Gys, gru og uhygge spreder sig i denne tid - og I kan suge de sjove, vilde og grusomme indtryk til jer overalt i København og omegn. Det bugner nemlig med arrangementer for modige børn og deres voksne!

★ Halloween på Ventegodtgaard
Hvornår: Hver mandag-fredag kl. 12-17 og hver lørdag-søndag kl. 11-16
Der er Halloween-stemning for alle pengene på Ventegodtgaard i Lille Skensved. Kør med traktor-vognen ud i marken, og hent jeres eget græskar, skær uhyggelige græskar-hoveder i værkstedet, og pluk friske æble, som kan presses til æblemost på gårdens saftpressere. I weekenden kan I desuden besøge stedets hyggelige café. 

★ Halloween i Tivoli
Hvornår: 14. oktober - 7. november
Tivoli leverer altid, når det kommer til at skabe en stemning gennem fantastiske udsmykninger - og årets Halloween-fejring er selvfølgelig ingen undtagelse! Husk at kigge forbi det nyåbnede Villa Vendetta - Tivolis helt eget scary house - hvis I altså tør. 

★ Halloween på Glyptoteket
Hvornår: 31. oktober
Træd ind i Mumiernes verden, når Glyptoteket i anledning af Halloween rejser tilbage til det gamle Ægypten - også kendt som dødsriget. Dengang lavede man mumier, fordi de gamle ægyptere troede, at de døde blev levende igen. Mumierne glæder sig til at se jer!

★ Spooky LumiNights i Slagelse
Hvornår: 8.-31. oktober
Vær med, når Frankenstein tænder lyset, græskarene bliver vækket til live og mystikken spreder sig i Halloween parken. Årets (u)hyggeligste familieoplevelse er en uforglemmelig og fantasifuld affære med interaktive oplevelser, lyskunst, musik og lækker mad og drikke. 

★ Den storte død
Hvornår: 16.-17, 22.-23. og 30.-31. oktober
Frilandsmuseets Halloweentur tager jer med på en rejse tilbage til en mørk og dyster fortid, hvor den sorte død har lagt Danmark øde hen, og paranoiaen hersker overalt. Anbefales ikke til børn under 12 år, da der virkelig er skruet op for uhyggen. 

★ Halloween-koncert
Hvornår: 31. oktober
DR Koncerthuset fyldes med gys og gru i børnehøjde - DR Big Band og DR Børnekoret inviterer hele familien til en særlig oplevelse med kendte sange, TikTok-hits og nye toner i en magisk musikalsk fortælling om at møde det, vi er allermest bange for. 

Halloween Hunt
Hvornår: 31. oktober
Tag familien med på en uhyggelig tur til Grønnessegaard Gods i Hundested, og træd ind i den fortryllede skov. Jagten sættes ind på magiske græskar, og i mørket venter både mystiske væsner og ren magi. 

Nightmare Drive-Thru
Hvornår: 28. oktober - 3. november
Jeres værste mareridt venter, når Charlottenlund Travbane forvandles til Danmarks uhyggeligste Halloween-oplevelse. Skrig jer hæse, mens I udlever jeres egen gyserfilm på den hjemsøgte travbane. 

'Slik eller ballade' på KU.BE
Hvornår: Hver lørdag-torsdag fra 23. oktober - 7. november
Årets hyggeligste Halloween-musical for hele familien finder I i KU.BE. 'Slik eller ballade' foregår i fantasilandet Marcipanistad, hvor den tarvelige Prinsesse Bittersød beslutter sig for at indsamle alt slik i riget til sig selv. 

LÆS OGSÅ: Halloween: Klæd ungerne ud som vennerne fra skærmen

Halloween i Jægersborggade
Hvornår: 31. oktober
Kom til uhyggelig Halloween, når mørket sænker sig over Nørrebros hyggeligste gade. Tag udklædningstøj på, og trick-or-treat i gadens mange butikker, som forvandles til frygtindgydende, bloddryppende spindelvævskabinetter med spøgelser, zombier, genfærd og græskar. 

(U)hyggelig Halloween i Kulturzonen
Hvornår: 30. oktober
Udfold jer i Halloween-værkstedet, når der skal skæres uhyggelige græskarhoveder og eksperimenteres med ansigtsmaling. Der vil i dagens anledning både være en pris for det flotteste græskar og det mest uhyggelige kostume. 

HORRORWALK 2021 - Fanget i mørket
Hvornår: 30. oktober
Adventurepark i Hillerød byder på urgammel magi og hvilende ondskab i de gamle sumpe og skove. Igen i år er ondskaben sluppet løs, og både væsner og uhyrer forsøger at overtage den verden, vi kender. 

Dødelig Halloween-gåtur og -spiseaften
Hvornår: 30. oktober
I skoven omkring Tokkekøb Hegn vil den lørdag den 30. oktober stå på gåtur og spisning med Naturhelten, når mørket falder på. Og som om, at det ikke var uhyggeligt nok i sig selv, vil der også blive fortalt fortællinger om døden, og tilberedt mad, hvor de modige kan få hænderne i ægte blod og knogler. 

Halloween i Frederiksholm Kirke
Hvornår: 31. oktober
Hop i jeres bedste udklædning, og kom med til (u)hyggelig Halloween-gudstjeneste i Frederiksholm Kirke. Efterfølgende vil der være Halloween-workshop og (u)lækker aftensmad for hele familien. 

★ 'FORSVUNDET TIL HALLOWEEN' i biffen
Hvornår: Når I har lyst
Tag familien med i biografen til lidt hyggelig uhygge i selskab med den nye danske Halloween-film 'FORSVUNDET TIL HALLOWEEN', hvor søskendeparret Asger og Petra skal fejre Halloween sammen, da Petra pludseligt forsvinder. 

★ Bliv klar til Halloween med Panduro
Hvornår: Når I har lyst
Vi har i samarbejde med Panduro fremtryllet en guide til børnevenlig DIY-pynt, som I kan kaste jer over derhjemme. Lad jer inspirere af vores magiske dekorationer, og sæt ungerne igang med lim og saks.

Lav en uhyggelig Halloween-lanterne
Hvornår: 29. oktober
Børnemuseet er som altid sprængfyldt med sjove workshops for ungerne. Og i anledning af Halloween, skal der selvfølgelig laves uhyggelige lanterner, der kan lyse op i de mørke tider. For de 6-12-årige. 

Bageworkshop: Halloween småkager
Hvornår: 31. oktober
De 6-12-årige kan også slå sig løs i bageværkstedet, når den dygtige konditor Jane bager Halloween småkager med børnene. Kagerne skal selvfølgelig pyntes med masser af farlig glasur og skræmmende krymmel.


Lav jeres egen græskar-lygtemand
Hvornår: Når I har lyst
Det er blevet tid til at udhule græskar med ungerne! Vi giver jer her en guide til uhyggelige græskar-lygtemænd og viser desuden, hvordan I kan bruge kødet til at lave jeres eget græskar-syltetøj.

LÆS OGSÅ: De 5 græskargårde

★ Familiesøndag: Uhygge!
Hvornår: 31. oktober
Lægger I vejen forbi Sorø Kunstmuseum søndag formiddag, er der mulighed for at udfolde hele familiens kreativitet. Der er familiesøndag den sidste søndag i hver måned, og denne gang er temaet selvfølgelig 'UHYGGE'. Kom, hvis I tør!

Lav dit eget mystiske væsen
Hvornår: Hver lørdag og tirsdag til og med 30. oktober
I Kreativt hus for børn i Roskilde kan børn fra 9 år slå sig løs sammen med billedkunstner Maria Lau Krogh, der guider, når der skal laves mystiske (og måske endda uhyggelige) væsner i den kreative workshop. 

Klæd ungerne ud som vennerne fra skærmen
Hvornår: Når I har lyst
Rubie's Masquerade har et bredt udvalg af fantastiske kostumer, der ned til mindste detalje ligner de kendte figurer fra film og serier, som børnene elsker. Skal dit barn mon klæde ud som Batman, Elsa eller Harry Potter - eller måske en nuttet Baby Shark? 

Print Halloween-krea med HP
Hvornår: Når I har lyst
Der er altid mange timers sjov at kaste jer over blandt HP Printables - og i øjeblikket er der selvfølgelig Halloween-godter at komme efter. Print alt fra flagermus til zombier og skelletter, som I sammen kan klippe ud og dekorere, så de kan pynte derhjemme. 

★ Pynt op til Halloween-festen
Hvornår: Når I har lyst
Inviter vennerne forbi til Halloween-fest, og pynt op med uhyggelige DIY-projekter, som er børnevenlige og nemme at kaste sig over. Dæk for eksempel et uhyggeligt bord med skræmmende masker, edderkopper og øjne i maden. 

 

Få svar på dine spørgsmål

Hvornår er det Halloween? 
Officielt falder Halloween altid den 31. oktober. Men jo mere udbredt højtiden bliver, jo flere af de omkringliggende dage bliver efterhånden inddraget til fejringen af den uhyggelige dag.

Hvorfor klæder man sig ud til Halloween?
Halloween stammer fra keltisk folketro, og symboliserede den ene dag på året, hvor de døde kunne færdes blandt de levende. For ikke at blive besat, klædte kelterne sig i uhyggeligt tøj for at skræmme ånderne væk.

Hvorfor hedder det Halloween?
Ordet Halloween stammer fra det engelske 'All Hallows Eve', der på dansk betyder Allehelgensaften, som netop er aftenen den 31. oktober. 

LÆS OGSÅ: Bag om Halloween-traditionerne

 

Holder du eller en du kender Halloween i Aarhus? Se vores guide til Halloween med ungerne i det jyske.

 

 

Fotos: 1) Ventegodtgaard 2) LUMAGICA 3) Grønnessegaard Gods 4) Halloween i Jægersborggade 5) Naturhelten 6) Caroline Gruth Hemmingsen 7) Romeika Cortez 8) Stephanie Mielnicki