Så er den her! Den kæmpestore juleguide, der guider jer til alt fra julemarkeder og juleforestillinger til juletræsfester og særlige julearrangementer.

INDEHOLDER ANNONCE

Juleklassikere

Foto: Broens Gadekøkken PR

Besøg byens skøjte- og rulleskøjtebaner

Spænd skøjter og rulleskøjter! I år kan I ikke kun give den gas på skøjtebaner, men også på rulleskøjtebaner, der flere steder erstatter isen, pga. energikrisen.

Læs vores guide til skøjte- og rulleskøjtebaner her.

Foto: Tivoli

Hils på julemanden

Ho-ho-ho! Tror dit barn på julemanden? Så smut f.eks. forbi Tivoli, Julemarkedet på Kongens Nytorv eller Kulturtårnet på Knippelsbro, hvor der er chance for at møde ham! Fortæl ham jeres ønsker, få taget et billede og kom i rigtig julestemning.

Læs vores guide Her kan I møde julemanden

Frederiksberg Centret. Foto: Stephanie Mielnicki

Få et gratis gavekort til Frederiksberg Centret

Meld dig ind i Børn i byen Klubben (44 kr./md.) og få et gratis gavekort til Frederiksberg Centret på en værdi af 200 kr. - perfekt til at shoppe julegaver til dig selv eller andre for.  Meld dig ind og få gavekortet her.

Foto: Lyngby Storcenter

Besøg julemandens hus i Lyngby Storcenter

Julemanden har helt ekstraordinært åbnet dørene til sit hus, så du kan se, hvordan han bor! Besøg den spektakulære udstilling fyldt med sne, gaver, nisser og ikke mindst julemandens flotte kane på Globetorvet i Lyngby Storcenter. Du kan også møde selveste julemanden i centret hver weekend frem til jul. Du kan både få taget billeder med ham og aflevere din ønskeseddel i hans postkasse.

Hvornår? 7. november - 23. december

Foto: NORD Magasinet Facebook

Besøg julemarkederne

Byen oser af julehygge med duften af brændte mandler, lune æbleskiver, glögg og varm kakao overalt. Julemarkederne har nemlig indfundet sig med alt, hvad det indebærer af julelækkerier, kunsthåndværk, julepynt og funklende lys.

Læs vores guide til julemarkeder her.

Foto: Nørrebro Teater

Årets juletradition er tilbage på Nørrebro Teater

Tag hele familien og alle dine venner med ind for at få et solidt skud julestemning i selskab med julehaderen Scrooge og hans tre juleånder.

Hvornår? 1.-23. december

Foto: © Torben Sørensen / Kalabas

Oplev teatrenes juleforestillinger

Byens teatre opsætter magiske juleforestillinger på stribe. Glæd jer bl.a. til den nye forestilling Nøddeknækkeren og Musedronningen samt gamle kendinge såsom God jul, Cirkeline og Når du ser et stjerneskud.

Læs vores guide til årets juleteater her

Foto: Sigurd Barrett pressefoto

Julekoncert med Sigurd Barrett

Tag familien med på Det Kongelige Teaters Gamle Scene, og lad jer rive med af et musikalsk overflødighedshorn, når kunstnere fra Det Kongelige Teater giver koncert i den eventyrlige scenografi til Nøddeknækkeren.  Sigurd Barrett er vært, og sørger for, at julestemningen kommer helt i top!

Hvornår? 13. og 14. december

Foto: Caroline Meldgaard

Luciaoptog i kanalen

Tag børnene med til et anderledes, men utrolig smukt Luciaoptog, når hundredvis af kajakker fylder Københavns kanaler den 13. december!  Fra byens kanaler kan I overvære det smukke optog, som starter ved Kalvebod Bølge 16.30 og sejler gennem byens kanaler. Så tag familien med og oplev det smukke sejlende Luciaoptog og vær med til at synge, spise æbleskiver og komme i julestemning.

Læs vores guide til årets Luciaoptog her.

Hvornår? 13. december

Foto: Københavns ZOO

Jul i ZOO

Igen i år åbner ZOO op for deres traditionsrige julemarked hver weekend fra den 19. november. Her er julestemningen i højsædet, og I kan købe alt fra juleknas til julepynt. Prøv også årets rulleskøjtebane, kig forbi Jule- og Gevirværkstedet, mød rensdyrene på tur i ZOO eller kig forbi Klubhuset, hvor I kan møde Pandaen Pelle og Kænguruen Kaya fra ZOO Børneklub – og mon ikke julemanden også kigger forbi?

Hvornår? 19. november - 1. januar

Tivoli. Foto: Christoffer Anias Sandager

Jul i Tivoli

Jul i Tivoli er et must! Fald i svime over julekuglerne, duften af æbleskiver og smukke julelys. Mærk magien, prøv forlystelserne, oplev den spektakulære lysprojektion "Magi i juleskoven" på Nimbs facade, besøg julemanden og meget mere!

Hvornår? 19. november - 31. december

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15% hos Tivoli

Foto: Den Sorte Diamant

Nissepost og juleønsker på Den Sorte Diamant

Tag hele familien med til juleværksted, og kom i julestemning i Det Kgl. Bibliotek. Skriv eller tegn de flotteste julebreve med fjerpen, blæk og laksegl – præcis som i gamle dage.

Hvornår?  3. december kl. 10-16

Foto: Experimentarium

Oplev Julerød Bageby

Oplev en hel by af kreative peberkagebygninger vokse frem i et hyggeligt julelandskab i Experimentariums smukke forhal. Bidrag med jeres eget peberkagehuse og deltag i konkurrencen om flotte præmier.

Hvornår? Fra 21. november

Foto: Coca-Cola

Mød Coca-Cola julelastbilen

Nu har I mulighed for at opleve den ikoniske Coca-Cola lastbil kendt fra de nostalgiske reklamer! Få taget et billede, hils på julemanden og nyd en iskold Coca‑Cola eller Coca‑Cola Zero! I kan opleve lastbilen ved Meny Amager den 15. december eller ved Zoologisk Have i København den 18. december.

Jul på museerne

Foto: Arbejdermuseet

Jul på Arbejdermuseet

Der bliver gået all in på jul på Arbejdermuseet! Fra den 20. november og helt frem til den 30. december kan I tage på nisseskattejagt med de mindste hver dag samt opleve jul i udstillingen 1950'erne. I weekenderne kan I også høre julehistorier på loftet og komme med på gratis juleomvisninger. Derudover kan I glæde jer til de traditionsrige juletræsfester og julebanko på udvalgte dage.

Hvornår? 20. november - 30. december (bemærk: juletræsfester og julebanko udvalgte dage)

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% hos Arbejdermuseet

Jul på Nationalmuseet

Kom med på rundvisningen "Alle tiders jul", der tager jer igennem 1000 års jul på museet! Julen er nemlig en gammel fest - mange traditioner er gået tabt, mange holder vi fast i, og nye er også kommet til. På rundvisningen vil I bl.a. høre om dengang, vi sov sammen i halm på gulvet julenat og åd vores sulemad med livet som indsats.

Hvornår? 26. november - 18. december

Foto: Joakim Züger

Lav julegaver på SMK

Besøg Børnenes Værksted på Statens Museum for Kunst og lav julegaver til hele familien. Værkstedet vil nemlig være forvandlet til et vaskeægte juleværksted i december måned! Måske I skal lave et flot papirklip inspireret af Matisse, et farverigt maleri eller en fjollet figur? Husk at I også kan komme med på familietur rundt på museet, se her.

Hvornår? Weekender i december

Jul på Amalienborg og Rosenborg

Også på slottene Amalienborg og Rosenborg er der gang i julerierne. På Amalienborg kan I f.eks. lave julenisser inspireret af Dronningens design samt træde ind i en kæmpe udgave af Dronningens nisser og lave jeres helt eget nissebillede. Mens I hver lørdag og søndag i december kan høre julefortællinger fra 1600-tallet på Rosenborg Slot.

Foto: Frilandsmueet

Jul på Frilandsmuseet

Vidste du, at dele af både TV2 og DR’s julekalender er optaget på Frilandsmuseet? Derfor kan I i år opleve iscenesatte hjem fra både Tinka og Julehjertets Hemmelighed, som er blevet brugt til optagelserne. Se også kostumerne fra begge julekalendere, smag på nissen Rumles yndlingskage og skyd med bue og pil. Derudover kan I deltage i masser af juleaktiviteter for hele familien, smage julegodter i museets madboder, opleve juleteatret "Drillenissen" m.m.

Hvornår: Lørdage og søndage fra den 26. november -18. december fra kl. 10-16

Juleklip- og eventyr på Den Hirschsprungske Samling

Tilbring 3. søndag i advent på Den Hirschsprungske Samling med hele familien. Her skal der nemlig rigtig julehygges med at klippe julepynt, som I enten kan tage med hjem eller hænge på museets juletræ i forhallen. Der vil også være pebernødder og højtlæsning af en julehistorie.

Hvornår? 11. december kl. 13-15

Juleoplevelser udenfor byen

Foto: Thomas Mørkeberg

Jul på Observatoriet

Oplev Mælkevejens magi, når vi holder juleåbent på Observatoriet. Nisserne er løs! Kan du finde dem alle? Lav astrojulepynt inspireret af vores Solsystem og tag det med hjem til juletræet. Kom forbi til en hyggelig dag i bakkerne!

Hvornår? Weekender i december og i perioden d. 22.-31. december kl. 11-17. Lukket d. 25. december, og åbent fra 11-14 den 24. og 31. december.

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 50% hos Observatoriet i Brorfelde

Foto: Svend Åge Monnerup

Hop ombord på juletoget

Vil I have den ultimative nostalgiske og magiske juleoplevelse? Så skal I hoppe ombord på Nordsjællands Veterantog, der pyntet med julehjerter, kører fra hovedstaden til destinationer nordpå. I weekenderne 26. og 27. november samt 3. og 4. december kører toget f.eks. til Kronborg og inkl. i prisen er adgang til Jul på Kronbrog. 

Hvornår? Udvalgte dage fra 26. november - 18. december. Se køreplan her

Foto: Frederiksborg Slot

Gensyn med DR’s julekalendere på Frederiksborg

Tag familien med på en nostalgisk rejse gennem julekalenderens historie, når Frederiksborg slot i samarbejde med DR, præsenterer særudstillingen "Gensyn med DR’s Julekalendere". Her kan I opleve fortryllende dragter, velkendte dukker og rekvisitter fra DR’s populære julekalendere!

Hvornår? 26. november - 8. januar 2023

Jul på Esrum Kloster. Foto: Heino Eisner

Jul på Esrum Kloster

Besøg det hyggelige julemarked på Esrum Kloster - her finder I ægte klosterprodukter, specialiteter fra bæredygtige fødevarenetværk og dansk kunsthåndværk. Ungerne kan også besøge juleværkstedet og lave lys og julekugler af uld samt tage på stjerneløb rundt på klostret.

Hvornår? 3.-4. december

Frozen Kingdom i Ringsted. Foto: Lumagica

Frozen Kingdom

Glæd jer til opleve Isdronningens rige, hvor isfolk og andre eventyrlige figurer gemmer sig i det frosne vinterlandskab, når Frozen Kingdom indtager Lystanlægget i Ringsted. Det bliver en magisk oplevelse for både store og små!

Hvornår? Den 12. november-23. december

Foto: Julebutikken i Gurre

Besøg julebutikken i Gurre

Julebutikken i Gurre er som taget ud af en julefilm - her bliver det ikke mere hyggeligt og nostalgisk! I butikken kan I bl.a. købe juletræ, varme jer på gløgg og æbleskiver samt snuse rundt i laden med julepynt til lyden af julemusik. I kan også hilse på alle gårdens dyr, der bl.a. tæller kaniner og geder, prøve naturlegepladsen og meget andet.

Hvornår? Åbent hver dag frem til juleaften (fra den 12. november)

Foto: Bakken

Jul på Bakken

Oplev magisk julestemning i verdens ældste forlystelsespark, når Bakken slår dørene op til jul. Besøg stedets julemarked med hyggelige boder, prøv forlystelserne, oplev Pjerrots juleshow mm.

Hvornår? Fredag-søndag d. 25. november - 18. december samt juledagene d. 19. - 22. december

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du rabat hos Bakken

Foto: M/S

Jul på M/S Museet for Søfart

 Museet for Søfart i Helsingør byder på masser af julehygge for familien! Hver weekend i december kan I lave store eller små julegopler i Sømandsværkstedet, som kan hænges på juletræet eller i vinduet derhjemme. I kan også bygge drømmeskibe eller lave masker til nytårsfesten!

Hvornår? Weekender i december

Juleoplevelser derhjemme

 Julehjertets Hemmelighed DR. Foto: Andreas Bastiansen

Årets julekalendere

Børnefamiliernes bedste måde at tælle ned til juleaften på, er at sidde klar hver aften, når et nyt afsnit af årets tv-julekalender løber over skærmen. Vi har samlet et overblik, der giver jer mulighed for at vælge mellem alle de kalendere, der bliver sendt i år.

Læs vores guide til årets TV-julekalendere her.

Foto: Alberte Cornelius

Julesmåkager

Fyr op for julehyggen derhjemme, og fyld hele hytten med duften af frisk julebag. Det er en hyggelig juleaktivitet at gå i køkkenet sammen, røre dej, rulle den ud, stikke julefigurer ud, og pynte med flot farvet glasur efter bagning og afkøling. Et projekt, der nemt kan underholde en hel dag. Husk julemusikken!

Tjek vores opskrift på julesmåkager her

Foto: Caroline Gruth Hemmingsen

Julepynt

Ingen december uden hjemmelavet julepynt! Heldigvis har Panduro et kæmpe sortiment af jule-DIY, og vi har testet flere af deres sæt. Var det f.eks. noget med en Rudolf-krans lavet på perleplader eller julekugler lavet af perleler?

Læs vores artikel Julekugler og Rudolf-krans: bliv klar til julen med hjemmelavet pynt

Tilbringer I december eller noget af julen i Aarhus? Så tjek vores store guide til Jul i Aarhus.