Er du far og på barsel? Byen lokker med bunkevis af oplevelser, som du og din baby kan styre barnevognen mod. Vi guider til de bedste af slagsen lige her og også, hvad du kan læse og lytte til, når baby sover.

Biblioteket er også for babyer

Biblioteket og babyer er en god kombination. Her kan I helt gratis kigge i babys første papbog, lege løs i de indrettede børneområder, tage en rolig stund og snuppe en tør ble ved puslepladsen. Her afholdes også tit events for byens mindste borgere. 

Tjek: De 5 hyggelige biblioteker og 10 gode grunde til at bruge din barsel på biblioteket.

Den første tur på legeplads

Er din baby ved at være stor nok til sit første legepladsbesøg? Så er det bare på med solhatten og afsted til legepladser med blødt underlag og ro. I kan med fordel sætte kurs mod legepladser med babygynger - tjek: Alle byens babygynger.

Tjek også: De 6 småbørnslegepladser og Alle byens legepladser med toilet.

Plask i det varme bassin

Rul mod den lokale svømmehal og sænk dig og baby ned i det lune babybassin. Man får ekstra meget nærhed med sin baby i vandet, og som en bonus, så sover babyer tit en god lang lur efter en tur i svømmehallen. Husk, du får 20% rabat på entreen i Vandkulturhuset i DGI-byen med Børn i byen Klubben.

Tjek: De 5 varmvandsbassiner til babysvømning 

Ta' i biffen med din baby 

Smut i babybio med din baby og se en god film. Her er lyden i salen dæmpet en smule, og der er skruet lidt op for lyset, så baby kan komme med ind i salen. Hvis dit barn sover i barnevognen, kan personalet give besked, hvis baby vågner. Der er pusleborde på toiletterne, og mikroovn til opvarmning af flasker.
Husk, du får rabat på babybio hos Empire Bio og Big Bio Nordhavn med Børn i byen Klubben.

Tjek: 5 biografer med babybio 

Kaffe, imens baby (måske) sover

Når baby sover trygt i barnevognen, så tag et lille hvil på en cafe og snup en god kop kaffe i dit eget tempo, inden den lille vågner igen, og det er tid til at komme videre ud i byen mod nye oplevelser.

Tjek: De 5 cafeer med udsyn til barnevognen og De 5 cafeer med kaffeluger , hvis baby sover bedst rullende. 

Lad dit barn komme tæt på dyrene

Lad dit lille barn komme tæt på de sødeste dyr og giv det en stor oplevelse. Det kan være fascinerende at observere dyrene, og måske tage mod til at klappe dem. På flere bemandede legepladser kan I mødre de sødeste, bløde dyr.

Prøv en tur i Zoo eller tjek: De 5 med dyr

Byens legestuer og barselshuse 

Mange steder i byen afholdes der ugentlige legestuer for fædre og deres babyer.  Farforlivet.dk står bag flere aktiviteter for fædre på barsel, se mere her.
Find bl.a. Fars Legestue på: Frederiksberg, Amager og Nørrebro. Apa afholder også mange hold for far og baby.

Tjek også byens barselshuse, der byder på rytmik, cafeer og babyvenlige legeområder: De 5 barselshuse

På bar med baby

BRUSBAR på Nørrebro vil de gerne samle nye forældre til hyggeligt samvær, når de inviterer til BarselsBar hver tirsdag. Her kan du møde andre forældre og deres babyer samtidig med, at du nyder lidt koldt at drikke og bliver tanket socialt op. Der er 10% rabat, hvis du medbringer en baby.

 

Ud i naturen 

Lad din baby opleve naturen på tæt hold. Gå en tur i skoven med barnevognen, tril igennem byens dejlige parker eller tag en tur mod stranden og kig på vandet. Din baby vil elske at kigge på blomster, blade, træer og mærke vinden. 

Tjek: De 5 hemmelige haver  og De 5 grønne oaser 

Træn med din baby

Savner du at dyrke motion under din barsel? Flere steder, har du muligheden for at tage din baby med til træning. Her er der plads og ro til, at den lille suser rundt, imens du får pulsen op og styrket dine muskler.

Tjek fx: Cramers Studie - far-barn-træning

Podcasts og bøger om at være far 

Podcasts:

Farmænd
Jasper Ritz og David Mandel fortæller hver uge om, hvordan de oplever at være far på godt og ondt på en sjov og afslappet måde, og så har de tit et kendt gæst i studiet, som deler deres oplevelse af at være blevet far. 

Fårking far
Hvornår er man en god far og hvad er en god far overhovedet? På jagt efter indsigt, inspiration og godt selskab har Mattias Hundebøll sat en række markante mænd i stævne til en snak om at være far. 

The Far Side 
Er du nysgerrig på, hvad mænd tænker om forældrerollen og det at være far? Så skulle du prøve at lytte til podcasten The Far Side, hvor de to aarhusianske førstegangsfædre på humoristisk og ærlig vis deler ud af erfaringerne som far.

Bøger: 

Hvad enhver far bør vide af Thomas Skov
Thomas Skov guider til alt, hvad man skal vide som nybagt far. Forvent ikke den gyldne metode til at få babyen til at sove, eller hvordan du opdrager den næste Michael Laudrup. For der findes – desværre – ingen startmanual til at blive en god far.  

Fædre af Aiden Soei
Forfatteren Aydın Soei reflekterer over faderskabet på godt og ondt gennem fem forskellige beretninger om faderrollen, der uden tvivl vil få dig til at reflektere over, hvad du selv er vokset op med, og hvad du tager med dig videre (eller ikke gør).

Barnevognshaiku af Rasmus Nikolajsen
Barnevognshaiku er haikudigte skrevet, mens Rasmus Nikolajsen gik barnevognsture med sin datter. Smukke, enkle digte om det allerstørste: et nyt liv, set gennem de helt nære sansninger fra barnevognsturen.

På barsel med Børn i byen Klubben

Bliv medlem af Børn i byen Klubben og få: 

Lækker velkomstgave
Du kan vælge en fin velkomstgave, når du prøver Børn i byen Klubben. Måske en body til baby, et minicruise eller sengetøj? 

Rabat 
Få rabat på +200 oplevelser - alt fra Zoo og Tivoli til cafeer og shopping.

Gratis events
Du inviteres til gratis babyevents hver uge - alt fra rytmik og zoneterapi til førstehjælp og foredrag.

Kom med i Børn i byen Klubben i dag.

 

Fotos: 1) Hege Lindeberg 2) DGI - Vandkulturhuset 3) Anders Hviid  4) Alberte Cornelius 5) Canva 6) Canva 7) Alberte Cornelius