En tur på legepladsen er nærmest en obligatorisk del af weekenderne med børn. Og nu kan I sikre jer, at ingen kommer til at tisse i rendestenen (eller i bukserne), når vi guider til alle Københavns legepladser med toiletter!

INDRE BY

★ Legepladsen i Fredens Park
Hvor: Fredensgade ved hjørnet af Søpassagen og Ryesgade, 2100 København K
Med alt fra trampoliner og balancebomme til karrusel og babygynge, er der aktiviteter for enhver på legepladsen. Også selvom man har mere brug for et hvil i hængekøjen end en tur på cykelbanen.

★ Legepladsen i Langelinieanlægget
Hvor: Langelinie ved Langeliniepavillonen, 1259 København K
Den lille legeplads for de mindste børn ligger få meter fra den lille havfrue. Der er udsigt over havnen, og både sandkasse, klatrestativ, kravlenet og en rebstige, som de små kan boltre sig i. Legepladsen er desuden omgivet af hække, der udgør en lille labyrint.

★ Elefantens Bastion
Hvor: Christianshavns Voldgade 36, 1424 København K
På Christianshavns Vold er der god plads til leg og boldspil for børn og unge. Der er både skakspil, en stor sandkasse og en masse legecykler. Der er også en soppesø, som fyldes med vand på udvalgte dage i sommerhalvåret.

★ Legepladsen på Gammelvagt
Hvor: 
Gammelvagt 5, 1312 København K
Den hyggelige oase omkranset af paradisæbletræer har masser af aktiviteter til både små og større børn. Der er en dråbeformet sandkasse med sandkageborde, vippebord og fugleredegynge til de små, og en kæmpestor klatreby til de større. De ældste børn kan give den gas ved bordtennisbordet eller i det lukkede boldbur med basketnet.

 Legepladsen i Ørstedsparken ved Nørre Farimagsgade/Ahlefeldtsgade
Hvor: 
Over for Ahlefeldtsgade 16, 1359 København K
Legepladsen består af fire cirkelformede terrasser. Den ene har klatreborg og legetårne, den anden en sjov forhindringsbane, den tredje har vippedyr og gynger og den fjerde byder på en dejlig udsigt over solplænerne og parkens sø.

 Legepladsen i Ørstedsparken ved Nørre Farimagsgade
Hvor: 
Nørre Farimagsgade 2, 1364 København K
Legepladsen indeholder et stort afgrænset legeområde med aktiviteter som fantasibrædder, sandlegetøj, minifodbold, bordfodbold, hamsterhjul og QR-koder med quizzer. 

VESTERBRO

Legepladsen i Skydebanehaven
Hvor:
 Absalonsgade 12, 1658 København V
Den store legeplads midt på Vesterbro giver masser af muligheder for leg. Den farverige papegøje og den kæmpestore soppesø, samt den brede rutsjebane og den store sandkasse er blandt tingene, der gør legepladsen så populær. 

★ Legepladsen på Enghave Plads
Hvor: 
Enghavevej mellem nr. 42 og 56, 1674 København V
Legepladsens tema er fra eventyrernes verden med drager, frøer og en stammeskov. Der er et cirkelrundt boldbur, granitbuer, granitskulpturer og en frø, der spytter vand ud i et lille bassin. 

★ Legepladsen i Enghaveparken
Hvor: 
Ejderstedgade 1, 1761 København V
Legepladsen er netop blevet totalrenoveret sammen med resten af parken. Den er indbydende for børn i alle aldre, og om sommeren er der vandpjask til den helt store guldmedalje.

★ Legepladsen på Sønder Boulevard
Hvor: 
Sønder Boulevard ud for nr. 103, 1720 København V
Som et lille stykke blåt, caribisk hav, lyser den blå legeplads op midt i den nye bypark. Skibet "Trinidad" er gået på grund, så byens små pirater kan klatre om bord og udforske. Der er også en sørøver-rutsjebane, rom-kasser og en tømmerflåde, der driver rundt.

ØSTERBRO

★ Tårnlegepladsen i Fælledparken
Hvor: Frederik V's Vej 4, 2100 København Ø
Legepladsens tårne består nogle af byens mest markante tårne i miniversion, og lægger op til fysisk aktivitet, stor interaktion og konkurrence. Udover de klassiske legepladsaktiviteter, er legepladsen interaktiv, så børnene kan lege elektronisk fangeleg over tagene, løse rebusser og tale som en politiker. 

★ Legepladsen i Livjægergade
Hvor: 
Hjørnet af Livjægergade/Næstvedgade/Rosenvægets Allé, 2100 København Ø
Med sandkasse, legehuse, babygynge og fugleredegynge til de mindste og klatrevæg, kolbøttestænger og rutsjebane til de større børn, har legepladsen sjove aktiviteter for hele familiens børn. 

★ Legepladsen i Østre Anlæg ved Malmøgade
Hvor: 
Stockholmsgade 24, 2100 København Ø
Der er boldbur, stor klatreborg, kæmpegynger, legeskib, rutsjebane og flere andre ting, der byder på leg for børn i alle aldre.

 Trafiklegepladsen i Fælledparken
Hvor: 
Gunnar Nu Hansens Plads 10, 2100 København Ø
Her er leg og læring i centrum, når børnene færdes i pladsens trafikby i børnestørrelse. Cykel- og trafiksikkerhedstræning foregår i trygge rammer på små cykler eller løbecykler afhængigt af barnets størrelse. Det er også tilladt at medbringe sin egen cykel.  

 Legepladsen i Fælledparken ved Serridslevvej nord
Hvor: 
Borgmester Jensens Allé/Serridslevvej, 2100 København Ø
Legepladsen er en del af et større aktivitetsbånd, hvor både børn og voksne kan lege, spille, træne og tumle. Der er gynger, fodboldbane, sandområde og klatreområde, så alle i familien kan finde en aktivitet, der passer til dem. 

 Legepladsen i Fælledparken ved Serridslevvej syd
Hvor: 
Over for Serridslevvej 2, 2100 København Ø
I udkanten af Fælledparken ligger en legeplads med store petanquebaner, gynger, indhegnet boldbane, legehuse, vippedyr og meget mere. 

★ Legepladsen i Kildevældsparken
Hvor: 
Vognmandsmarken 69, 2100 København Ø
Den bemandede legeplads i det fine parkanlæg byder på mange aktiviteter for børnene. Legepladsens ansatte er både med til at bage snobrød, blæse sæbebobler, lave skattejagter, holde maleværksted og meget mere.

★ Vandlegepladsen i Fælledparken
Hvor: 
Ved Edel Sauntes Allé, 2100 København Ø
Her kan børnene lege i vandlabyrinter, en regnsky og med vandkanoner, samt plaske rundt i den store soppesø. Legepladsen er bygget op som en lille by, der viser vandets vej fra skyer via åer og kloakker og videre ud i havet. 

Skaterparken i Fælledparken
Hvor: 
Edel Sauntes Allé, 2100 København Ø
Skaterparken er Nordeuropas største, og der er udfordringer for både nybegyndere, øvede og professionelle skatere. Det er desuden muligt at få gratis undervisning.

NORDVEST

★ Legepladsen i Degnestavnen
Hvor: 
Degnestavnen 20, 2400 København NV
Åbne områder, frodig natur og bakket terræn danner rammerne om den store, flotte legeplads. Af aktiviteter kan svævebanen, tunnelsystemet, boldmuren og klatrevæggen nævnes, men der er også mange andre legeredskaber til både store og små.

★ Legepladsen på Hulgårds Plads
Hvor: 
Hulgårds Plads 6, 2400 København NV
Den populære, grønne oase byder på en afskærmet legeplads med tilbud til både store og små. I den lukkede legegård, kan de mindste lege i sandkasse og rutsje, mens det store legeområde har et hav af aktiviteter for større børn. Blandt andet en multiboldbane, en trafiklegeplads og meget mere.

★ Legepladsen i Lersøparken
Hvor: 
Tæt ved parkindgangen ved Tagensvej/Lersøstien, 2400 København NV
Her kan I lege med brandmandsreb, kolbøttestænger, rebstige og kravlenet eller gå på opdagelse i tårnet, tage en tur i armgangsbroen og klatre op af mini-klatrevæggen. I kan også gå lidt ned i gear og gynge en tur eller servere sandkager på sandkassens kageborde. 

NØRREBRO

★ Legepladsen i Baldersgade
Hvor: 
Balders Plads, 2200 København N
Kunstlegepladsen er et levende og inspirerende sted for både børn og voksne med de skønneste udsmykninger af Tanja Rau. Der er både klatreborg med rutsjebane og sandkasse, samt mulighed for at spise madpakke på pladsens bord-bænkesæt.

★ Legepladsen i Mimersparken
Hvor:
Borgmestervangen 51, 2200 København N
Der er gynger, fugleredegynger, trampoliner og en stor skulptur. Derudover er der også fodboldbaner og basketbane, samt muligheden for at låne cykler, mooncars, tennisnet, ketchere og bold. God mulighed for at være aktiv!

★ Legepladsen på Bispeengen
Hvor: 
Hillerødgade 23 B, adgang via Lundtoftegade 65, 2200 København N
Legepladsen er delt op i fire cirkler - et småbørnsområde, et område for de lidt større børn, et familieområde og et boldbur. Det store sputnik-lignende klatrestativ er et hit hos de større børn, mens de små kan boltre sig i den store sandkasse og på karrusellen.

★ Legepladsen i Nørrebroparken
Hvor: 
Stefansgade 28-30, 2200 København N
Legeområdet kaldes for "Bermudatrekanten" og består af en flyvemaskine, skibe og en stor hval. Der er masser af aktiviteter for både små og store, samt en soppesø, der fyldes med vand på udvalgte dage i sommerhalvåret.

★ Legepladsen i Ravnsborggade/Sankt Hans Gade
Hvor: 
Ravnsborggade 23/Sankt Hans Gade 13, 2200 København N
Legepladsen fungerer som multiplads, hvor der kan spilles fodbold, basket eller rulle-hockey. Boldbanen kan også bruges som scene til teater og koncerter.

★ Legepladsen i Hans Tavsens Park vest
Hvor: 
Hans Tavsens Gade 40, 2200 København N
Legepladsen er primært egnet til de større børn med mulighed for en masse sportsaktiviteter - blandt andet klatring, bowling, volley og skating.

Legepladsen i Hans Tavsens Park øst
Hvor: 
Hans Tavsens Gade 40, 2200 København N
Giv den gas på cykler, scootere og mooncars på det store asfaltareal eller tag et hvil i trætoppens spændende hule. Der er noget for enhver smag.

Legepladsen i Wesselsgade
Hvor: 
Wesselsgade 12, 2200 København N
På legepladsen lige ved søerne, kan de små lege i sandkassen eller svinge en tur i en af babygyngerne, mens de større børn flyver afsted på svævebanen eller klatrer på den store klatreborg. I sommerhalvåret bliver soppesøen fyldt med vand på udvalgte dage.

★ Legepladsen på Guldbergs Plads
Hvor: 
Mellem Guldbergsgade og Tibirkegade, 2200 København N
Den farverige legeplads, som henvender sig til børn fra 4 til 10 år, har både boldbur og gynger. Og så er der et grønt areal med borde og bænke, hvor man kan spise sin madpakke på en af Nørrebros flotteste pladser.

VANLØSE

Legepladsen på Nørager Plads
Hvor: 
Nørager Plads 23, 2720 Vanløse
Legepladsen består af en boldbane, flere rutsjebaner og cykelbaner, en stor sandkasse, vipper, en legeborg, et edderkoppenet, en klatrevæg og en kongestol. Omgivelserne byder på et stort græsareal, hvor der nemt kan indtages medbragte madpakker.  

FREDERIKSBERG

★ Legepladsen på Langelands Plads
Hvor: Langelands Plads, 2000 Frederiksberg
Den nye legeplads har Frederiksbergs højeste legetårn med en snoet rørrutsjebane, en karrusel, et klatrestativ og flere gynger. Der er også en sandkasse med en lille rutsjebane og en sommerfuglevippe til de mindste.

Legepladsen i Frederiksberg Have
Hvor: 
Frederiksberg Runddel, 2000 Frederiksberg
På legepladsen er der hængekøjegynger, sandområde og meget mere. Legeplasden er netop blevet genopført med et stort område med gummiunderlag, samt en masse nye legesager. 

★ Legepladsen i Lindevangsparken
Hvor: 
Ved hjørnet af Finsensvej og Dalgas Boulevard, 2000 Frederiksberg
Danmarks første elektroniske vandlegeplads finder I i Lindevangsparken. Der bliver sendt vand rundt i vandmøller, sæler og sjove trampoliner, når børnene aktiverer de elektroniske satellitter. Der er også et stort soppebassin og en klassisk legeplads med masser af sjov for de mindste.

BRØNSHØJ

★ Legepladsen i Utterslev Mose
Hvor: 
Pilesvinget for enden af Klintevej, 2700 Brønshøj
En kæmpe edderkop og en snegl med et hurlumhejhus på ryggen er hovedpersonerne på "edderkoppelegepladsen", der byder på udfordringer for både små og større børn. Der er rig mulighed for at klatre rundt og gå på opdagelse inde i de to dyr. 

 Legepladsen på Brønshøj Torv
Hvor: 
Brønshøj Torv ved Krabbesholmvej, 2700 Brønshøj
Træstolper og stubbe i forskellige højder danner centrum for den nye legeplads, hvor kravlereb, balancebomme, kolbøttestænger og armgangsstænger byder ind til aktiv leg for de større børn. De små kan hoppe på den lille trampolin, gynge, lege i sandkasse eller vippe derudaf. Der er desuden både et boldbur og en grusbane.

★ Legepladsen i Husumparken
Hvor: 
Nordrupvej 16, 2700 Brønshøj
Svævebane, edderkoppe-kravlenet, regnbuevippe, redegynge, bålplads, cykelbaner, sandhejseværk og udkigspost er kun nogle af de ting, børnene kan hygge sig med på legepladsen. Der er garanti for sjov til både børn og voksne i Husumparken!

VALBY

★ Legepladsen i Vigerslevparken
Hvor: Ved Lykkebovej/Engdals Alle, 2500 Valby
Omgivet af høje træer, ligger den hyggelige og udfordrende småbørnslegeplads. Legepladsen har småbørnsgynger, babygynger, klatrevæg, bred rutsjebane, sørøverlandskab og træstolper. 

Legepladsen ved Kirsebærhaven
Hvor: 
Kirsebærhaven 14, 2500 Valby
Legepladsen byder på aktiviteter for både småbørn, større børn og unge. De små kan blandt andet lege i det lille bakkelandskab, gynge, vippe og tage et hvil i hængekøjen, mens de større spiller fodbold, klatrer, skater og meget andet.

SYDHAVNEN

Naturlegepladsen i Valbyparken
Hvor: 
Himmelstrupvej 4, 2450 København SV
Den kæmpestore legeplads indbyder på fysisk udfoldelse i det grønne. Besøg blandt andet Lysets Tårn, Vindenes Tårn, Fuglenes Tårn, Forandringernes Tårn og Det Grønne Tårn og gå på opdagelse på den cirkulære gangbro, som forbinder legepladsens bakkelandskab med sneglehøjen, blomsterhaven og petanquebanen. 

★ Legepladsen i Valbyparken ved Café Rosenhaven
Hvor: 
Ved Hammelstrupvej 100, 2450 København SV
Se de flotte flodheste, klatrestammer og andre klatrefigurer, der er skåret ud af elmestammer på den lille, hyggelige naturlegeplads. Legepladsen er opført som en del af den offentlige konkurrence "Grøn By - Grønner Børn" i 1995.  

AMAGER

★ Legepladsen på Sundbyvester Plads
Hvor: Sundbyvestervej/Gyldenlakvej, 2300 København S
De mindste børn kan lege med edderkoppenet, kolbøttestang og balancebænk, mens de større børn kan gå på den store basketbane, lege på lodrette snurrestænger og klatrestativet med reb, skæve platforme og stiger.

★ Bondegårdslegepladsen i Remiseparken
Hvor:
Peder Lykkes Vej 71-73, 2300 København S
På legepladsen kan børnene fodre og klappe bondegårdsdyr - både høns, kaniner, heste, geder, koen Maren og grisen Bertha. Der er også mulighed for at lege i sandkasse, gynge, vippe på vippedyr, hoppe på trampolin eller gå en tur i drivhuset eller en af nyttehaverne.

★ Legepladsen i Øselsgade
Hvor: 
Øselsgade 5, 2300 København S
Legepladsen består af en boldbane, en cykelkarrusel, bordfodbold, basket og grønne nyttehaver. Der er også et legepladshus med indendørs aktiviteter som sang og musik, idrætsaktiviteter og kreative værksteder.

★ Legepladsen i Lergravsparken
Hvor: 
Lergravsvej 16, 2300 København S
Her er et væld af sjove legeredskaber til børn i alle aldre. Blandt andet et gigantisk klatrenet udformet som et gult edderkoppespind, asfalterede boldbaner, cykelbaner, bordtennisbord, svævebane, dækgynger og babygynger, sandkasse, klatretårn og meget mere.

★ Legepladsen i Rødegårdsparken
Hvor: 
Ved Øresundsvej 39, 2300 København S
Legeplasden henvender sig primært til børn fra 3 til 8 år med forskellige legeredskaber i træ, en stor sandkasse og flere legehuse. Der er også et boldbur og fitnessredskaber for unge og voksne.

★ Byggelegepladsen på Bredegrund
Hvor: 
Bredegrund 8, 2300 København S
Legepladsen er delt i to, hvor den ene del udgør en klassisk legeplads med legeredskaber og en soppesø, der fyldes med vand på udvalgte dage i sommerhalvåret. Den anden del er en byggelegeplads med et farvestrålende klatrelandskab, hvor børn og voksne har bygget et stort skib, en hængebro, en svævebane og op til flere broer. 

★ Legepladsen Elba i Filipsparken
Hvor: 
Parmagade 45, 2300 København S
Her finder I et legelandskab for de små med rutsjebane, klatrestativ, legehus, vippedyr, spindere, vippe, gynger og en stor sandkasse med et legeskib. De større børn har både boldbur, boldbane, skak, ludo, bordtennis, kongebold, squareball og hinkeruder til rådighed. Så der burde være mulighed for, at hele familien kan få nogle timer til at gå på legepladsen.

★ Legepladsen på Sundbyøster Plads
Hvor: 
Amagerbrogade ved Smyrnavej, 2300 København S
Legepladsen breder sig over et stort areal, og er inddelt i mange små legesteder, der gør det sjovt at gå på opdagelse. Der er en stor rutsjebane, cykelbaner, boldbur, fugleredegynger, babygynger, balancebaner, junglestier, klatrefigurer, labyrint og et lille amfiteater.

★ Legepladsen i Sundbyvester Park
Hvor: 
Ved Englandsvej/Skolemagerstien, 2300 København S
Legepladsen bag de orange indgangsportaler byder på en flot orange basketbane, småbørnsgynger, snurrestænger, trampolin og klatreborg, hvor hele familien kan boltre sig. 

Byggelepladsen i Remiseparken
Hvor: 
Peder Lykkesvej 73 ved Peder Skrivers Sti, 2300 København S
Byggelegepladsen er et spændende alternativ til almindelige legepladser, hvor både børn og voksne kan være med til at bygge på en stor borg, en hængebro, en svævebane og en labyrint. Det er desuden det oplagte sted at lege fange- eller gemmeleg. 

★ Legepladsen på Georginevej
Hvor: 
Georginevej/Gyldenlakvej, 2300 København S
I et velplejet haveanlæg med blomster og fuglekvidder ligger legepladsen, der byder på cykelbaner, sandkasse, stammeskov, trædesten, hængekøje, kolbøttestænger, balancebom, gynger og spiderman-net. Der er også en fjedervippe, som er meget populær hos de større børn.

★ Legepladsen i Havneparken nord
Hvor: 
Islands Brygge ved Vestmannagade, 2300 København S
Den nordligste del af Islands Brygge byder på action for børn i alle aldre og deres voksne. Der er særligt fokus på rulleskøjte- og skatebanen, samt streetbasket og det populære havnebad.

★ Legepladsen i Havneparken syd
Hvor: 
Islands Brygge over for Halfdansgade, 2300 København S
De større børn kan spille petanque eller beachvolley, mens de mindste leger på hængebroen, balancebanen og pilebeplantningen, hvor de kan lege gemmeleg.

★ Legepladsen i Gunløgsgade
Hvor: 
Gunløgsgade 26, 2300 København S
Legepladsens ansatte arrangerer forskellige aktiviteter, som er gratis. I kan blandt andet lære at jonglere, gå på line eller spille bordtennis. Der er også mulighed for at låne bolde, cykler og go-carts. 

 

Fotos: 1) Fredens Park, foto: Rasmus Cornelius 2) Skydebanehaven, foto: MONSTRUM 3) Tårnlegepladsen, foto: Børn i byen 4) Baldersgade, foto: Rasmus Cornelius 5) Langelands Plads, foto: Rasmus Cornelius 6) Vigerslevparken, foto: Christoffer Schmalz 7) Sundbyvester Plads, foto: Caroline Meldgaard