Der findes ikke noget mere hyggeligt end en god gammeldags skovtur med hele familien under den ene arm, og en godt pakket madkurv under den anden. På Bakken har de gjort det nemt for os, da de tilbereder og pakker maden, så vi bare skal møde op på Restaurant Den Hvide Hest og hente herlighederne.

Vi sætter os i en lysning i skoven, og nyder alt det grønne omkring os - krydret med fuglesang og duften af sommer. 

Flere af Bakkens restauranter tilbyder denne picnic-service, men vi har valgt Den Hvide Hest, da kurvens indhold falder lige i vores smag. Her er både lufttørret skinke, chorizopølse, marineret unghanebryst, fransk kartoffelsalat og lækre frikadeller og meget andet lækkert.Børnene kaster sig som glubske ulve over maden, og vi kan i den anledning høre skovens dybe stille ro, bortset fra små pip og suk om, hvor godt det smager. Vi voksne har medbragt vores egen vin, men denne kan også tilkøbes, hvis man har mere lyst til det.

Vi nyder vinen og maden, og især vesterhavsosten går fint i spænd med vores liflige hvidvin. Der er rigelige mængder mad, og vi kan næsten ikke mere, da vi kommer til kagen og frugten. Sidstnævnte består af søde jordbær og saftig vandmelon i skiver. 

Efter den lækre middag lægger vi os og blunder under træerne på vores medbragte tæppe, mens vi suger sommerens stemninger til os. Udefra ser det sikkert fredeligt ud, men vi ved bedre. Vi er nemlig i fuld gang med at samle energi til de næste hæsblæsende timer i Bakkens forlystelsespark med fire kampklar børn!

Og selvom det går vildt for sig, føles det alligevel mindre kaotisk på Bakken, end i så mange andre forlystelsesparker. Der er nemlig noget særligt over Bakken om sommeren. Det er ikke bare en have, men en vaskeægte kæmpe skov, der omgiver en. Og det kan altså mærkes, at naturen er så tæt på. Ikke fordi her ikke er gang i den og fyldt med henrykte hvinende unger, men naturens tilstedeværelse gør bare Bakken til en mere organisk og skøn oplevelse her i årets venlige og milde måneder.

Det skal også nævnes, at Bakken har godt styr på at håndtere gæsterne, og her er rigeligt med plads og afstand i disse Covid-19 tider. Herudover er der opstillet adskillige spritstationer, så alle kan føle sig sikre. 

Vi har den skønneste søndag med alle sanser tilfredsstillet, og min mand og jeg taler om, at en god gammeldags skovtur aldrig går af mode - og slet ikke her på Bakken, der jo er verdens ældste eksisterende forlystelsespark. Samtidig er maden tilberedt med et moderne middelhavspift, der vidner om at Bakken forstår både tradition og fornyelse.


Som en afslutning vil jeg lige nævne, at børnene blev så mætte, at de ikke en eneste gang tiggede om slik eller pølser. På den led blev dette den fredeligste Bakken-tur for vores lille familie. Og så sparede vi også aftensmaden, da vi umuligt kunne spise al maden og dermed havde til lidt ekstra godt samme aften.


Fotos: Caroline Meldgaard