I efterårsferien kan hele familien blive fortryllet af japansk anime i Cinemateket! Oplev en håndfuld af de bedste, nyere japanske animationsfilm, deltag i tegneworkshop, besøg Børnebiffen og spis jer mætte i lækker brunch.

ANNONCE

Japansk anime

De fleste forbinder nok japansk animation med den verdensberømte filminstruktør Hayao Miyazaki og filmselskabet Studio Ghibli, der står bag klassikere som "Min nabo Totoro" og "Chihiro og heksene". Men anime-genren har meget mere at byde på, og i disse år oplever en række andre instruktører faktisk internationale gennembrud. Der kan spores en tydelig inspiration fra Studio Ghiblis film, men både den visuelle stil og historiefortællingen kan bestragtes som nybrud.

Your name Brevet til momo
I efterårsferien viser Cinemateket bl.a. filmen Your Name, hvor I vil opleve en fotografisk præcis animation, samtidsskildring og anvendelsen af moderne teknologi. Til sammenligning har Cinemateket også medtaget en af de nyeste Ghibli-produktioner, nemlig Marnie – min hemmelige veninde. De forskellige film byder desuden på en omfattende geografisk rundtur i solens rige: fra Hokkaido i nord og Tokyos storbylandskaber til Seto-indlandshavet længere sydpå.

I efterårsferien kan I opleve følgende film:

Brevet til Momo (Anbefales fra 7 år)
Tirsdag den 16. oktober kl. 14:00
Søndag den 21. oktober kl. 14:00

Marnie - min hemmelige veninde (Anbefales fra 12 år)
Lørdag den 13. oktober kl. 14:15
Fredag den 19. oktober kl. 14:00

Udyret og hans lærling (Anbefales fra 10 år)
Mandag den 15. oktober kl. 14:00
Torsdag den 18. oktober kl. 14:00

Your Name (Anbefales fra 13 år)
Mandag den 15. oktober kl. 16:30

Alle billetter koster 50 kr.

Tegneworkshop for børn: Tegn din egen manga

Har dine børn lyst til at lære at tegne japanske figurer og motiver? Så besøg Cinemateket søndag den 21. oktober (sidste søndag i efterårsferien), hvor der afholdes sjov tegne-workshop. Kurset er for begyndere såvel som øvede tegnere, fra 8 år og opefter. Der er garanti for god japansk stemning og kreativitet!

I kan desuden også besøge Videoteket, som byder på mere end 1000 børnefilm! Her kan I vælge at se film i fuld længde, eller nøjes med smagsprøver, hvis de små børn ikke kan sidde stille så længe.

Brunch og Børnebif

Børnebiffen er Cinematekets biograf for børn, som udvælger kvalitetsfilm med indhold og varighed, der er nøje afstemt i forhold til børnenes alder. I efterårsferien er Børnebiffens program udvidet, så I kan tage ungerne med ind og se film alle ugens formiddage! Se programmet HER.

I efterårsferien kan I også spise jer mætte i lækker brunch på Restaurant SULT, som holder åbent hver dag i ferien. Gå ombord i den overdådige brunchbuffét, der frister med både klassiske brunchindslag og frokostretter. Til den søde tand er der bl.a. pandekager, chokolademousse og hjemmelavet nutella, mums!

Læs mere på Cinematekets hjemmeside HER.

 

Fotos: DFI