Tag på et juleeventyr - snup en togtur til Malmø. Her venter et væld af julemarkeder, julehygge og en helt særlig stemning. Vi guider jer afsted til Malmøs magiske børneoplevelser lige her.

Artiklen er bragt i samarbejde med DSB

Besøg byens hyggelige julemarkeder

Foto: Fredrik Johansson / Malmö Stad

Gustav Adolfs Torg

Gå forbi hyggelige Gustav Adolfs Torg. Her kan I kigge på de fristende boder med økologi, lokale specialiteter, genbrug og vintage, imens I nyder den fint pyntede plads.  

Hvornår? 24.-27. november, 1.-4- december, 8.-11. december, 15.-18. december 2022

Mit Möllan

Gå ikke glip af julemarkedet Mitt Möllan i hjertet af Malmø, som fylder boderne med sager i høj kvalitet. Markedet er meget familievenligt og et stort must.

Hvornår? 10.-11. december 2022

Foto: Werner nystrand / Malmö Stad

Julemarked på Katrinetorp

Julemarkedet på Katrinetorp Landeri, som ligger i udkanten af byen, er et af de største julemarkeder i Malmø. Her er smukke omgivelser, hyggelige boder, lækker mad, musik og julestemning.

Hvornår? 2.-4- december 2022

Bondens eget marked

Er I til økologiske og lokalproducerede varer? Så smut forbi Bondens eget marked på Drottningtorget, som I finder bare en gåtur fra hovedstationen i Malmø. 

Hvornår? 10. december 2022

Julemarked i Malmø Saluhall

Malmø Saluhall er en madhal, der minder meget om Torvehallerne i København. Her holdes julemarked, hvor I kan smage et væld af lækre sager.

Hvornår? 10. december 2022

Foto: Jens Nordstrom - Malmö Stadt

Stå på skøjter i magiske Folkets Park

Folkets Park i Malmø inviterer hvert år til gratis juleoplevelser for hele familien med temaet Vinterdröm. Her vil være smuk og stemningsfuld udsmykning og julelys, og så åbner skøjtebanen igen i år, hvor det er muligt at låne skøjter ganske gratis. Gå også forbi parkens legepladser og cafeer, som vil hitte hos børnene. Hold øje med programmet i parken her.

Hvornår? 27. november - 26. februar

Familievenlige cafeer og spisesteder

Foto: Canva

Slottsradgarden Cafe

I den smukke Slottsparken finder i Slottsradgarden Cafe, som ligger i dejlige omgivelser. Her kan I nyde kage og varme drikke, eller gå ombord i en omgang svenske, klassiske kødboller.

Konditori Hollandia

Går I efter fika (kaffe og kage i Sverige)? Så skal I forbi Konditori Hollandia - en af de ældste cafeer i Malmø. På konditoriet kan I vælge mellem et væld af smukke kager.

Ribersborgs Kallbadhus

Besøg badehuset Ribersborg Kalbadhus, som også har en hyggelig restaurant. Her serveres lækker aftensmad til hele familien, som I kan spise med fænomenal udsigt. Obs! Særlige åbningstider i december.

Prøv en Luciabolle

Foto: Canva

Flere steder i Malmøs cafeer og bagerier kan I finde de særlige, svenske luciaboller - også kaldet lussekatter. De er bagt med safran, og pyntet med rosiner og smager vidunderligt. 

Cafeen i Funnys Äventyr

I det indendørs legeland Funnys Äventyr kan I lege løs hos Alfons Åberg, Mumi og Findus og Peddersen. Efterfølgende kan I spise i stedets cafe, som byder på lækre kager og hyggelig stemning. 

Sankt Markus' Vinkælder

På Sankt Markus’ Vinkælder spiser I i lyset af fakler og levende lys i ægte borgstemning.  Julebuffeten her er fantastisk med et kæmpe udvalg af svenske juledelikatesser.

Foto: DSB

Smut til Malmø på 39 minutter

Togturen tager kun 39 minutter fra København H. Malmø station ligger centralt i byen - tæt på byens børneoplevelser.

Det er grønnere at tage toget fremfor bilen, og turen giver masser af nærvær sammen med ungerne.

Med en Øresund Familiebillet kan I rejse to eller flere sammen, dog behøver i ikke at være en familie. Billetten gælder op til 5 personer, men max 2 voksne.

Rejser du fra hovedstadsområdet, kan du købe billetten i en DSB billetautomat eller i 7-Eleven på stationen.

Når du rejser til Sydsverige fra et andet sted i Danmark end hovedstadsområdet, kan du købe din billet i DSB Netbutik Udland.

Planlæg din rejse lige her.