Der findes intet så magisk som at opleve julen i børnehøjde. Tag dine små begejstrede julenisser under armen, og oplev julestemningen, der spreder sig over København og omegn i disse dage. Vi guider til oplevelser fra årets første adventsweekend og frem til jul. 

INDEHOLDER ANNONCE

JULESJOV

 Coca-Cola Juletruck
Hvornår: 18.-19. december
Coca-Colas Juletruck er traditionen tro taget på tour rundt i Danmark, og I vil da ikke gå glip af synet af den farvestrålende vogn, når den rammer København. Lørdag den 18. december kommer den forbi Zoologisk Have, og søndag den 19. december kan I spotte den ved Parken på Østerbro. 

 Byens skøjtebaner
Hvornår: Hele vinteren
Spænd skøjterne, og inviter familien med en tur på isen! I kan give den fuld gas flere steder i byen, hvor der er anlagt kunstige skøjtebaner til stor glæde for både børn og voksne. Hvem er mon familiens Bambi på glatis?

Kanalrundfart for børn
Hvornår: Udvalgte dage frem til jul
Vidste du, at Stromma har en helt særlig kanalrundfart, der henvender sig til børn i alderen 3-9 år? Her i julen kan I få udsyn til masser af julelys og hyggelige julemarkeder, når I sejler den 40 minutter lange tur gennem Københavns kanaler. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10% rabat på Strommas kanalrundfart for børn

Experimentarium Julerød Bageby på Experimentarium
Hvornår: 12. november - 2. januar
Oplev peberkagebyen Julerød Bageby skyde op på Experimentarium. Bag jeres egen peberkagebygning derhjemme og vær med til at skabe den voksende by. Micki Cheng kårer julens bedste bygningsværk. 

 Jul i Tivoli
Hvornår: 19. november - 2. januar
Ingen jul uden en tur i Tivoli! Haven er som altid pyntet indbydende op med alverdens juledekorationer, snelandskaber og julemænd. Et syn, der vil få både store og små i omgående julestemning. Og så er der selvfølgelig også jul på hylderne i havens mange butikker og boder.

 Julebanko, juleklip og juleleg
Hvornår: 1., 3. og 12. december
Kids Kollektive sørger for masser af julesjov for familiens mindste. Onsdag den 1. december holder de julebanko med baby for alle jer på barsel, fredag den 3. december er der juleklip for børn fra 0-6 år, og tredje søndag i advent den 12. december kan I komme til juleleg for de 0-6-årige. Det hele finder sted hos Kids Kollektive på Frederiksberg. 

 Jul i Zoologisk Have
Hvornår: 20. november - 2. januar
Kom i julestemning i selskab med dyr fra hele verden. I ZOO kan I skøjte blandt pingviner og pandaer, hilse på havens rensdyr, sige hej til julemanden, og selvfølgelig spise jer mætte i julelækkerier fra havens mange restauranter og madboder. 

 Byens julemarkeder
Hvornår: Frem til jul
Byen oser af julehygge med duften af brændte mandler, lune æbleskiver, glögg og varm kakao overalt. Julemarkederne har nemlig indfundet sig med alt hvad det indebærer af julelækkerier, kunsthåndværk, julepynt og funklende lys. Og psst! I guiden finder du også en liste over de bedste julemarkeder uden for byen. 

 Mød julemanden
Hvornår: Hver dag frem til jul
Forskellige steder i og uden for byen, kan børn og barnlige sjæle hilse på julemanden! Få taget et billede med den langskæggede nisse, del årets juleønsker, og vær klar på at blive godt underholdt af julede indslag. 

Jul i Amager Centret
Hvornår: Hver dag frem til jul
Julen er for alle… I gårdhaven har vi samlet alt det, der skaber den helt rigtige julestemning. Små søde nisser, masser af gran og smukke julelys, hyggelige juleboder, duften af lækre brændte mandler og ikke mindst dejlig julemusik. Og i julestuen på første sal, sidder Jakob Juleknas hver weekend og læser højt fra sin magiske julebog - så kom glad og besøg Ønskeøens Amager Center.

JUL PÅ MUSEERNE

Jul i Louisiana Børnehus
Hvornår: Til og med 2. januar
Der er fyldt med julestemning og spændende aktiviteter i Louisiana Børnehuset hele december måned. Lav kosmiske julekugler, byg bevægelige skulpturer eller skab kreative collager i det hyggelige værksted. Op til nytår vil der desuden være mulighed for at lave festlige, skøre og surrealistiske nytårshatte.

★ Julebyvandring med Københavns Museum
Hvornår: Hver lørdag til og med den 18. december
Hør historien om dengang det første juletræ blev tændt i København i 1811, og bliv klogere på det kæmpe juletræ, der hvert år bliver rejst på Rådhuspladsen. Københavns Museum inviterer som noget nyt på en helt særlig julebyvandring for børn og deres voksne. 

 Jul på slottet
Hvornår: 27. november - 2. januar
Tag ungerne med til Frederiksborg Slot i Hillerød, og oplev Nationalhistorisk Museums hyggelige og familievenlige juleaktiviteter. Gå på opdagelse i udstillingen 'Gensyn Med DR's Julekalendere', kom i Nisseskole eller hjælp med at finde slottets drillenisse. 

★ Jul på Arbejdermuseet
Hvornår: 20. november - 30. december
Det er blevet jul på Arbejdermuseet, og børnene kan i den forbindelse deltage i en masse aktiviteter. Kom med på skattejagt med nissepas, oplev hjemmelavet jul i udstillingen om 1950'erne, lav kludedukker, julepynt og julegaver i juleværkstedet eller hop med på en juleomvisning. I kan også være med til en af årets juletræsfester. 

★ Jul på Nationalmuseet
Hvornår: Frem til jul
Oplev Nationalmuseets helt nye julerundvisning for hele familien 'Alle tiders jul', hop 100 år tilbage i tiden, og blive vist rundt i Klunkehjemmet, hvor der bliver fejret jul hos borgerskabet eller oplev en nissemorgen med alt, hvad der er værd at vide om nisser. 

 Jul på M/S Museet for Søfart
Hvornår: Hver lørdag-søndag fra den 28. november - 19. december
Et stenkast fra Kronborg finder I M/S Museet for Søfart, hvor der er jul i sigte, og kursen er sat mod en række hyggelige adventsweekender. Besøg sømandsværkstedet, smag på julen i caféen og få pakket gaverne ind i M/S Butik.

Jul på Frilandsmuseet
Hvornår: Hver lørdag-søndag fra den 4.-19. december
Oplev julen som den så ud i de gode gamle dage, når Frilandsmuseets gårde og smukke omgivelser trækker i julklæderne, og inviterer børn og voksne indenfor. Den 12. december kan I desuden opleve Lucia ved museets svenske gårde. 

JULEFILM, -SHOW OG -TEATER 

Englene i sneen
Hvornår: 26. november - 19. december
Ta' hele familien med i teatret og oplev det mytiske og magiske juleeventyr, der begynder, da to søstre må begive sig afsted for at finde hjælp til deres fødende mor. I en verden hvid som englevinger, men også mørk som den sorte nat, folder sig en fortryllende fin fortælling ud om noget, der er større end bare dig og mig. Fra 5 år.

Et Juleeventyr
Hvornår: 18. november - 21. december
Få en fortryllende juleoplevelse med genopsætningen af Charles Dickens magiske og eventyrlige julefortælling - nu med Sofie Stougaard i hovedrollen som Scrooge. Forestillingen er poetisk, fortryllende, lidt uhyggelig og fremfor alt meget morsom. En magisk historie om, at det aldrig er for sent at blive et godt menneske. Fra 7 år.

Vintersilhuetter
Hvornår: 23. november - 19. december
I 'Vintersilhuetter' flettes nogle af H.C. Andersens smukkeste eventyr sammen til en julefortælling for hele familien. Forestillingen er akkompagneret af nyfortolkede sange og salmer, skyggespil og dukker. Oplev bl.a. et længselsfuldt grantræ, en forelsket snemand og et slot fuld af dansende blomster. Fra 5 år.

LÆS OGSÅ: Julens børnevenlige teaterforestillinger

Jul i Gammelby
Hvornår: 18. november - 23. december
Kom med til Jul i Gammelby på Folketeatret, hvor det emmer af julehygge, når sneen daler og nisserne driller. Der er garanti for, at forestillingen får hele familien til at forlade salen med store julesmil og i godt gammeldags julehumør. Fra 5 år.

Nøddeknækkeren
Hvornår: 26. november - 22. december
Kom i julestemning med balletten, der appellerer til alle, der elsker jul. "Nøddeknækkeren" er så stor en klassiker, at mange vil mene, at det ikke bliver rigtig jul, før I har oplevet nøddeknækkeren blive vakt til live. Fra 7 år. 

Sigurd Barretts Juleshow
Hvornår: 18. december
Vær med, når Sigurd Barrett synger julen ind på MantziusLive i Birkerød. Børn, forældre og bedsteforældre er velkomne, og alle bliver udstyret med sangblade, julestemning, kendte hits, gamle kendinge og nissedril, når Sigurd ruller sig ud for hele familien.

 Det magiske julebånd
Hvornår: 27. november - 19. december
Oplev Eventyrteatrets nye julemusical "Det magiske julebånd" om den juletravle Nisseby, hvor de voksne er verdens bedste til at lave Julemandens røde gavebånd. 60 minutters topunderholdning i Tivolis Glassal for juleglade børnefamilier - husk billetten giver fri adgang til "Jul i Tivoli" på spilledagen. Fra 5 år.

Onkel Rejes (store) Julefis
Hvornår: Udvalgte dage fra den 21. november - 19. december
Onkel Reje, der er kendt fra Ramasjang, tager på tour over hele landet i anledning af julen. Der skal smadres julegaver og spilles juleheavy - og selvfølgelig laves sjov med julen. Forestillingen lægger blandt andet vejen forbi Rødovre, Hørsholm, Albertslund og København.

 Cirkus Jul
Hvornår: 18. november - 20. december
"Cirkus Jul" er en magisk forestilling for hele familien, hvor kendte og elskede figurer fra børnelitteraturen spreder julestemning blandt store og små - mød både Cirkeline, Orla Frø-Snapper, Mustafa, Vitello og næsehornet Otto. Fra 3 år.

 Tv-julekalendere
Hvornår: 1.-24. december
Børnefamiliernes helt klassiske måde at tælle ned til juleaften på, må være at sidde klar hver aften, når et nyt afsnit af årets tv-julekalender løber over skærmen. Vi har samlet et overblik, der giver jer mulighed for at vælge mellem alle de kalendere, der bliver sendt i år. 

 Julefilm derhjemme
Hvornår: Når I har lyst
Gør julens familietid til noget helt særligt med hyggelige julefilm og samvær under dyner i sofaen. Netflix har et bredt udvalg af julefilm, og vi har samlet de bedste, der egner sig til børn fra 7 år, lige her. 

JULEKREA

Jul med HP
Hvornår: Når I har lyst
Hos HP har de en lang række opgaver, tegneark og klippe/klister-projekter, som I kan printe direkte inde fra deres hjemmeside. Og i øjeblikket er der selvfølgelig masser af juleklip blandt HP Printables' fine kreationer.

Vinter- og juleværksted på Byens Plantetorv
Hvornår: Hver lørdag-søndag til og med den 19. december
Kig forbi Københavns nye urbane plantemekka på Reffen. Der er nemlig åbnet et hyggeligt vinter- og juleværksted, hvor både børn og voksne er velkomne til at slippe fantasien løs, og kreere adventskranse, dørkranse og juledekorationer. 

JULELÆKKERIER

Juleworkshops på Børnemuseet
Hvornår: Udvalgte dage frem til jul
Kalenderen er som altid spækket med sjove workshops for børn. Der skal blandt andet laves julesmåkager til bag-selv derhjemme, konfekt og luciaboller i den populære bageworkshop for de 6-12-årige, samt flere kreaworkshops, hvor ungerne kan lave julegaver. 

Hjemmelavet Jul med Copenhagen Cooking
Hvornår: Hver søndag til og med 19. december
Hele familien kan være med, når Copenhagen Cooking afholder julehygge for hele familien i TorvehallerneKBH og på Nørrebro Bryghus alle adventssøndage. Ungerne kan pynte julekager i juleværkstedet med Christel Pixi, mens de voksne både kan lære alt om grød, sovs, øl og vin.

Chocolate Factory Outlet
Hvornår: Hver mandag-lørdag
Kig forbi Chocolate Factory Outlet på Amager, og shop løs blandt frasorterede varer fra Magasin Chokolade og Simply Chocolate. Perfekt til julemånedens hyggestunder, julekalenderen, pakkelegen og værtindegaven til julens sammenkomster. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10% + en gratis chokoladebar fra Simply Chocolate hos Chocolate Factory Outlet

Julesmåkager
Hvornår: Når I har lyst
Fyr op for julehyggen derhjemme, og fyld hele hytten med duften af frisk julebag. Det er en hyggelig juleaktivitet at gå i køkkenet sammen, røre dej sammen, rulle den ud, stikke julefigurer ud, og pynte med flot farvet glasur efter bagning og afkøling. Et projekt, der nemt kan underholde en hel dag. Husk julemusikken!

 Byens bedste varme kakao to-go
Hvornår: Når I har lyst
Udover at være fyldt med hygge, lys og varme stunder, er julen også en tid, hvor vinterens kulde bider fra sig, når I bevæger jer rundt i byen. Få varmen på den mest velsmagende måde med en kop varm kakao to-go. Vi har samlet de bedste til jer her. 

Med børn i køkkenet
Hvornår: Når I har lyst
Har du planer om at tage ungerne med i køkkenet op til jul, kan du måske finde lidt inspiration til, hvad børn i forskellige aldersgrupper kan hjælpe til med. Vi guider til alderssvarende køkkentjanser for de 0-12-årige lige her. 

JUL UDEN FOR BYEN

Lumagica Christmas Wonderland
Hvornår: 19. november - 23. december
Tag familien med til Ringsted, hvor Lumagicas lysfest 'Christmas Wonderland' lyser op i landskabet. Der er lyskunst, musik og lækker mad og drikke, og besøget kan hurtigt blive til årets mest fortryllende familieoplevelse. 

Jul på Bakken
Hvornår: Hver fredag-søndag til og med den 19. december og 20.-22. december
Kom i julestemning i verdens ældste forlystelsespark! Bakken slår dørene op til årets julesæson med masser af julemagi, lækre julegodter og Bakkens Julemor, der går rundt og spreder god stemning i de mange gader og stræder. 

 Jul med Veterantoget
Hvornår: Hver lørdag-søndag frem til jul
Der er god mulighed for at komme en tur med juletoget, der kører både i København og flere steder i Nordsjælland i årets adventsweekender. Hop ombord, og kom i ægte julestemning til lyden af det gamle lokomotiv og synet af landskabet, der passerer udenfor. 

 

Få svar på dine spørgsmål

Hvornår falder årets adventssøndage?
1. søndag i advent: 28. november
2. søndag i advent: 5. december
3. søndag i advent: 12. december
4. søndag i advent: 19. december 

Hvornår er det Luciadag?
Traditionen tro er det Luciadag den 13. december - i år falder den altså på en mandag. 

Hvornår starter juleferien? 
Skolebørnene går på juleferie allerede fredag den 17. december, og starter igen mandag den 3. januar. 

 

Skal du eller en du kender til Aarhus i december? Se den store juleguide til Aarhus og omegn.

 

 

Fotos: 1) Coca Cola 2) Experimentarium 3) Zoologisk Have 4) Amager Centret 5) Louisiana 6) Arbejdermuseet 7) Frilandsmuseet 8) 'Englene i Sneen', Meridiano, Folketeatret, foto: Martin Mydtskov Rønne 9) 'Jul i Gammelby', Folketeatret 10) Det magiske julebånd, Per O. 11) 'Alletiders nisse', TV 2, foto: Søren Hartvig 12) Caroline Gruth Hemmingsen 13) Børnemuseet 14) Alberte Cornelius 15) 'Christmas Wonderland', Lumagica 16) Veterantoget, VisitNordsjælland