I kan stadig nå at suge julestemningen til jer ude i byen. Vi guider jer til børnevenlige oplevelser (med afstand selvfølgelig) i Købehavn og omegn.

INDEHOLDER ANNONCE

★ Byens skøjtebaner
Hvornår: Hele vinteren
Spænd skøjterne, og inviter familien med en tur på isen! I kan give den fuld gas flere steder i byen, hvor der er anlagt kunstige skøjtebaner til stor glæde for både børn og voksne. Hvem er mon familiens Bambi på glatis?

★ Jul i Amager Centret
Hvornår: Hver dag frem til jul
Julen er for alle… I gårdhaven har vi samlet alt det, der skaber den helt rigtige julestemning. Små søde nisser, masser af gran og smukke julelys, hyggelige juleboder, duften af lækre brændte mandler og ikke mindst dejlig julemusik. Og i julestuen på første sal, sidder Jakob Juleknas hver weekend og læser højt fra sin magiske julebog - så kom glad og besøg Ønskeøens Amager Center.

 Kanalrundfart for børn
Hvornår: Udvalgte dage frem til jul
Vidste du, at Stromma har en helt særlig kanalrundfart, der henvender sig til børn i alderen 3-9 år? Her i julen kan I få udsyn til masser af julelys og hyggelige julemarkeder, når I sejler den 40 minutter lange tur gennem Københavns kanaler. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10% rabat på Strommas kanalrundfart for børn

 Byens julemarkeder
Hvornår: Frem til jul
Byen oser af julehygge med duften af brændte mandler, lune æbleskiver, glögg og varm kakao overalt. Julemarkederne har nemlig indfundet sig med alt hvad det indebærer af julelækkerier, kunsthåndværk, julepynt og funklende lys. Og psst! I guiden finder du også en liste over de bedste julemarkeder uden for byen. 

 Tv-julekalendere
Hvornår: 1.-24. december
Børnefamiliernes helt klassiske måde at tælle ned til juleaften på, må være at sidde klar hver aften, når et nyt afsnit af årets tv-julekalender løber over skærmen. Vi har samlet et overblik, der giver jer mulighed for at vælge mellem alle de kalendere, der bliver sendt i år. 

 Julefilm derhjemme
Hvornår: Når I har lyst
Gør julens familietid til noget helt særligt med hyggelige julefilm og samvær under dyner i sofaen. Netflix har et bredt udvalg af julefilm, og vi har samlet de bedste, der egner sig til børn fra 7 år, lige her. 


Jul med HP
Hvornår: Når I har lyst
Hos HP har de en lang række opgaver, tegneark og klippe/klister-projekter, som I kan printe direkte inde fra deres hjemmeside. Og i øjeblikket er der selvfølgelig masser af juleklip blandt HP Printables' fine kreationer.

★ Lumagica Christmas Wonderland
Hvornår: 19. november - 23. december
Tag familien med til Ringsted, hvor Lumagicas lysfest 'Christmas Wonderland' lyser op i landskabet. Der er lyskunst, musik og lækker mad og drikke, og besøget kan hurtigt blive til årets mest fortryllende familieoplevelse. 

 Chocolate Factory Outlet
Hvornår: Hver mandag-lørdag
Kig forbi Chocolate Factory Outlet på Amager, og shop løs blandt frasorterede varer fra Magasin Chokolade og Simply Chocolate. Perfekt til julemånedens hyggestunder, julekalenderen, pakkelegen og værtindegaven til julens sammenkomster. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10% + en gratis chokoladebar fra Simply Chocolate hos Chocolate Factory Outlet

Julesmåkager
Hvornår: Når I har lyst
Fyr op for julehyggen derhjemme, og fyld hele hytten med duften af frisk julebag. Det er en hyggelig juleaktivitet at gå i køkkenet sammen, røre dej sammen, rulle den ud, stikke julefigurer ud, og pynte med flot farvet glasur efter bagning og afkøling. Et projekt, der nemt kan underholde en hel dag. Husk julemusikken!

 Byens bedste varme kakao to-go
Hvornår: Når I har lyst
Udover at være fyldt med hygge, lys og varme stunder, er julen også en tid, hvor vinterens kulde bider fra sig, når I bevæger jer rundt i byen. Få varmen på den mest velsmagende måde med en kop varm kakao to-go. Vi har samlet de bedste til jer her. 

Med børn i køkkenet
Hvornår: Når I har lyst
Har du planer om at tage ungerne med i køkkenet op til jul, kan du måske finde lidt inspiration til, hvad børn i forskellige aldersgrupper kan hjælpe til med. Vi guider til alderssvarende køkkentjanser for de 0-12-årige lige her. 

Få svar på dine spørgsmål:

Hvornår falder årets adventssøndage?
1. søndag i advent: 28. november
2. søndag i advent: 5. december
3. søndag i advent: 12. december
4. søndag i advent: 19. december 

Hvornår er det Luciadag?
Traditionen tro er det Luciadag den 13. december - i år falder den altså på en mandag. 

Hvornår starter juleferien? 
Skolebørnene går på juleferie allerede fredag den 17. december, og starter igen mandag den 3. januar. 

 

Skal du eller en du kender til Aarhus i december? Se den store juleguide til Aarhus og omegn.

 

 

Fotos: 1) Louisiana 2) 'Alletiders nisse', TV 2, foto: Søren Hartvig 3) Caroline Gruth Hemmingsen 4) Alberte Cornelius 5) 'Christmas Wonderland', Lumagica