Peter Pan
Folketeatrets nye fortolkning af Peter Pan, som i sin form var såvel poetisk og meget, meget fin såvel som lettere sadistisk og morbid, havde premiere torsdag den 12. oktober. Børn i byen var blandt publikum.

Alene at se den tidligere Strisser fra Samsø, Lars Bom, gennemføre en hel børneforestilling i et par højhælede og over knee boots i rød lak, der var Julia Roberts i Pretty Woman værdig, var egentlig nok for mig. Men det skulle vise sig, at forestillingen i hele sin nyfortolkning bød på flere både gode og uventede overraskelser.

FolketeatretMagisk nyfortolkning

Tiger Lily var ikke just nogen bly Disney-viol, scenen flød med på sadistisk vis afrevne bamsehoveder, Fru Darling kunne læse sine børns tanker, Nana var slet ikke nogen hund, Klos klo var slet ikke den slags klo, som ……  og jeg kunne blive ved.

LÆS OGSÅ: Efterårets biograffilm for børn

Men lige meget, hvor meget du piller ved Peter Pan, forestiller jeg mig, at det er svært at ødelægge historiens magi. I Folketeatrets tilfælde har man efter min mening gjort det stik modsatte: Forestillingen er i den grad blevet hævet til et nyt niveau for i hvert fald det voksne publikum, som roligt kan se den, selvom de kender historien til hudløshed. Og børnene? Ja, min seks-årige medanmelder sad i hvert fald ikke stille længe ad gangen, men kastede sig rundt i sædet (og over på mit skød) i skrækblandet fryd og strålede nærmest af eufori, da hele salen længe og vedholdende klappede taget halvt ned i forsøget på at vække den døende Klokkeblomst.

Lidt flad flyvning

Når alt det ovenstående nu var så godt, hvorfor så kun 4 ud af 5 stjerner? En ganske væsentlig del af magien i historien om Peter Pan ligger efter min mening i flyvningen. Anden stjerne til højre og så ligeud til det bliver daggry - den rejse er da noget helt særligt. Men flyvescenerne i Folketeatrets opsætning var få og for at være helt ærligt ikke specielt imponerende. Nu er jeg muligvis farvet af at have set såvel Aarhus Teaters flyvestærke udgave i 2003 og en helt vild London-udgave i O2 Arena i 2009, men flyvningen i Folketeatrets udgave skuffede helt ærligt i hvert fald mine voksne øjne. 4 stjerner må det blive - men også en varm anbefaling herfra! 

Fire ud af fem stjerner: 
Folketeatret, Nørregade 39, 1165 Kbh K
Spilleperiode: 12. okt. - 3. dec. 2017
Varighed: 2 timer og 20 min. inkl. pause
Aldersgruppe: Fra 6 år

Fotos: Gudmund Thai

TIP! Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.