Juhuu! 7 ugers ferie står for døren, og vi har derfor samlet sommerens fedeste oplevelser for børn i en stor guide til jer lige her. Lad jer inspirere til sommeraktiviteter for hele familien i København og omegn her.

TEATER


Frøsnapperfestival
Hvornår: 23. juli - 4. august
Fra den 23. juli bliver Frilandsmuseets stationsby forvandlet til Frøsnapperbyen. Her kan børn og voksne opleve Ole Lund Kirkegaards farverige univers gennem interaktivt gadeteater og leg.

Marionetteatret
Gratis Marionetteater i Kongens Have
Hvornår: Flere perioder, se nedenfor
Hele sommeren kan de mindste opleve dukketeater under åben himmel i Kongens Have. Her spiller forestillinge DEN LYKKELIGSTE I VERDEN 9. juli-18. august. 


Har du hørt en fugl synge?
Hvornår: 4. juli- 16. august
Oplev den fantasifulde og musikalske forestilling "Har du hørt en fugl synge?" frit efter H.C. Andersens eventyr Nattergalen. Forestillingen spiller på en lille scene bagerst i Designmuseum Danmarks smukke have, og er for børn fra 6 år og deres voksne.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Har du hørt en fugl synge?

UD AF BYEN


Sommer i Esrum - Middelalderens børn
Hvornår: 1. juli - 11. august kl. 10-16
Besøg Esrum Kloster og slip børnene løs i middelalderens univers med sjove aktiviteter, klappedyr, frisk luft og masser af kvalitetstid. Kom f.eks. i lære som ridder, lav mad over bål og skriv med fjer og blæk.


H.C Andersens Verden
Hvornår: 2. juli - 4. august, kl. 11 -15 hele ugen undtagen mandag 
Besøg H.C Andersens Verden, der lever et lidt hemmeligt liv i Præstø. Eventyrene er temaet i både de håndbyggede tableauer i parken og i de teaterstykker, der spilles et par gange om dagen. Det koster 60 kr. for børn og 130 kr. for voksne. 

LÆS OGSÅ: 8 tips til en klimavenlig sommerferie


Udendørs kunst på Arken
Hvornår: Hver dag frem til 1. september
Oplev Arkens udendørs sommerudstilling "Kroppens Arena". Udstillingen har deltagelse og aktivitet i fokus og er derfor oplagt med børn. Her kan ungerne bl.a. løbe ind i den asymmetriske trælabyrint og vove sig ud på vandet. Husk I også kan opleve Patricia Piccinini på Arken.

Museet for søfart
Sommer på M/S Museet for Søfart
Hvornår: 1. juli-31. august
Smut forbi Museet for Søfart, der holder åbent hver dag i hele juli og august. Her kan I bl.a. prøve rumpejolleræs, gå på opdagelse i legeuniverset DRØMMESKIBET og besøge Sømandsværkstedet og lave dit helt eget drømmeskib.

STRANDTUR

Ta' på stranden
Ingen sommerferie uden strandture! Grib badetøjet og solcremen, og sæt kurs mod havet med ungerne. Vi har masser af guides til strande, både de uopdagede, de børnevenlige og dem udenfor byen. Se her:
Byen bedste badesteder
De 3 hemmelige strande
De 5 strande ud af byen


★ Krible-krable i vandkanten
Hvornår: Find begivenheder her.
På Naturcenter Amager Strand kan I i sommerferien blive klogere på dyr, der gemmer sig i havet og meget mere. Hold øje med deres aktiviteter lige her og pak så madpakken og kom afsted.

LÆS OGSÅ: Byens 13 bedste isbarer

FERIESJOV 


★ Ramasjang-show på Bakken 
Hvornår: 10. juli, 10. + 11. + 14. august
I sommerferien står en række af ungernes helte klar på Bakkens Friluftsscene for at underholde landets mindste. Glæd jer til Ramajetterne (10. juli), Motor Mille (10. august), Legehelteløb (11. august) og Hr. Skæg (14. august).
Tip! Du sparer 50% på miniturbånd som medlem af Børn i byen Klubben.


★ Chillout til Stella Polaris
Hvornår: 3. august
Endnu engang inviterer Stella Polaris til hygge og musik i smukke Frederiksberg  Have - her er god plads til de to scener, barer og børneaktivitetsområder, der er stærkt besøgt hele dagen. Børnområdet vil i år lokke med mini-scootere, tegnetelt, børne-DJ, ballonklovn og meget mere. Det er gratis at smutte til Stella Polaris.

LÆS OGSÅ: Børnevenlige festivaler


★ Jazz for kids
Hvornår: 9.-14. juli 
Smut til Jazz for Kids i Lindevangsparken, der præsenterer jazzmusik for børn og deres forældre og lad ungerne få en stor oplevelse. Professionelle musikere  formidler jazz i børnehøjde ved at inddrage alle sanser gennem leg, dans, fortælling og billedkunst.


ZOO
Hvis I endnu ikke har haft tid til at hilse på de nye pandaer i ZOO, er sommerferien en oplagt mulighed. Se også alle de andre dyr og prøv havens fede legepladser. I Børnezoo kan ungerne også klappe en ged, blive malet som en tiger eller være heldige at opleve pony- eller griseagility.

dans
Sommerdans i Fælledparken
Hvornår: 24. juni-28. juli
Hver sommer mødes 10.000 danskere på Dansepladsen i Fælledparken for at danse alverdens stilarter såsom tango, salsa, swing, afrikansk, bollywoood, folkedans mm. I år er ingen undtagelse! Smut forbi til Sommerdans for børn hver torsdag og Familiedans hver søndag.

amgermuseet
Amagerbonde for en dag
Hvornår: Tirsdag-søndag kl. 12-16 frem til 28. juli
Besøg Amagermuseet i juli måned. Her kan du blive amagerbonde og prøve kræfter med fortiden. Der er masser af sjove aktiviteter, f.eks. har vaskepigerne brug for din hjælp! 

KREA i FERIEN

krea
Workshops på Børnemuseet
Hvornår: Uge 27-32
Besøg Børnemuseet og deltag i sjove kreaworkshops. I sommerferien kan I f.eks. prøve smykkeworkshoppen, hvor der bl.a. skal laves hårspænder, eller træworkshoppen, hvor der bl.a. skal laves sværd og eleverstave. Få et overblik over de forskellige workshops, tider og priser HER.

Louisiana
Louisianas Børnehus
Hvornår: Tirsdag-søndag kl. 11-17.30

I Louisianas Børnehus kan ungerne tegne, male, modellere og klippe-klistre. Værkstederne tager udgangspunkt i Louisianas aktuelle udstillinger og museets samling, f.eks. kan de i øjeblikket prøve collageværkstedet med udgangspunkt i Pipilotti Rist og male portrætter med flydende tusch ligesom den kinesiske kunstner Liu Xiaodong. 

SMK
SMK sommerferieaktiviteter
Hvornår: Uge 27-32, kl. 11-16
SMK's sommerferieaktiviteter foregår i Børnenes Værksted og er helt gratis at deltage i. Aktiviteterne skifter fra uge til uge - i uge 27 skal der bygges flyvende væsner, i uge 28 skal der laves kunstnerbøger, i uge 29 skal der males portrætter, i uge 30 skal der laves skulpturer, i uge 31 skal der arbejdes med sort/hvid og i uge 32 skrues der op for farverne med temaet "Farvernes kraft".

LEG & LÆR


★ Vandlegeplads på Den Blå Planet
Kom og oplev de børnevenlige udeområder på Den Blå Planet –  Det Vilde Vandhul og flydebroen, hvor I kan gå på opdagelse med fiskenet, lup og vandkikkert og ikke mindst vandlegepladsen. Vildt sjovt for landkrabber i alle aldre.
Tip! Du får 20% rabat på entre og årskort med Børn i byen Klubben.

LÆS OGSÅ: De 5 legepladser der er værd at køre efter


★ Experimentariums interaktive tagterasse
Sæt kurs mod Experimentarium, som udover at byde på udstillingen BODY WORLDS, bunkevis af interaktive udstillinger og Miniverset for de mindste, også har en gigantisk interaktiv tagterasse, hvor I bliver klogere på kroppen, imens I nyder sommeren. Her kan I også prøve nyhederne: 'den gyldne Himmeltrappe' og ’Bølgetoppen’ – Experimentariums nye maritime udsigtsplatform.
Tip! Du får 20% rabat på entre med Børn i byen Klubben.


Cirkusleg på Cirkusmuseet
Hvornår: Alle åbningsdage i juli

Smut til Cirkusleg på Cirkusmuseet! Her kan man prøve alt fra jonglering til trapez, og komme med på forbryderjagt i udstillingen. I sommerferien vil der også være et nyindrettet Cirkusrama med kreative aktiviteter, biograf og udstilling.

Arbejdermuseet
Sommerferie på Arbejdermuseet
Hvornår: 1. juli – 11. august
I sommerferien kan ungerne boltre sig som vaskeægte arbejderbørn på Arbejdermuseet - både i de faste udstillinger og på de nye sommeraktiviteter for hele familien. Prøv et job som bybud eller arbejd som flaskesorterer på bryggeriet. I kan også prøve den nye malerjagt. Entré og alle aktiviteter er gratis for børn under 18 år.
Tip: Du får 20% på entré som medlem af Børn i byen Klubben.

LÆS OGSÅ: De 5 hemmelige is-oplevelser

Gratis FerieCamp 
Hvornår: 1.-19. juli
FerieCamp er Københavns Kommunes tilbud til børn og unge mellem 6 og 17 år i skolernes ferier. På FerieCamp i sommerferien kan ungerne prøve kræfter med alt fra fodbold, kampsport, musik og dans til det mere utraditionelle som opfindervæksted, rollespil og filmproduktion. Se hele programmet HER.

Sommerferie med Klubben


BonBon-Land: 30%
Smut en tur i BonBon-Land i ferien, og prøv Hundeprutten, Skildpadden, Hankatten og alle de andre skøre forlystelser. Derudover besøger Pyjamasheltene forlystelsesparken hver eneste dag i sommerferien - 2 shows + 2 meet&greet dagligt!

Knuthenborg Safaripark: 20%
Kom tæt på dyrene i Knuthenborg Safaripark – Nordeuropas største safaripark! Besøg ulveflokken, Tigerskoven, Savannen og Dyrehaven og se verdens største dinosaur!

Sommerland Sjælland: 20%
I Sommerland Sjælland er der god plads til hele familien, hvor forlystelser og aktiviteter giver masser af fælles grin, ligesom de frodige grønne områder giver rig mulighed for at trække sig tilbage og nyde hinanden i familiens skød.

SE ALLE KLUBBENS RABATTER HER

GOD SOMMERFERIE!

Husk også at tjekke vores sommerferieguide til Aarhus!

Fotos: 
1. Frilandsmuseet
2. PR foto Marionet Teatret
3. Grønnegårds Teatret / Bjarne Stæhr
4. Esrum Kloster
5. HC Andersens Verden
6. Jeppe Hein, Cage and Mirror, 2011. ARKEN Museum for Moderne Kunst. Foto: Torben Petersen
7. Maria Dønvang
8. Caroline Meldgaard
9. Naturcenter Amager Strand
10. Bakken
11. Stella Polaris
12. Jazz for Kids
13. Zoo - Hege Lindeberg
14. Sommerdans af Anders Hviid
15. Amagermuseet
16. Romeika Cortez
17. Foto: Bjarke Ørsted, Credit: Louisiana Museum of Modern Art 
18. SMK Pressebillede
19. Den Blå PLanet
20. Experimentarium - David Trood
21. Cirkusmuseet
22. Arbejdermuseet
23. BonBon-Land