Er I begyndt at tænke konfirmationstanker? Hvor skal festen holdes, og hvordan skal det hele se ud? Læs om Floras konfirmation lige her, og lad jer inspirere af alt fra location til valget af service og pynt.

Drømmen
For mere end 3 år siden begyndte vi at drømme om konfirmationsfesten. Vi drømte om en afslappet fest i naturen med smuk bordækning, men alligevel med hyggelig og loose stemning. Knap 1 år inden begyndte vi for alvor at gå i planlægningsmode.

Location
Vi var meget i tvivl om, hvor vi skulle holde konfirmationen. Vi ville gerne have, at folk skulle kunne blive hængende, så vi også kunne have en aftenfest, hvor vi slap formerne og kom væk fra bordene. Vi kunne også godt tænke os, at folk kunne bevæge sig rundt. At børn ikke skulle være bænket til et lokale, hvor der ikke var mulighed for at gå ud og hygge udenfor og få noget luft. 
 
 
Vi var igennem alle mulige slags festlokaler og restauranter, som i første omgang var det nemmeste valg, fordi de jo så kunne stå for alt det praktiske, og vi bare møde op. Men det lykkedes os ikke at finde et sted, vi synes havde den afslappethed, som vi gerne ville have at festen skulle have. 
 
Fælles konfi i sommerhus
Efter alle mulige scenarier tænkte vi på et telt, vi kunne placere et rart sted. Floras kusine skulle konfirmeres samme dag, og de har et skønt sommerhus og havde samme tanker som os. Derfor besluttede vi os at holde en fælles konfirmatsionfest, der gerne skulle føles som en stor afslappet familiefest. 
 
Midt i planlægningen fandt vi ud af, at det med telt var en udfordring, fordi grunden ligger ud til havet, og det blæser meget. Heldigvis tilbød naboen til min onkels sommerhus, at vi kunne rydde hans hus og holde festen hos ham -  så sådan blev det. Nu var udfordringen bare, at vi ikke havde meget plads. 70 mennesker i en dagligstue.
 
Service og borde
Vi ville gerne have en smuk fest med pynt og opdækning i naturlige materialer, som passede til strand og natur, hvor vi holdte festen. Samtidig måtte bordene ikke fylde så meget, for vi havde meget lidt plads at gøre godt med. 
 
Løsningen blev plankeborde og bænke fra Norbord. Smukke træborde og bænke, som ikke fylder meget i bredden - optimal udnyttelse! Vi kunne lige præcis få plads til de 70 mennesker. Flora tegnede rummet op i Algebra, sjovt at inddrage hende og brug af matematik til at udregne pladsen.

Nordbord
Servicen skulle være smukt og elegant, men samtidig afslappet og farverigt, så det passede til en pige-konfirmation. Efter længere tids research i service, hvor vi synes det meste var ret kedeligt og gammedags, fandt vi A Table Story, der har de smukkeste stel, bestik og glas. Flora var vildt begejstret - rent pigeunivers, og vi valgte sammen guld bestik, hvide riflede tallerker, glas i rosa farver og smukke krystal glas. 

Til snacks og velkomstdrinks valgte vi lilla, sjove glas på stilk i mange forskellige former og krystal glas. En super lækker kombi og så smukt ude i naturen.
 
A table story
Blomster 
Udover service har A Table Story også en florist, der kan lave alle buketter til bordene. Deres florist Katrine er vildt sød og snakkede med os om den stil, vi gerne ville have, og så kom hun med forslag og sendte billeder af blomster. Vi blev enige om vilde markblomster og et naturligt look. Flora fik også en smuk krans til hovedet, som gav hende det yndigste pige-konfi look. Det var prikken over i'et! 

 
 
Vi valgte følgende service fra A Table Story:
Bestik
Velkomst-glas: mix af denne og denne
Vaser
 
 
Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.