Nedtællingen til efterårsferien er i gang, og vi er selvfølgelig klar med årets store guide! Tjek den ud, og lad jeg inspirere til et hav af ferieaktiviteter med børnene både i og udenfor København.


Ferieaktiviteter på museerne

Vild udstilling: Karuseller, en vippende svamp og kæmpeterning
Hvor & Hvornår: Copenhagen Contemporary / hele efterårsferien
Alder: Hele familien
Gå på opdagelse i Carsten Höllers sjove udstilling "Reproduction". Her kan børn og voksne bl.a. kravle igennem en ternings øjne, sidde på langsomt drejende karruseller eller lege med en gigantisk vippende svampeskulptur.

Valhalla udstilling
Hvor & Hvornår: Storm P. Museet / hele efterårsferien
Alder: Velegnet til børn i alderen 8-12 år
Gå på opdagelse blandt kæmpestore tegneserie-sider og mød Thor, Loke og de andre nordiske guder. Her kan I finde ud af, hvilken figur I ligner mest ved at tage Hugin og Mugins test, prøve kræfter med at løfte Udgårdslokes magiske kat eller gå på slap line i et tredimensionelt slapstick-univers!

Husk: I kan også komme med på Den Store Efterårsjagt - Verdenstræet Yggdrasil 16.-18. oktober!

Skrædder for en dag
Hvor & Hvornår: Arbejdermuseet / 14.-20. oktober kl. 11-15
Alder:
5-12 år
Besøg Arbejdermuseet i efterårsferien - her kan børn kaste sig over nål og tråd og øve deres fingerfærdigheder og kreativitet som skræddere. De vil få hjælp af elever fra beklædningshåndværkeruddannelsen.


Hvem har myrdet Cæsar?
Hvor & Hvornår: Glyptoteket / 15.-20. oktober
Alder: 6-12 år
Hør historien om et af verdenshistoriens mest berømte mord, når den bliver fortalt for børn i efterårsferien. Bagefter kan I gå på opdagelse i Glyptotekets samlinger. Fortællingen varer 15 min og spiller hver dag kl. 14.30.

Blåtårns spøgelser
Hvor & Hvornår:
Ruinerne under Christiansborg / 12.-20. oktober
Alder: Børn skal ledsages af en voksen
Kom med på opgavejagt i Ruinerne under Christiansborg. Her vil børnene gennem poster med lyde, billeder og andre beviser møde tre historiske personer fra 1500- og 1600-tallet. Børnene vælger at følge et af de tre spøgelser gennem ruinerne. Det koster 40 kr. for børn og 60 kr. for voksne.

TIP: Husk også at besøge Tårnet på Christianborg - det er helt gratis.


Grin og gøgl på Cirkusmuseet

Hvor & Hvornår: Cirkusmuseet / 14.-18. oktober
Alder:
Hele familien
På Cirkumuseet kan I bl.a. opleve gøgl og artisteri i særklasse, når komikeren, akrobaten og gøgleren Gugge optræder hver dag i efterårsferien. I kan også selv prøve kræfter med artisteriet, gå på opdagelse i udstillingen eller besøge værkstedet og lave jeres egen cirkushat eller plakat.

Efterårsferie i Den Hirschsprungske Samling
Hvor & Hvornår: Den Hirschsprungske Samling / 12.-20. oktober 
Alder: Hele familien
Gå på opdagelse i efterårets store udstilling "Den anden guldalder. Johan Ludvig Lund over alle grænser" med museets gratis aktivitetsark og deltag i børneworkshoppen "Afklædning af guldalderen", hvor I kan lave papirfigurer.

Efterårsferie på Brandmuseet
Hvor & Hvornår: Brandmuseet / Mandag-fredag i uge 42 kl. 10-14
Alder: Hele familien
Besøg Brandmuseet i efterårsferien, hvor der vil være sjove aktiviteter med ildefant-skattejagt, junior brandmands-skole og som altid masser af leg i "børnenes brandstation".


MEGAHJERNE

Hvor & Hvornår: Experimentarium / 14.-20. oktober
Alder: Hele familien
I efterårsferien kan børn stige i graderne, jagte trofæer og løse en masse sjove udfordringer med den nye Experimentarium app. Gå på opdagelse på hele fire etager fyldt med sjov videnskab og forunderlige eksperimenter for hele familien.

Efterårsferien på Rosenborg for børn
Hvor & Hvornår: Rosenborg / 12.-20 oktober
Alder: 4-9 år 
I efterårsferien kan I opleve Rosenborg på en helt særlig måde: her kan I nemlig høre fortællinger, mens I kigger på finurlige, gemte detaljer i slottets flotte lofter. Aktiviteten varer 90 min. inkl. værksted. Husk at booke din billet i Kongernes Samlings webshop.

Gylden efterårsferie på SMK
Hvor & Hvornår: SMK / 12.-20. oktober
Alder:
Hele familien
Smut forbi SMK i efterårsferien og følg Alberte Windings historie om guldalderpigen Elise rundt i kunsten, og slå dig løs med portrætter og guldinsekter i de kreative værksteder.

LÆS OGSÅ: De 5 hemmelige museer


Tip! Download Børn i byens app til efterårsferien

Downloades gratis i app-store og Google Play til din smartphone – søg på ’Børn i byen’.  

 

 

halloweeen(U)hyggelige Halloween-events

Byen bugner af græskarmænd, zombier, hekse og andre uhyggelige skabninger. Få et godt gys i efterårsferien - smut f.eks. forbi:

Zombierne kommer til Nationalmuseet
Halloween Tivoli
Halloween på Frilandsmuseet
Halloween på Bakken

LÆS OGSÅ: Gys & Gru: Her er byens bedste Halloween-events for børn

Skattejagter

Løs Ramasjang Mysteriet
Hvor & Hvornår: DR Byen/ Hver dag i efterårsferien
Alder:
5-8 år
Kristian kalder alle børn i Danmark til at træde i detektivtjeneste - der sker nemlig mærkelig ting i DR Byen. Kristian har mistanke om, at syv skurke fra Ramasjang, står bag mysterierne. Der er brug for din hjælp!

Mysteriejagt på Kronborg
Hvor & Hvornår: På Kronborg / Hver dag - obs: kræver tilmelding
Alder: For større børn
Ta' på Mysteriejagt på Kronborg. Her skal I følge kong Christian d. 4. gennem slottets sale og søg efter skjulte spor og ledetråde, der vil lede jer ned i Kronborgs dunkle underverden!

På jagt efter glemte kæmper
Hvor & Hvornår: Københavns Vestegn / Hver dag
Alder: Alle
I naturen der grænser op til København, ligger seks store, venlige kæmper på lur. De seks glemte kæmper er lavet af kunstneren Thomas Dambo for at lokke os til at udforske områder udenfor storbyen. Ta' på jagt efter dem i ferien!

Ta' på pirateventyr - og få en skat
Hvor & Hvornår: GoBoat Islands Brygge / 12.-20. oktober
Alder: Hele familien
Bliv vaskeægte skraldepirat og hjælp GoBoat med at rydde op i havet ved at fange havets banditter. Efter sejlads og fangst vil I blive belønnet med en skat.

LÆS OGSÅ: De 5 skattejagter for børn


Teater for hele familien

Ta' familiens mindste i hånden og besøg byens børneteatre - her venter en magisk stund i mørket. I efterårsferien kan I bl.a. opleve:

Skovens Dronning / Eventyrteatret
Sigurd fortæller om græske gude / Østre Gasværk Teater
Skatteøen / Folketeatret
Mælkebøttereglementet / Teatret Zeppelin

Derudover løber Amager Børneteaterfestival også af stablen d. 12.-19. oktober.

LÆS OGSÅ: Teaterguiden: Efterårets bedste forestillinger for børn


Filmhygge

Cinemateket
Besøg Cinemateket i ferien, der viser masser af film med helte og heltinder. Oplev bl.a. Harry Potter filmene, Karate Kid og mange andre i Familiebiffen.
LÆS OGSÅ: 5 fede film i Familiebiffen: Oktober

MinimaxX i oktober: Albert
Hver eneste dag i oktober måned viser MinimaxX i CinemaxX animationsfilmen "Albert". Filmen handler om drengen Albert, der bor i Kalleby - og er baseret på Ole Lund Kirkegaards bog af samme navn. Filmen vises kl. 10 og koster 45 kr. pr. næse.

Efterårsnyheder
Landets biografer er klar med masser af nye børne- og familiefilm. Tjek f.eks.:

Mugge og vejfesten / premiere 26. september
Den lille afskyelige snemand / premiere 3. oktober
Gooseboy / premiere 3. oktober


Få røde kinder

Besøg Copenhill
Københavns helt egen skibakke åbner officielt den 4. oktober. Her kan I prøve kræfter med en lang rækker outdoor-aktiviteter og være aktive sammen på både ski, i løbesko, i vandrestøvler eller i klatresko. Derudover kan I også besøge stedets café og restaurant.

Ta' på legeplads
Kom ungerne i flyverdragten og sæt kurs mod byens legepladser i ferien. Efterårsvejret giver dejligt røde kinder! Tjek f.eks.:

De 10 gode legepladser

De 5 legeplaser på byens skoler
De 5 naturlegepladser


Ta' på kastanje-og svampejagt
Brug en dag i den orange efterårsskov med familien. Her kan I f.eks. gå på jagt efter kastanjer, som I kan tage med hjem og lave til kastanjedyr, eller I kan plukke svampe i skovbunden. Har I ikke forstand på svampe, kan I tage med på en guidet svampetur i Hareskoven d. 16. oktober.

Ta' på svampejagt
5 steder man kan samle kastanjer

Tip! Er I på jagt efter flere naturarrangementer? Så tjek Danmarks Naturfredningsforenings kalender og find et arrangement nær dig.


Ud af byen

Efterårsferie på Esrum Kloster
Hvor & Hvornår: Esrum Kloster / 14.-18 oktober
Hvem: Hele familien
I efterårsferien kan I smage på middelalderen på Esrum Kloster. Der fyres nemlig op under gryderne og de naturskønne områder omdannes til et autentisk middelalderkøkken, hvor man selv kan få fingrene i bolledejen.

Magiske dage i Odense
Hvor & Hvornår: Odense/ 17.-19. oktober
Hvem: Hele familien
Magiske dage er tilbage, og i år har programmet alt lige fra gamle kendinge som Trædrejerens Værksted, hvor man kan fremstille sin helt egen tryllestav, til nye aktiviteter som Havfruesvømning.

Krigerlejr i Sagnlandet Lejre
Hvor & Hvornår: Lejre / 12.-20. oktober
Hvem: Hele familien
Hver dag i efterårsferien har Sagnlandet Lejres vikinger arrangeret krigerlejr for alle gæster på markedspladsen Ravnebjerg! Her får de bedste af de bedste rekrutter mulighed for at komme i kongens sold.


Gensyn med alle tiders børne-TV på Frederiksborg
Hvor & Hvornår: Frederiksborg / Fra 11. oktober
Hvem:
Hele familien
Besøg Det Nationalhistoriske Museum på Frederikborg, og oplev en perlerække af rekvisitter og kostumer fra Danmarks Radios børne-TV. Hils bl.a. på Kaj og Andrea, Anna og Lotte, Sørøver Sally samt Bamses karakteristiske røde gummistøvler.

Efterårsferie med 80'er-spil og frugttastatur
Hvor & Hvornår: Danmarks Tekniske Museum / 12.-20. oktober
Hvem: Hele familien
Smut til Helsingør og oplev udstillingen NEXT LEVEL på Danmarks Tekniske Museum. Her kan I også lære at programmere computere ved hjælp af frugt eller lave jeres egen controller af pap og sølvpapir og spille Super Mario med den! I værkstedets perlepladehjørne kan I desuden lave flotte vedhæng med farverige spilfigurer.


Indendørs aktiviteter - når det regner

Ta' i svømmehallen - LÆS: De 5 svømmehaller, der er værd at køre efter
Ta' på indendørs legeplads - LÆS: De 5 indendørs legepladser
★ Ta' på kunstudstilling - LÆS: De 5 kunstudstillinger i børnehøjde

Ekstra tip: I efterårsferien fra den 14.-18. oktober kan I også smutte forbi GRATIS KREA MINI-VÆRKSTED på Toldboden. Her kan I lave flotte og farverige grøntsagstryk.

LÆS OGSÅ: Det kan I lave, når det regner

Efterårsferie med Klubben

Husk at Børn i byens medlemmer får rabat på masser af fede ferieaktiviteter for ungerne. Tjek f.eks.:

Den Blå Planet - spar 20%
Planetariet - spar 20%
Arbejdermuseet - spar 20%
BonBon-Land - spar 30%
Knuthenborg - spar 20%
Airtrix - spar 20%
Camp Adventure - 15%
ZOO - spar 20% i uge 41+42

Find flere oplevelser her.

Med Børn i byen Klubben får du:

★ Rabat på over 200 børne-oplevelser

★ Adgang til VIP Lagersalg 

★ Gratis børne-events 

HUSK OGSÅ AT TJEKKE: Guide: Efterårets gratis børneoplevelser

Skal I til Aarhus i ferien? Så læs: Efterårsferie i Aarhus: 10 børnevenlige oplevelser

Guiden opdateres løbende...

Fotos: Carsten Höller, Gartenkinder 2014/2019. Photo: Attilio Maranzano.
Installation view Copenhagen Contemporary, Reproduction, 2019. Courtesy
the artist and Gagosian / Glyptoteket af Ana Cecilia Gonzales / Cirkusmuseet / David Trood Halloween af Alberte Cornelius / Skattejagt af DR Byen / Eventyrteatret / Harry Potter af DFI / Copenhill af Rasmus Cornelius / Svampe fra Jumpstory.dk  / Esrum Kloster / Kaj og Andrea af Ulla Voigt / Ku.be af Gitte Lotinga / Den Blå Planet