Hvordan vender man sit livs krise til overskud og balance? Det giver Caroline Meldgaard opskriften på lige her. 

Da Caroline var på barsel med sit første barn for over 10 år siden, følte hun, at der manglede et medie i hendes liv som forælder. En side, der kunne vise hende vej til byens bedste kvalitetsoplevelser med børn, så hun ikke skulle tage hen på den samme kedelige legeplads, som hun nu igen stod på med sin datter. 

- Jeg følte en frustration over altid at tage det samme sted hen. Jeg vidste, at der foregik en masse fede ting i København, men jeg kunne ikke overskue, hvordan jeg fandt de gode kvalitetsoplevelser. Jeg har tidligere boet i USA, hvor jeg selv brugte brugergenererede sites, og samtidig har jeg arbejdet som informationsarkitekt, så pludselig kunne jeg se sitet for mig. Jeg havde et moment på den legeplads, hvor jeg bare vidste, at jeg skulle lave Børn i byen, fortæller Caroline Meldgaard.

Hun besluttede sig for at gøre noget ved sagen på egen hånd. Derfor stiftede hun børnibyen.dk, et site, der skulle guide børnefamilier til kvalitetsoplevelser i byen.

DET HELE FORANDREDE SIGMen to år efter skete der noget, som ville forandre Carolines liv for altid. Hun husker tydeligt den januardag i 2010, da hendes mand skypede hjem fra en ferie i USA.

En uge tidligere var han gået ud af døren med en sportstaske over armen – afsted på ferie, helt som aftalt.  Men nu fortalte han gennem skærmen det, hun slet ikke havde set komme.

Han ville ikke komme hjem igen til Caroline og deres to børn. Han ville blive og bo i New York og realisere sig selv.

- Jeg var rystet – det var virkelig surrealistisk. Der stod jeg med vores 3-årige søn på armen og vores 5-årige pige og følte, at alting blev revet væk under mig, fortæller Caroline Meldgaard.

Caroline havde to år før sagt sit job op som projektleder på DR og sprunget ud i iværksætterlivet, hvor hun var i fuld gang med at starte børnibyen.dk. Fra den ene dag til den anden var hun nu alene i  haveforeningshuset på Amager med en ny virksomhed, to børn og et kæmpe kaos.

TID TIL DET VIGTIGSTE

-   Efter chokket havde lagt sig, besluttede jeg mig for at handle. Jeg havde brug for at få organiseret min hverdag, så jeg lagde min energi de rigtige steder. Det vigtigste var selvfølgelig mine børn og deres trivsel. Men samtidig skulle jeg også bruge tid på at få min virksomhed op og køre, fortæller Caroline.

Hun valgte derfor at arrangere hjælp til madlavning og praktiske ting i hjemmet, så hun kunne bruge de gode timer på at være sammen med børnene. Og på den måde lykkedes det at få hverdagen med to små børn og en nystartet virksomhed til at hænge sammen og forholdet til eksmanden, der stadig i dag bor i USA, til at fungere.

-  Det var en enormt hård tid og midt i det hele gik det op for mig, at hvis jeg skulle forblive nærværende overfor mine børn og også mig selv – var det vigtigt at give mig selv daglige åndehuller, hvor jeg tankede op på overskud.

Caroline dyrker nu yoga flere gange om ugen, sørger for at spise sundt og øver sig i at tage små afbræk i hverdagen, der minimerer stress.  

-  Hvis ikke jeg husker at passe på mig selv, kan jeg med det samme mærke, at jeg hurtigere bliver stresset og bruger min kræfter på de forkerte ting, forklarer Caroline.

MEDARBEJDERE MÅ ARBEJDE, NÅR DE VIL

Derfor er det en mærkesag for Caroline at tilbyde sine medarbejdere i Børn i Byen en yderst fleksibel arbejdsplads, hvor der er mulighed for at arbejde hjemmefra flere gange om ugen. Hun forstår absolut vigtigheden i at få familie og arbejde til at hænge sammen.

- At give mine medarbejder fleksible rammer, hvor det er tilladt at arbejde hjemmefra lønner sig. Det giver en fri, uformel kultur, og jeg oplever medarbejdere med overskud og drive, nu hvor de kan balancere familieliv og arbejde uden stress, fortæller Caroline.

7 år efter hendes mand forlod hende, er Caroline Meldgaard kommet hel ud på den anden side og både hun og hendes virksomhed, Børn i Byen,  står stærkere end nogensinde. 

”Det var et kæmpe slag, da min mand forlod mig. Men det gjorde faktisk bare min kampgejst endnu større. Jeg måtte kæmpe for at beholde mine børns barndomshjem, jeg måtte kæmpe for min virksomhed, men vigtigst af alt: Jeg måtte kæmpe for mine børn. I dag tænker jeg, at jeg er glad for, at jeg med min historie kan vise min datter og min søn, at jeg klarede mig igennem det – og kan lære dem, at hvis jeg kunne, så kan de også!”

 

FAKTA 

  • Caroline Meldgaard, 42 år
  • Bor på Amager i et haveforeningshus med sine to børn på 10 og 12 år
  • Har en kæreste og to bonusbørn
  • Stifter af Børnibyen.dk,  der henvender sig til forældre i København og Aarhus med børn i alderen 0-12 år. Børn i byen har de sidste 10 år været i konstant vækst på alle parametre og har i dag 5 ansatte. Sitet har over 370.000 sidevisninger om måneden, et ugentligt nyhedsbrev med over 42.000 modtagere og en kundeklub med næsten 5000 medlemmer. 35.000 børnefamilier følger Børn i Byen på de sociale medier.

 

HISTORIEN BAG BØRN I BYEN
Se Caroline Meldgaard fortælle historien om sin virksomhed.