdannet til en food truck-gade. I kan også tjekke de sublime sandskulpturer, prøve den nye legeplads, som vil være oplyst og meget andet. 

Tip! I uge 41+ 42 kan du som medlem af Børn i byen Klubben købe årskort + entre til ZOO, og få 20% rabat.


BLOX: Ramasjang og LEGO

Dansk Arkitektur Center (DAC) afholder sin første Kulturnat i BLOX. Her kan I møde Emil og Kåre fra Ramasjangs ’Store Nørd’, deltage i sæbeboble-workshop, flyve med droner, få en smagsprøve på deres kommende robotværksted og lege LEGO® arkitekt.


Det Kongelige Teater: Ballet på Gamle Scene

Til Kulturnatten kan I opleve Gamle Scene på Det Kongelige Teater, som står i ballettens og børnenes tegn. Glæd jer blandt andet til at spille Ballet Bingo med balletbørnene, se sminkørerne lægge vilde sminker fra balletten "Alice i Eventyrland", klæde jer ud i nogle af teatrets flotte kostumer eller selv prøve kræfter med at danse ballet.

LÆS OGSÅ - GUIDE: DET KAN I LAVE I EFTERÅRSFERIEN


Cinemateket: Den røde løber

Til Kulturnatten slår Cinemateket dørene op til en aften med filmaktiviteter for hele familien - i år på den røde løber: Posér som en filmstjerne, få lagt en glitrende eller frygtindgydende make-up, hold selv en takketale med en ægte Oscar og meget mere.


DR-Byen: Kom med bag kulisserne

Kom med bag kulisserne i DR Byen og mød værter, tilrettelæggere og alle dem, der sørger for kostumer, kulisser og rekvisitter. Læs selv en nyhedstekst op i radiostudiet, besøg en sendevogn, kom på rundvisning i det magiske koncerthus og meget mere. På børnescenen styrer Silja løjerne og du kan lære at kode med ultra:bit eller smutte forbi Bamses hus og se om han er hjemme.


Den Sorte Diamant: Barndommens univers

Besøg Den Sorte Diamant og tag på opdagelse i Den store Thomas Winding-udstilling eller prøv computerspil, som findes i bibliotekets samlinger. Få et indblik i konservering af kulisser og figurer til modelteatre og skab selv figurer fra Fyrtøjet i det kreative værksted. Oplev også livemusik og oplæsning.


Institut for Matematik: Mystik, spil & matematik

Prøv noget lidt anderledes - gå forbi Institut for Matematik - her inviteres alle indenfor til en aften med matematik, mystik, paradokser og spil. Her kan I opleve populærvidenskabelige foredrag, mysterieløb, Skakhjørnet, DNA-puslespil og Krypteringsbod. 


Nationalmuseet: Eventyrernes klub

På Nationalmuseet kan I ta' på eventyr iblandt ekspeditionsbiler, kajakker, mystiske telte, bjergbestigningsudstyr og åbne bålsteder. Nikolaj Kirk tilbereder kriblekrabledyr over åben ild i Palægården og i det åbne herreværelse kan du møde en eventyrer i chesterfield-sofaen.


Huset Kbh: Københavns spilfestival

Er ungerne vilde med spil? Så smut til spilfestival i HUSET-KBH på Kulturnatten og prøv kræfter med brætspil, arkademaskiner, biograf, virtual reality, stand-up, musik og meget, meget mere. 


KU.BE: Fællesspisning, lysinstallation & lasertag

Gå på opdagelse i KU.BEs fabelagtige og hypnotiserende lysinstallation, spis sammen ved Café Glads langborde og oplev stedets legesyge, skæve hus fra en ny vinkel gennem et spil lasertag. 


IT Universitetet: Robotter, trylleshow & games

På IT Universitetet vil der være spændende aktiviteter for både børn og voksne på Kulturnatten. Oplev den Magiske tryllekunstner Lasse Langfod med tryllerier og sjove ballondyr, forskning indenfor Games, Hacking, Robotter mm. og følg med i konkurrencen om det bedst pitchede projekt blandt ITUs studerende. 

Sådan kommer I med til Kulturnatten 12. oktober:

For at få adgang til Kulturnattens arrangementer, skal I købe et Kulturpas - det kan købes lige HER. Få også et overblik over alle aftenens arrangementer HER.

 

Fotos: Anemonen, ZOO, DAC, Det Kongelige Teater, Cinemateket - Jørgen True, DR - Ulla Voigt, Den Sorte Diamant, Pexels, Nationalmuseet - Maria Sattrup, Huset KBH, KU.BE & IT Universitetet.

Coverbillede: Astrid Maria B. Rasmussen / Sattrup & Høst