Gys, gru og uhygge spreder sig i denne tid - og I kan suge de sjove, vilde og grusomme indtryk til jer overalt i København og omegn. Det bugner nemlig med arrangementer for modige børn og deres voksne!

Artiklen indeholder annonce

Halloween på museerne


(U)hyggelig efterårsferie på Frilandsmuseet
Hvornår: 15.-23. oktober

Væsner fra den nordiske folketro har overtaget Frilandsmuseets landsby, og landsbybeboerne har brug for jeres hjælp til at overvinde trolde, hekse og huldre! I kan også opleve (u)hyggeligt trylleshow, besøge græskar lanterne værkstedet og snuppe en giftig candy floss.

Væmmelige væsner på Nationalmuseet
Hvornår: 16.-23. oktober kl. 15
Varm op til Halloween på Nationalmuseet i efterårsferien. Her kan hele familien komme med på en mission og se mørkets væsner i øjnene! Opklar hvor de kommer fra, og hvad de vil gennem lydfortællinger, QR-koder og projektioner.

Halloween på Børnemuseet
Hvornår: 20.-21. oktober kl. 17-19
Alder: 6-12 år
I efterårsferien skruer Børnemuseet op for den uhyggelige stemning, når de inviterer til Halloween for børn. Her står den på skattejagt, ansigtsmaling, klamt til ganen og højtlæsning. Kom gerne udklædt! Det koster 250 kr. for en voksen og et barn at deltage.

Uhyggelige Halloween-events

Halloween Cirkus
Hvornår: Fra den
13. oktober
I år får Halloween Cirkus første gang premiere på Bellahøj Cirkusplads! Her er Szhirley, Clemens og Patrick Spiegelberg i front for forestillingen sammen med verdens skrækkeligste cirkusartister. Forestillingen henvender sig til børn fra 5 år og familier.

HUSK: Medlemmer af Børn i byen Klubben får 35 kr. rabat pr. billet på Cirkus Arenas forestilling.

Horror Drive Thru på Reffen
Hvornår: Udvalgte dage fra den 7.-16. oktober
Tør jeres familie at køre gennem en hjemsøgt cirkus-landsby, hvor dræberklovne, genopståede cirkusfreaks og andre skrækindgydende monstre hærger? Så skal I måske prøve årets horror-oplevelse på Reffen! Køb billet her.

Halloween i forlystelsesparkerne

 Halloween i Tivoli
Hvornår: 13. oktober - 6. november
Glæd jer! Snart indtages Tivoli af uhyggelige hekse, græskar, ny 180 meter lang labyrint, popup restaurant, dobbelt op på scaryhouses og nye Halloween-scenografier.

Halloween på Bakken
Hvornår: 15.-23. oktober
Smut en tur til Bakken i ferien, og oplev parken klædt i efterårets gyldne farver.  Glæd jer til ansigtsmaling, halmballelabyrint, underholdning med Onkel Reje og Bakkens helt nye Halloween område!

Tip! Med Børn i byen Klubben får du rabat på miniturbånd på Bakken.


Halloween i BonBon-Land
Hvornår: Hele efterårsferien kl. 10-17
Prøv Halloween i BonBon-Land med fire spøgelseshuse, Trick or Treat, Græskarjagt og masser af både hygge og uhygge til hele familien. Du kan opleve Halloween i BonBon-Land alle weekender i oktober og hele efterårsferien – fra kl. 10-17. Ses vi?

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 25% rabat i BonBon-Land

Tip! Hvis du melder dig ind i Børn i byen Klubben, får du lige nu 2 gratis billetter til BonBon-Land til en værdi af 458 kr.

Halloween udenfor byen


Ingen efterårsferie uden Magiske Dage
Hvornår: 21.-22. oktober (enkelte aktiviteter 20. oktober)
Er du en spirende heks eller troldmand, har du chancen for at lave din egen tryllestav eller brygge din første magiske eliksir til Magiske Dage i Odense.

★ Halloween i Birkegårdens Haver
Hvornår: 15.-23. oktober
Nu går den vilde spøgelsesjagt! Kom til sjov og uhyggelig Halloween i Birkegårdens Haver med masser af børneaktiviteter og mange unikke græskarfigurer i de smukke efterårshaver! Den 16. oktober er der også hundedag!

Halloweenløb i Rødovre
Hvornår: 13. oktober kl. 19-21
Ta' store børn med til Halloweenløb i Rødovre. Her kan I ved skumringstid enten  løbe 1 km eller 4 km på en rute fyldt med overraskelser. Der er præmier til bedst udklædte løbere, og efter løbet kan I grille skumfiduser over heksens bål. Det koster 30 kr. at deltage.

Halloween i Pangea Park
Hvornår: Hele efterårsferien og 28., 29. og 30. oktober
Besøg dyreparken Pangea Park, der går all in på Halloweentema i oktober! Her kan I besøge deres grotte, som er blevet overtaget af zombier, og forvandlet til et vaskeægte Zombie House. Der er også pyntet op udendørs til de små, som ikke tør gå i grotten.

Halloween på Gavnø
Hvornår: 15.-23. oktober
Der er lagt op til uhygge på Gavnø i efterårsferien! Her er der flere sjove og (u)hyggelige aktiviteter, glæd jer bl.a. til at gå på skattejagt og besøge værkstedet, hvor I kan udhule græskar og dekorere Halloweenmasker.

Græskarfestival i Skælskør
Hvornår: 17.-22. oktober
Besøg Danmarks største græskarfestival i Skælskør i ferien! Her kan I bl.a. smage på alverdens forskellige menuer med græskar, deltage i græskarworkshops, opleve den imponerende udsmykning, hoppe på en hestevogn rundt i bymidten og meget, meget mere.

Halloween på biblioteker og kulturhuse

Halloween-workshop på Bibliotekshuset
Hvornår: 20. oktober kl. 14-16
Kig forbi Bibliotekhuset, hvor I kan blive inspireret og få fifs til at lave den bedste græskarlygte. Biblioteket sørger for græskar, I skal bare komme udklædt! Glæd jer  til en hyggelig eftermiddag med Halloween-lygter, slik, saftevand og (u)hygge.

Mød Slagteren fra Øresundsvej i Børnekulturhuset Ama'r
Hvornår: 29. oktober kl. 16-19
Alder: Fra 8-12 år
I år inviterer Børnekulturhus Ama’r til en anderledes Halloween, hvor professionelle kunstnere og husets medarbejdere skaber et uhyggeligt posteløb i og om huset. Når I kommer, vil I blive sendt ud på en uhyggelig rute som kræver mod og fantasi!

Halloween derhjemme

★ Lav jeres egen græskar-lygtemand
Hvornår: Når I har lyst
Det er blevet tid til at udhule græskar med ungerne! Vi giver jer her en guide til uhyggelige græskar-lygtemænd og viser desuden, hvordan I kan bruge kødet til at lave jeres eget græskar-syltetøj.

Læs også: De 5 græskargårde

★ Pynt op til Halloween-festen
Hvornår: Når I har lyst
Inviter vennerne forbi til Halloween-fest, og pynt op med uhyggelige DIY-projekter, som er børnevenlige og nemme at kaste sig over. Dæk for eksempel et uhyggeligt bord med skræmmende masker, edderkopper og øjne i maden. Tjek alle vores guides til Halloweenpynt lige her:

- Mumier, flagermus og slanger - uhyggelig DIY-pynt til Halloween
- Børnevenlig Halloween-DIY-pynt
- Halloweenpynt inspireret af Harry Potter universet

Lav græskarsuppe
Græskarsuppe er den perfekte menu den 31. oktober! Vi guider jer til at lave den.

 

Få svar på dine spørgsmål

Hvornår er det Halloween? 
Officielt falder Halloween altid den 31. oktober. Men jo mere udbredt højtiden bliver, jo flere af de omkringliggende dage bliver efterhånden inddraget til fejringen af den uhyggelige dag.

Hvorfor klæder man sig ud til Halloween?
Halloween stammer fra keltisk folketro, og symboliserede den ene dag på året, hvor de døde kunne færdes blandt de levende. For ikke at blive besat, klædte kelterne sig i uhyggeligt tøj for at skræmme ånderne væk.

Hvorfor hedder det Halloween?
Ordet Halloween stammer fra det engelske 'All Hallows Eve', der på dansk betyder Allehelgensaften, som netop er aftenen den 31. oktober. 

Læs også: Bag om Halloween-traditionerne

 

 

Fotos: 
Frilandsmuseet
Halloween Cirkus
Tivoli af Romeika Cortez
BonBon-Land
Magiske Dage af Erling C. Hollmann
Græskar af Romeika Cortez
Caroline Hemmingsen
Alberte Cornelius