Forår Kongens HaveForåret bugner af gratis oplevelser for hele familien. Vi guider jer til de allerbedste lige her!

Søndagsklatring for alle

Den 27. maj kl. 12-15 kan I komme til søndagsklatring i Sydhavnen. Klatrevæggen på kirketårnet (Louis Pios Gade 8) åbner for alle, der har mod på at se Sydhavnen lidt fra oven. Rare, frivillige klatreinstruktører vil stå klar til at guide børn og voksne op ad den 15,6 meter høje væg. Det er gratis, og der er udstyr til låns, der passer de fleste.

Kør på Amagerbanen

Hver anden søndag kan hele familien komme og prøve den historiske Amagerbane! Der er både almindelige skinnecykler og børneskinnecykler, men I kan også prøve en helt ægte pumpedresine! For at være med, skal man blot troppe op på hjørnet mellem Uplandsgade og Laplandsgad. Det er gratis at prøve, men der modtages meget gerne donationer på mobilepay (det er en frivillig organisation, som kun overlever gennem frivillige donationer).

LÆS OGSÅ: BYENS 10 BEDSTE ISBARER

Interaktiv udstilling i DGI-byenPå tur med far

Oplev tegninger fra Ramasjang-serien "På tur med far" i DGI-byen! Fra den 16. april 2018 og tre måneder frem kan I opleve den 7-årige Iris' tegninger i en gratis, interaktiv udstilling. Her kan I udforske universet omkring Iris, Laurits og Pappabilen – og naturligvis også selv få lov til at tegne. Herefter fortsætter udstillingen som en vandreudstilling, som forhåbentlig kan inspirere børn til at tegne endnu mere. ’"På tur med far "vises hver onsdag kl. 17.30 på DR Ramasjang.

Cykellegestue på Trafiklegepladsen

Forår er den bedste tid på året til at lære at cykle - og derfor tilbyder Trafiklegepladsen nu cykellegestue. Legestuen består af holdundervisning på løbecykler for de mindste børn sammen med en forælder, bedsteforælder eller en anden voksen, som de er trygge ved. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

2200 Børn & Musik - Børnemusikfestival på Nørrebro

Ta' hele familien med til Nørrebros mest rytmiske børnemusikfestival: 2200 Børn & Musik den 17.-20 maj. Festivalen er åben for alle og henvender sig primært til børn i alderen 3-9 år. Lørdag og søndag vil der foruden musik også være loppemarked og madboder. Bemærk at festivalen de to første dage afholdes på Den bemandede Legeplads H.T. Øst, lørdag i Thorsparken og søndag på Krakas Plads.

Gratis fælles træning i det fri

Fit Family For Free er for alle, der har lyst til at træne gratis med sit barn, familie, venner eller mødregruppe. Her mødes man hver torsdag og træner sammen - i alt slags vejr, så tjek vejrudsigten inden du smutter hjemmefra. Hold øje med info om tid og sted fra gang til gang på Fit Family For Frees Facebook-side.

Friday Night SkateRulleskøjter

Den 27. april skyder Friday Night Skate en ny sæson i gang! Friday Night Skate foregår i København hver anden fredag i løbet af perioden april til september måned. Alle kan deltage. Det er gratis og kræver ingen tilmelding.

Fortovsfest på Enghave Plads

Den 26. maj kl. 10-22 er der hyggelig fortovsfest på Enghave Plads! Fra kl. 10-14 er der aktiviteter og underholdning for de mindste. Her vil Trolle og Tormod komme og gi' den gas for børnene, og fra kl. 10.30 til 13.30 er der børnefodboldturnering (kræver tilmelding). Derudover vil der være loppemarked, skaterkonkurrence (14-18), fortovsbold og fra kl. 18 vil der være live musik fra 5 scener.

Brunch og ballet

Den 2. juni kan børn og voskne læne sig tilbage i Gamle Scenes røde plyssæder og opleve danserne fra Den Kongelige Ballets kompagni til åben morgentræning. Der er gratis adgang, så I behøver blot at møde op - men kom i god tid, hvis I vil sikre jer en plads!

Gratis Joey Moe koncert

Den 17. juni vender Joey Moe tilbage til Bakken og giver et BRAG af en koncert - og det er helt GRATIS. Der er garanti for en festlig oplevelse i de smukke omgivelser, så tag familie og venner under armen og få en uforglemmelig dag i verdens ældste forlystelsespark.

 

 

Fotos: 1. Gårdhavernes dag, Københavns Kommune 2. På tur med far 3. Rulleskøjter, Pixabay.com

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.