Ingen Sank Hans aften uden en heks på toppen af bålet - en dukke vel at mærke! Vi guider jer her til, hvordan I nemt og billigt kan lave jeres egen heks ud af materialer, I har derhjemme.

Heks

Trods traditionens grusomme forhistorie, hører der sig en hekse-dukke til på Sankthansaften! Børn vil synes, det er et sjovt projekt at lave heksen, og de kan sagtens være med. Vi guider jer her til, hvordan I kan lave en nem og hurtig genbrugsheks.

Det skal du brugeheks
-
2 stks pinde (et overskåret kosteskaft kan også bruges)
- En gammel beklædningsgenstand f.eks. en skjorte eller kjole
- Et stykke stof
- Et par nylonstrømper
- Garn
- Vat, pudefyld eller toiletpapir
- Sort og hvidt papir
- En limpistol
- Et søm og en hammer
- En tusch
- En elastik

LÆS OGSÅ: De 5 over bål

Sådan gør du

sankt hans Start med at bygge skelettet til heksen. Her skal bruges to stykker træ, find evt. nogle gode pinde i haven, et gammelt kosteskaft eller et par smalle brædder i skuret. Læg de 2 pinde, så de danner et kors og slå sømmet i. Nu har I heksens krop. Giv hende en skjorte, kjole el.lign. på, ved at føre de to vandrette pinde gennem ærmerne. Fyld evt. kjolen eller skjorten ud med avispapir, hø el.lign. for at få lidt fylde.

Nu skal I lave heksens hoved. Til det skal I bruge en hudfarvet nylonstrømpe. Fyld enten vat, pudefyld eller toiletpapir i, indtil den ønskede hovedstørrelse er nået. Vat og pudefyld giver den mest ensartede form. Placér hovedet på den lodrette pind, og slå en knude. Form næsen med fingrene og bind en knude med en lille elastik. Klip øjnene ud af det hvide og sorte papir og lim på med limpistolen, og tegn derefter munden med tuschen. 

Til sidst skal heksens hår laves ud af afklippet garn. Klip nogle passende totter, og lim det på med limpistolen. Bind stoffet som et tørklæde om hovedet, så man ikke kan se limen og voilá: et styks genbrugsheks klar til at flyve til Bloksbjerg!

God Sankthans!