Lene Kaaberbøl
Den 14. september er der premiere på teaterforestillingen Vildheks på Østre Gasværk Teater. Forfatter Lene Kaaberbøl, skuespillerinde Thit Aaberg og teaterleder Pia Jette Hansen er mødt op på Frederiksberg Hovedbibliotek for at løfte lidt af sløret for den storslåede forestilling.

Vi ankommer til Frederiksberg Hovedbibliotek en lørdag formiddag i starten af september. Der er opsat en scene midt inde i biblioteket. Små børn leger rundt omkring scenen, men blandt publikum sidder spændte piger og drenge i alderen omkring 12 år. En pige sidder og bladrer i sit medbragte eksemplar af bogen, ”Vildheks”.

På scenen dukker Pia Jette Hansen op, som er teaterleder for Østre Gasværk Teater. Med sig har hun Thit Aaberg, som har hovedrollen som Clara i teatrets kommende forestilling Vildheks og selvfølgelig skaberen af fortællingen, Lene Kaaberbøl. De er kommet for at fortælle om forestillingen, der får premiere den 14. september 2017.

VildheksBedste venner i hovedrollerne

Thit lever sig så meget ind i rollen som Clara, at hun omtaler sig selv i jeg-form, når hun snakker om hvad Clara kommer ud for i forestillingen.

Pia Jette Hansen fortæller, at de på ingen måde var i tvivl om valget af Thit til rollen som Clara. Endnu tydeligere blev det, da Thit fortæller, at Clara og Oscar, som er bedste venner i forestillingen, også er bedste venner i virkeligheden. Det stod derfor helt klart for Pia Jette Hansen og Lene Kaaberbøl, at det var Thit Aabjerg og Laurids Skovgaard Andersen, der skulle have hovedrollerne i den populære teaterforestilling.

Det er ikke det første samarbejde de to kvinder har sammen. Det var nemlig også på Østre Gasværk Teater, Skammerens Datter fik nyt liv fra bog til teaterstykke.

LÆS OGSÅ: Guide: Efterårets teaterforestillinger for børn

VildheksStorslået musik og virtual reality

Vi får en smagsprøve på den musik, der venter os i forestillingen, og man kan godt forstå, at det er en stolt teaterleder. Alle børn er helt stille, synger lidt med, og er tydeligvis vilde med det, de hører. Faktisk sammenligner Pia Jette Hansen underlægningsmusikken med den, der bruges i Ringenes Herre, så der er helt sikkert noget at glæde sig til. Det er komponisten fra det populære Hitman-spil, der har komponeret musikken. ”Det er den, der gør, synes jeg, hele forestillingen”, fortæller teaterlederen.

For at gøre teateroplevelsen total bliver det muligt at prøve virtual reality, hvor man har mulighed for at prøve at være Clara i ca. tre minutter. Oplevelsen hedder ”Vildvejen”, og kan også prøves uafhængigt af forestillingen. Billetter kan købes for 75 kr. før eller efter forestillingen.

En forestilling for de største børn

Lene Kaaberbøl udgav sin første bog som bare 15-årig. Hun fortæller, hvordan hun altid har været fascineret af dyr. ”Når man snakker med dyr, handler det om at se dem øjnene”, fortæller hun. Det er også gennem hendes fascination af dyr, at Vildheks er blevet til. Hun er nemlig blevet inspireret af fortællingen Doktor Dyregod. Dog er forestillingen ikke egnet for små børn: ”Dyr er søde, men de er ikke kun søde, det er ikke en Peter Plys fortælling, det her”, bliver det fastslået. Vildheks henvender sig til de større børn over 9 år. 

Det praktiske

Forestillinger:
Torsdag kl. 11.00
Fredag kl. 19.00
Lørdag og søndag kl. 14.00 og kl. 19.00
Aldersgruppe: For børn over 9 år
Pris: 100-425 kr.
Gratis parkering to timer før forestillingen
Se mere om forestillingen HER

Fotos: Alberte Cornelius

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.