Juhuu! 7 ugers ferie står for døren, og vi har derfor samlet sommerens fedeste oplevelser for børn i en stor guide til jer lige her. Lad jer inspirere til sommeraktiviteter for hele familien i København og omegn her.

SHOW & TEATER

Marionetteatret
Gratis Marionetteater i Kongens Have
Hvornår: Flere perioder, se nedenfor
Hele sommeren kan de mindste opleve dukketeater under åben himmel i Kongens Have. Her spiller forestillinge DEN LYKKELIGSTE I VERDEN 9. juli-18. august. 


Har du hørt en fugl synge?
Hvornår: 4. juli- 16. august
Oplev den fantasifulde og musikalske forestilling "Har du hørt en fugl synge?" frit efter H.C. Andersens eventyr Nattergalen. Forestillingen spiller på en lille scene bagerst i Designmuseum Danmarks smukke have, og er for børn fra 6 år og deres voksne.


Popsi og Krelles Sommercirkus
Hvornår: 5.-11. august
Ta' ungerne med til sommercirkus med Popsi og Krelle. Her skal der synges, danses, trylles og Løwi kommer selvfølgelig også på besøg. I kan også se og lege i Popsis nye hus. Showet er tilpasset de allermindste fra 0-5 år (men tag endelig resten af familien med). Pris: 95. kr. Book billetter her.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Har du hørt en fugl synge?

UD AF BYEN


Sommer i Esrum - Middelalderens børn
Hvornår: 1. juli - 11. august kl. 10-16
Besøg Esrum Kloster og slip børnene løs i middelalderens univers med sjove aktiviteter, klappedyr, frisk luft og masser af kvalitetstid. Kom f.eks. i lære som ridder, lav mad over bål og skriv med fjer og blæk.


H.C Andersens Verden
Hvornår: 2. juli - 4. august, kl. 11 -15 hele ugen undtagen mandag 
Besøg H.C Andersens Verden, der lever et lidt hemmeligt liv i Præstø. Eventyrene er temaet i både de håndbyggede tableauer i parken og i de teaterstykker, der spilles et par gange om dagen. Det koster 60 kr. for børn og 130 kr. for voksne. 

LÆS OGSÅ: 8 tips til en klimavenlig sommerferie


Udendørs kunst på Arken
Hvornår: Hver dag frem til 1. september
Oplev Arkens udendørs sommerudstilling "Kroppens Arena". Udstillingen har deltagelse og aktivitet i fokus og er derfor oplagt med børn. Her kan ungerne bl.a. løbe ind i den asymmetriske trælabyrint og vove sig ud på vandet. Husk I også kan opleve Patricia Piccinini på Arken.

Museet for søfart
Sommer på M/S Museet for Søfart
Hvornår: 1. juli-31. august
Smut forbi Museet for Søfart, der holder åbent hver dag i hele juli og august. Her kan I bl.a. prøve rumpejolleræs, gå på opdagelse i legeuniverset DRØMMESKIBET og besøge Sømandsværkstedet og lave dit helt eget drømmeskib.


Historisk sommerferie på Frederiksborg Slot
Hvornår: Hver dag frem til 11. august 
Der er masser af spændende ferieoplevelser i vente på Frederiksborg Slot. Her kan I bl.a. opleve Christian 4. og Leonora Christina stå lyslevende i slottets udstillinger, og i børnenes udstilling kan ungerne prøve renæssancedragter og rustninger. I kan også skrive med fjerpen og blæk og farvelægge billeder af konger og dronninger.

STRANDTUR


Ta' på stranden
Ingen sommerferie uden strandture! Grib badetøjet og solcremen, og sæt kurs mod havet med ungerne. Tjek:
Byen bedste badesteder
De 5 strande ud af byen


★ Krible-krable i vandkanten
Hvornår: Find begivenheder her.
På Naturcenter Amager Strand kan I i sommerferien blive klogere på dyr, der gemmer sig i havet og meget mere. Hold øje med deres aktiviteter lige her og pak så madpakken og kom afsted.

LÆS OGSÅ: Byens 13 bedste isbarer

FERIESJOV 


Trolddomsskolen - magisk minirollespil for børn og unge

Hvornår: 10.-11. august
Kulturhuset Islands Brygge har åbnet Trolddomsskolen CULTUS DOMUS MAGICAE! Trolddomsskolen er for dig, som gerne vil prøve kræfter med eliksirer, magiske dyr og trylleri. Det koster 120 kr. pr. næse at deltage i Trolddomsskolen. OBS: Kræver tilmelding - se her.


★ Ramasjang-show på Bakken 
Hvornår: 10. + 11. + 14. august
I sommerferien står en række af ungernes helte klar på Bakkens Friluftsscene for at underholde landets mindste. Glæd jer til Motor Mille (10. august), Legehelteløb (11. august) og Hr. Skæg (14. august).
Tip! Du sparer 50% på miniturbånd som medlem af Børn i byen Klubben.

LÆS OGSÅ: Børnevenlige festivaler


ZOO
Hvis I endnu ikke har haft tid til at hilse på de nye pandaer i ZOO, er sommerferien en oplagt mulighed. Se også alle de andre dyr og prøv havens fede legepladser. I Børnezoo kan ungerne også klappe en ged, blive malet som en tiger eller være heldige at opleve pony- eller griseagility.


Bonderøvsfestival på Frilandsmuseet
Hvornår: Frem til 11. august
Frilandsmuseet afholder Bonderøvsfestival og I er inivteret. Her kan moderne bonderøve og nysgerrige børn og voksne lære om livet på landet og de traditionelle håndværk. Prøv at malke en ko, smut til kageværksted, prøv kæphesteridning og meget mere.

KREA i FERIEN

krea
Workshops på Børnemuseet
Hvornår: Uge 27-32
Besøg Børnemuseet og deltag i sjove kreaworkshops. I sommerferien kan I f.eks. prøve smykkeworkshoppen, hvor der bl.a. skal laves hårspænder, eller træworkshoppen, hvor der bl.a. skal laves sværd og eleverstave. Få et overblik over de forskellige workshops, tider og priser HER.

Louisiana
Louisianas Børnehus
Hvornår: Tirsdag-søndag kl. 11-17.30

I Louisianas Børnehus kan ungerne tegne, male, modellere og klippe-klistre. Værkstederne tager udgangspunkt i Louisianas aktuelle udstillinger og museets samling, f.eks. kan de i øjeblikket prøve collageværkstedet med udgangspunkt i Pipilotti Rist og male portrætter med flydende tusch ligesom den kinesiske kunstner Liu Xiaodong. 

SMK
SMK sommerferieaktiviteter
Hvornår: Uge 27-32, kl. 11-16
SMK's sommerferieaktiviteter foregår i Børnenes Værksted og er helt gratis at deltage i. Aktiviteterne skifter fra uge til uge - i uge 27 skal der bygges flyvende væsner, i uge 28 skal der laves kunstnerbøger, i uge 29 skal der males portrætter, i uge 30 skal der laves skulpturer, i uge 31 skal der arbejdes med sort/hvid og i uge 32 skrues der op for farverne med temaet "Farvernes kraft".

LEG & LÆR


★ Vandlegeplads på Den Blå Planet
Kom og oplev de børnevenlige udeområder på Den Blå Planet –  Det Vilde Vandhul og flydebroen, hvor I kan gå på opdagelse med fiskenet, lup og vandkikkert og ikke mindst vandlegepladsen. Vildt sjovt for landkrabber i alle aldre.
Tip! Du får 20% rabat på entre og årskort med Børn i byen Klubben.

LÆS OGSÅ: De 5 legepladser der er værd at køre efter


★ Experimentariums interaktive tagterasse
Sæt kurs mod Experimentarium, som udover at byde på udstillingen BODY WORLDS, bunkevis af interaktive udstillinger og Miniverset for de mindste, også har en gigantisk interaktiv tagterasse, hvor I bliver klogere på kroppen, imens I nyder sommeren. Her kan I også prøve nyhederne: 'den gyldne Himmeltrappe' og ’Bølgetoppen’ – Experimentariums nye maritime udsigtsplatform.
Tip! Du får 20% rabat på entre med Børn i byen Klubben.


Cirkusleg på Cirkusmuseet
Hvornår: Alle åbningsdage i juli

Smut til Cirkusleg på Cirkusmuseet! Her kan man prøve alt fra jonglering til trapez, og komme med på forbryderjagt i udstillingen. I sommerferien vil der også være et nyindrettet Cirkusrama med kreative aktiviteter, biograf og udstilling.

Arbejdermuseet
Sommerferie på Arbejdermuseet
Hvornår: 1. juli – 11. august
I sommerferien kan ungerne boltre sig som vaskeægte arbejderbørn på Arbejdermuseet - både i de faste udstillinger og på de nye sommeraktiviteter for hele familien. Prøv et job som bybud eller arbejd som flaskesorterer på bryggeriet. I kan også prøve den nye malerjagt. Entré og alle aktiviteter er gratis for børn under 18 år.
Tip: Du får 20% på entré som medlem af Børn i byen Klubben.


Safari på Glyptoteket
Hvornår: I Glyptotekets åbningstid
Som noget helt nyt, kan børn nu tage på safari i Glyptotekets skulptursamling og opdage det skjulte dyreliv! Man får alt, hvad man skal bruge ved billetsalget. Det er helt gratis (når entreen er betalt). Aktiviteten henvender sig til børn i alderen 4-9 år og deres voksne.


Computerspils-udstilling på Danmarks Tekniske Museum
Hvornår: Alle dage på nær mandag
Har du et gaming-interesseret barn derhjemme? Så tag afsted til Danmarks Tekniske Museum som i udstillingen NEXT LEVEL præsenterer mere end 50 års computerspilhistorie. Det er lige fra Danmarks allerførste computerspil til Astralis’ seneste trofæer. I udstillingen kan I prøve 25 computerspil på originale maskiner.

LÆS OGSÅ: De 5 hemmelige is-oplevelser

Sommerferie med Klubben


BonBon-Land: 30%
Smut en tur i BonBon-Land i ferien, og prøv Hundeprutten, Skildpadden, Hankatten og alle de andre skøre forlystelser. Derudover besøger Pyjamasheltene forlystelsesparken hver eneste dag i sommerferien - 2 shows + 2 meet&greet dagligt!

Knuthenborg Safaripark: 20%
Kom tæt på dyrene i Knuthenborg Safaripark – Nordeuropas største safaripark! Besøg ulveflokken, Tigerskoven, Savannen og Dyrehaven og se verdens største dinosaur!

Sommerland Sjælland: 20%
I Sommerland Sjælland er der god plads til hele familien, hvor forlystelser og aktiviteter giver masser af fælles grin, ligesom de frodige grønne områder giver rig mulighed for at trække sig tilbage og nyde hinanden i familiens skød.

SE ALLE KLUBBENS RABATTER HER

GOD SOMMERFERIE!

Husk også at tjekke vores sommerferieguide til Aarhus!

Fotos: 

1. PR foto Marionet Teatret
2. Grønnegårds Teatret / Bjarne Stæhr
3. Popsi og Krelle
4. Esrum Kloster
5. HC Andersens Verden
6. Jeppe Hein, Cage and Mirror, 2011. ARKEN Museum for Moderne Kunst. Foto: Torben Petersen
7. Maria Dønvang
8. Frederiksborg Slot
9. Caroline Meldgaard
10. Naturcenter Amager Strand
11. Jumpstory.dk
12. Bakken
13. Zoo - Hege Lindeberg
14. Frilandsmuseet
15. Romeika Cortez
16. Foto: Bjarke Ørsted, Credit: Louisiana Museum of Modern Art 
17. SMK Pressebillede
18. Den Blå PLanet
19. Experimentarium - David Trood
20. Cirkusmuseet
21. Arbejdermuseet
22. Glyptoteket
23. Pexels
24. BonBon-Land