I en hektisk hverdag kan det være skønt med et lille afbræk, hvor man kommer ud i naturen, mærker sig selv og roen. Men det er bare ikke altid, der er mulighed for at tage en uge eller en hel weekend afsted. Her er glamping den perfekte mulighed for et mini get-away.

Glamping er et sammentræk af ordene glamour og camping. Og det er egentligt et meget præcist og dækkende ord. Idéen er kort sagt, at man får tildelt et luksustelt, der allerede er slået op ved ankomst. Teltet er udstyret med kvalitetssenge med bløde madrasser, store lækre dyner og alt hvad man har brug for, når man skal leve i luksus en nat i naturen.

ANNONCE/INVITERET

Vi er kørt til GoGlamping på Sonnerupgaard Gods i Hvalsø. Køreturen fra København må siges at være meget overskuelig - ca. 25 minutter på motorvej, og herefter 20 minutter på små hyggelige landeveje, der går gennem det smukke landskab med gamle skæve bondehuse og Morten Korch-agtige lilleputbyer. Turen er faktisk en lille oplevelse i sig selv. 

Vores telt er hvidt, stort og rummeligt, og ligger midt i skoven. Højt placeret på en bakketop med udsigt til gule bølgende sennepsmarker. En koncert af fuglestemmer byder os velkommen derude mellem granner og bøg i alt det grønne med højt til himlen og et strålende solskinsvejr.

Min mand får hurtigt tændt op i bålet, og der ligger både brænde og optændingsblokke klar, så vi ikke selv skal tænke på de slags. Bålpladsen er decideret smuk. Den er afgrænset med en fin stenkant, og der er sat et tre-ben op, som grillristen kan stå på. Der er altså rig mulighed for at grille og bruge alt det lækre køkkenudstyr af massivt smedejern, der står klar til brug. Så kan der både koges kaffe og bages pandekager over bål.

Selve pladsen, vi camperer på, har et smukt lag af træflis, så der ikke bliver pløret eller smattet, hvis vi skulle være så uheldige at løbe ind i en regnbyge. Herudover er træets struktur og farve virkelig smuk.

Vi starter med at bage snobrød, som vi har lavet dej til hjemmefra, og ungerne får varm kakao, mens vi voksne drikker kaffe. Der er en helt særlig og skøn ro her ude i skoven, og vi føler os hjemme lige med det samme. Efter vores lille eftermiddagssnack tager jeg en lur under åben himmel med min datter. Vi ligger på et af de lækre store tæpper, som teltet er så rigeligt udstyret med, sammen med et imponerende udvalg af bløde puder. Vi ligger bare der og lytter til fuglene og mærker skovens friske dufte blande sig med den behagelige knitren fra bålet i baggrunden. Min mand og søn har lagt sig ind i hver deres store magelige seng i teltet, og jeg kan høre min mand lyde meget tilfreds, som han ligger der i sin bløde hvide dyne. 

Man skal selv medbringe aftensmad til turen. Morgenmaden har GoGlamping sørget for. Til aftensmad har vi valgt at gå all in på luksus, og har i en køletaske medbragt blinis, stenbidderrogn, creme fraishe og løg, så vi kan få den skønne russiske servering som forret. Vi har selvfølgelig også hvidvin i køletasken. Den går i smukt samspil med den salte stenbidderrogn og creme fraichens fedme. Min mand griller derefter oksetournedos, majskolber og røde snackpebre. De sidste kommer på grillen som de første, da de så kan blive smidt i en skøn marinade, jeg har lavet hjemmefra. Der kan de trække smag, mens de andre ingredienser hygger sig på grillen. Vi drikker en fantastisk spansk rødvin til, mens aftenen så småt samler sig om os.

Efter maden sætter vi os omkring bålet med spil og bøger, og nyder den smukke udsigt i den lyse sommernat. Vi rister skumfiduser og føler, at vi er en million kilometer væk hjemmefra.

Normalt kan man synes, det er helt trist, når man skal i seng efter en lang og skøn dag, man bare ikke vil have skal slutte. Men tanken om de luksussenge, der venter os i det store telt, gør at vi næsten falder over hinanden for at komme hurtigt i seng. Teltet er ikke opvarmet, så vi vil rigtig gerne hurtigt ned under dynerne. Dynerne er så store og varme, at man kan nøjes med at sove i en t-shirt.

Vi sover helt vidunderligt midt i skovens dybe og stille ro. Efter en rolig søvn vågner til ved at mærke solen, der varmer teltet behageligt op, mens fuglene fløjter lige så fint på den anden side af teltdugen. Jeg lægger mærke til, hvordan skyggerne af skovens blade kaster et smukt og levende mønster på teltets hvide dug - jeg kunne blive liggende her for evigt! Men efterhånden som børnene vågner bliver det tid til morgenmad.

Min mand tænder bålet igen, og laver kaffe og rister boller, vi har med hjemmefra. GoGlamping har placeret en køletaske i teltet, og her finder vi økologisk yoghurt og to modne honningmeloner, jeg skærer ud i saftige både. Herudover har de fyldt en glaskrukke med hjemmelavet granola. Hold nu op, hvor kaffen og morgenmaden smager fantastisk derude midt i skoven. Her har morgenstund virkelig guld i mund.

På vej tilbage til København har vi en følelse af at have været på en decideret ferie. Det giver ikke mening, da det bare har været en enkel nat, men det minder os om, at det ikke altid handler om, hvor langt man rejser væk eller hvor længe. Det handler om atmosfæren. Og ude i skoven, omgivet af naturen på den ene side, og al den komfort og luksus på den anden, skaber bare de mest optimale betingelser. Vi føler os genopladte på rekordtid.

Glamping kan klart anbefales - især til de mennesker, der synes, at en normal telttur er lidt for primitiv. Her er det i stedet følelsen af luksushotel i de dejligste organiske omgivelser. Det er som sagt glamour, der møder camping. Og sikke et møde!

Vil du vide mere?

Læs mere om GoGlamping ved Hvalsø her.

Tip! Kun 15 minutters kørsel fra Hvalsø ligger Avnsø, der er en badesø i smukke omgivelser. Oplagt til en badetur på varme dage eller bare en gåtur rundt om søen.