Dyst i latinske dyrenavne og OL-discipliner. Byg det undersøiske sagnland Atlantis eller lyt til historien om Odysseus' lange rejse. Årets Golden Days Festival handler om antikken, og der er masser af oplevelser at gå på opdagelse i for hele familien.

Dyst med latinske dyrenavne på Zoologisk Museum

Hvornår: 3.-19. september kl. 10:00-16:00
Hvor: Zoologisk Museum / Universitetsparken 15, 2100 København Ø

Gorilla gorilla, Torpedo torpedo, Rhyacophila tralala og Trigonopterus chewbacca. Zoologien har en direkte forbindelse til antikkens verden med latin som videnskabens fælles sprog. Alle dyr har latinske navne, og dyreriget er fuldt af pudsige, poetiske og pjankede navne. På Zoologisk Museum kan hele familien dyste i latinske navne og møde en af museets formidlere, der fremviser kranier, skind og andre genstande fra dyr med interessante latinske navne. 

OL for børn @BLOX på Bryghuspladsen

Hvornår: 4. og 11. september kl. 14:00-18:00
Hvor: BLOX / Bryghuspladsen, 1473 København K

På Bryghuspladsen står den i antikkens olypiske tegn under Golden Days. Hele familien er inviteret til de olympiske lege, hvor I kan kaste jer ud i disciplinerne fra det gamle Grækenland. Der skal kåres olympiske mestre, ofres til de græske guder, og den olympiske flamme skal tændes - alt imens omgivelserne skaber et historisk indblik i datidens og nutidens største kultur- og sportsbegivenhed.

Asterix & Obelix - Mission Kleopatra i Cinemateket

Hvornår: 5. september kl. 12:00
Hvor: Cinemateket / Gotherrsgade 55, 1123 København K

Cinemateket slår biografdørene op og viser filmen om gallerne Asterix og Obelix. De romerske legioner har besat Egypten, og dronning Kleopatra indgår et væddemål med Cæsar. Hun påstår at kunne bygge et palads på kun tre måneder, og så er der kun én mulighed - Asterix og Obelix må hjælpe. I denne version af det berømte tegneserie-univers spiller elskede franske skuespillere rollerne, mens stemmerne er danske. Og det er en af de børnefilm, der også holder for voksne. 

Byg arkitektur fra Atlantis på DAC

Hvornår: 18.-19. september kl. 11:00-16:00
Hvor: Dansk Arkitektur Center / Bryghuspladsen 10, 1473 København K

Antikkens sagnland Atlantis var et mytisk rige fra den græske mytologi, der sank i havet fra den ene dag til den anden. Atlantis var frodig og smuk og gemte på et enestående tempel, der var skabt af havguden Poseidon. Kom ind forbi DAC's Educatorium og byg arkitektur fra den forsvundne by med DAC's modelmaterialer. Slip fantasien løs, og byg, som du tror, der så ud i Atlantis. 

Odyseen - versionen fra Børneradio på Anemonen

Hvornår: 19. september kl. 14:00
Hvor: Anemonen / Suhmsgade 4, 1125 København K

Hør antikkens mest berømte road movie i børneradioversionen med rapbattles, horror og vilde slåskampe. Anemonen inviterer på radiobiograf for hele familien (måske ikke de helt små). Genfortælleren Caspar Haarløv tager publikum igennem det ultra-episke heltesagn om Odysseus' 10 år lange omvej forbi monstre, sirener, forbandelser, guder, giganter, storme, gudinder og mange andre fjender. Der spilles klip fra radioversionen med Al Agami i hovedrollen og en lang række DR-koryfæer om de græske helte og skurke. Den fulde version på 156 minutter kan høres online lige her

 

Mere Golden Days

Find flere sjove events for børnefamilier her
Se det fulde program her

 

Fotos: 1) Zoologisk Museum 2) Unsplash 3) Asterix & Obelix - Mission Kleopatra 4) Danske Arkitektur Center 5) Public domain, billedbehandling: Caspar Haarløv